reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Już jestem , na "spacerze byłam" :-D:-D:-D pootwierałam maile , wystawiłam oferty, także mogę teraz popisać :-D:-D
Co do tego TSH , to się wgłębiłam w temat, i najlepsze na zajście w ciążę jest pomiędzy 1 a 2 , normy są ( o ile dobrze pamiętam ) 0,4 - 4,2 - no to ja mam 12,647 !!!!! mój gin powiedział że 2 mies. i wróci do normy - dostałam euthyrox 75 mg. tylko że teraz czekam na wizytę do endo żeby zobaczyć co to w ogóle jest, czy niedoczynność czy jak, no i od tego zależy czy już do końca życia będę brała te tabletki czy to tylko taki wybryk natury:tak: Ale warto sprawdzić , bo sporo osób nie wie że ma z tym problem , a czasami właśnie w tym tkwi problem. To jest coś związanego z przysadką mózgową. Także spokojnie dziewczyny - z tym się żyje i zachodzi się w ciążę i rodzi się zdrowe dzieci :tak::tak::tak::tak:
rozczochrana - kuruj się kochana, zapalenie krtani - masakra :baffled: ,
[*] dla aniołka. Ja ostatnio bardzo często myślę o mojej kruszynce, chyba przez te leki ( to są hormony ) i na płacz mnie bierze z byle powodu. :sorry2:

reklama
anastazja wlasnie slyszalam, ze ten lek szybko daje rade :-)
liv a nie chlopcy wola dluzej posiedziec?? :-D ja tak slyszalam. Mimo, ze czuje iz bedzie to porod przed terminem, jak na ten czas wolalabym w terminie lub po :-)
co dzis na obiad??
Mnie wzielo na placka po wegiersku, wiec biore sie zaraz za tarcie zmieniakow :-p

Ja dziś na obiad mam spagetti:-D gotowanie nie jest moją mocną stroną, więc cieszę się, że póki co nie muszę gotować:-D i pewnie zacznę dopiero jak będę miała swoją kuchnię:-D wtedy może nawet to polubię:-)

Sowinka mmm spaghetti sama bym chętnie wsunęła ale przełknąć nic nie moge... Emek powiedział że mi rosół ugotuje jak wróci z pracy i że mam leżeć w łożku i się kurować więc czekam na rosołek ciepły żeby go wsunąć na zdrowie :-D

Moja koleżanka "zabiła" mnie w weekend...

jest w 37mym tc i położna do niej przychodzi zeby nie musiała do lekarza już smigać bo ma bardzo nisko już brzuch i rękę spokojnie włoży pod piersi... wiec ciśnienie czy mocz do badań itd przychodzi robić położna do niej...
w sobote była u niej własnie zabrać mocz do analizy i zmierzyć ciśnienie... Okazało się że ciśnienie jest mega wysokie i mega niebezpieczne i że jak tak dalej pójdzie będą musieli wywoływać poród ... A ta cała w stresie co zrobiła po wyjściu położnej???? POSZŁA DO KINA NA KOLEJNĄ CZĘŚĆ ZMIERZCHU... Myślalam że ją zabije ale powiedziałam jej że nie moge bo dziecko potrzebuje matki :-D
Usłyszałam od niej że sie dziecku nie podobało :-D lol i że jej kuzynka ma termin w tym tygdniu i jeszcze jeździ samochodem... nie wiem czy stać by mnie było na tak nieopowiedzialne zachowanie jakbym była w ciaży...

co do kina to uważam że nie powinna była iść ... to kino które my tu mamy jest jednym z najgłośniejszych... 2 razy zdarzyło mi się wyjść w trakcie trwania filmu bo mi bębenki rozsadzało w uszach... ech....

Hej :)

To tylko Wika i ja jestesmy lipcówkami??

Jestem padnieta.. :( Spałam do 11tej, bo w nocy od 2 do 6 nie spałam bo Olivia nie chciała spac.. Masakra :(

Gotuje obiad, zrobie pranie, i bede czekac na moich rodziców bo maja nas dzis odwiedzic :)

Ja tam lubie gotowac ;) Nawet bardzo. I nawet mi to wychodzi ;) Jeszcze placki lubie piec, dzis bedzie babka kakaowa ;)

Ostatnia edycja:
maron - to jest taki dziwny lek który podobno i przy niedoczynności i nadczynności się bierze i bądź tu mądry :-D:-D dawkę się tylko zmienia w zależności od wyniku.
A Ja mam z wczoraj makaron z mięsem mielonym zapiekany w sosie białym z serem :-D:-D

aha no i @ przyszła , także w całym tym nieszcześciu jest tyle szczęścia że @ jest w miarę normalna , bo mam takie wahania 28-32 dni , więc jest git . Teraz 2 miesiące przerwy i dopiero w styczniu wracamy do tematu.

anastazja zleci :-) jeszcze zalapiecie sie na dzieciaczka z 2012 :-)
Ja tez w miare lubie gotowac, z pieczeniem to juz roznie bywa musze miec wene :-p na razie dojadam bananowca, kremowke i rogaliki z niedzieli :-D a jutro z kumpela jedziemy na torcika bezowego do naszej ukochanej kawiarenki :-) a pozniej mam zamiar jej pomoc z przeprowadzka do przyszlych tesciow :-)

by nie bylo

anastazja, przyszla, wyleczysz sie i zaciazysz:tak:
czape sprulam, bo robilam ja taka technika ze jak cos sie zrobi nie tak to nie da sie uratowac...

maron, nie wiem, ale moj brat przyszedl 1,5 miecha przed terminem, maz 2 miesiace przed, tata 2 tygodnie przed, wujek 3 tygodnie przed, u mnie w rodzinie nie bylo chlopca co by sie na swiat nie spieszyl. Co innego dziewczynki, wszystkie terminowki albo po

mamusie synkow urodzilyscie przed czy po terminie?

rozczochrana
wiesz moze kolezanka musiala sie przed porodem wyluzowac. Ciezarne rozne glupie rzeczy robia przed porodem, zreszta znalam kobiete, co po terminie byla i po pracy sobie ladnie autkiem pod porodowke zajechala i sie dobrze czula. To chyba zalezy od organizmu. Sama rozne rzeczy robilam w ciazy mimo nadcisnienia, balansowania miedzy cholestaza a dobrym zdrowiem itd i jakos nie uwazam ich za brak odpowiedzialnosci, skoro mialam na to ochote i moglam to robic to czemu nie? moze zmierzch obnizal jej cisnienie...

moze :-)
Ja znow z siostra urodzilysmy sie dokladnie w terminie, a brat 2 tyg po terminie :-) byl 3 dzieckiem.
No ale slyszalam tez ze przy pierwszej ciazy czesto sie rodzi wlasnie po terminie, a przy kolejnych mozna oczekiwac falstartu :-D

reklama
Do góry