reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Kindzia jaki szał zakupowy, młody bedzie wygladał tej wiosny fantastycznie. No i te meskie swetry przepiękne

Ja wkoncu ogarnelam o co kaman z tymi pajacami i śpiochami- aczkolwiek ręke bym sobie dała urwac, ze śpioch to to z raczkami i nózkami, a pajac na szelkach :/ heh Tym bardziej, ze w UK pajac to "sleepsuit" wiec cos do spania, czyli jak śpioch - i to mnie wogóle juz tutaj zakręca hehe

No ale zdecydowanie stawiam na krotkie body plus PAJAC , no i znowu ebay..
eBay - The UK's Online Marketplace

Tygrysek moze i troche zuzyty ale wiadomo, ze to bardziej na spacer czy do jakich fotek jak do lezenia i pachnienia w tym caly dzien :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Bez kitu nie ogarniam totalnie! Jak dobrze, ze wkoncu zrozumiałam co z czym i jak sie zakłąda :dry:
Nie no cholera znowu tygrysek ale rampers jaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A co to za sklep pepco? W jakim to rejonie?
Ja tylko Bartkowi zakladalam zawsze body dl lub krotki rekaw i na to spiochy nawet nie mialam pajacow.
Teraz mam 3 kartony ciuchow dla malej to jeszcze nie wiem co tam jest. Przyszedl dzis moj otulacz z sterntaller- pieknyet jest i wielki!
Co do herbaty laktacyjnej to ja pilam z Bartkiem wszystkie bo pomimo karmienia do 9 miesiaca nigdy nie mialam nawet jednej wkladki laktacyjnej na sobie bo minimum mleka mialam:( i te granulowane hippa sa okropnie slodkie! Najlepsze sa te w saszetkach. A daja chyba bardziej psychicznie.

Angel raczej pajacyki to te co mają rękawek i na nóżki też się zakłada a śpioszki są na szelkach :-)

a czym się różni kaftanik od koszulki dla niemowlaka?

moja lista ze szpitala co mam mieć dla dziecka:
-najmniejsza paczka pieluch jednorazowych w najmniejszym rozmiarze
-3 bawełniane koszulki
-2 bawełniane cienkie czapeczki
-3 kaftaniki i 3 pary śpioszków
-skarpetki
-chusteczki pielęgnacyjne

Angel dla mnie też bardziej logiczny był taki podział o którym pisałaś :-) ale się już przyzwyczaiłam że na "śpiochy" mówię pajacyk :-D

anula ja chyba nie wiem czym się rózni kaftanik od koszulki ... ale wydaje mi się że kaftanik jest albo zapinany albo zawiązywany troczkami a koszulka przez główkę :rolleyes2:

Angel raczej pajacyki to te co mają rękawek i na nóżki też się zakłada a śpioszki są na szelkach :-)

a czym się różni kaftanik od koszulki dla niemowlaka?

moja lista ze szpitala co mam mieć dla dziecka:
-najmniejsza paczka pieluch jednorazowych w najmniejszym rozmiarze
-3 bawełniane koszulki
-2 bawełniane cienkie czapeczki
-3 kaftaniki i 3 pary śpioszków
-skarpetki
-chusteczki pielęgnacyjne

kaftaniki jak dla mnie to sa te takie wiazane na kokardki malutkie na boczku zazwyczaj, widzialam tez takie wiazane na brzuszku
a koszulka to tak jak koszulka dla nas
w sumie koszulke od kaftanika roznia tylko te wiazania, czasem tez takie mini guziczki / zatrzaski widzialam :)

ja bym na Twoim miejscu spakowala do szpitala jakies body jezeli masz / kupilas, bo body naprawde sa wygodniejsze bo zapinane pod pampersem i fajnie go trzymaja dodatkowo nie koncza sie na poziomie pepuszka i nie beda go podrazniac
+ ja bede brala tym razem na pewno takie rekawiczki na raczki dla dzieci, bo moja Miska sie strasznie drapala jak sie urodzila w te pierwsze godziny sobie buzie cala zdrapala zanim jej obcieli paznokcie... wiec takie rekawiczki na raczki sa bardzo przydatne

no i w moim szpitalu musialam miec zel do mycia dla Miski, ale to sie chyba, zadko w Polsce zdarza

reklama
Angel- tez fajnie sie masz tam z tym eBayem, mozna super ciuszki upolowac za pare funtow, nooo wlasnie fajne te co zakupilas!
sliczne te tygryski!!!

kindzia
- to zes dala czadu na zakupachach!! i to wszystko w jeden dzien?! podziwiam, bo ja bym juz nie dala rady.
kawaler bedzie super odlotowo modny! cwitry dla malza swietne! a Ty mamuska nic? sobie zupelnieeee nic, nic???
no prawdziwa matka-polka :-D

mini
- fiolety u Ciebie wymiataja! sliczna bluzeczka i ten pajacyk! ja swoja mala zawsze wolalam wlasnie w jakis granatach, fioletach, ale co z tego jak babcia uznaje same rozowosci :wściekła/y:

Do góry