reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

joweg No to widzę ,że same remonty i przeprowadzi Nas czekają. Ja też właśnie jestem w trakcie remontu nowego mieszkania i chciałabym się przeprowadzić przed Wielkanocą. A i Aisha się remontuje.

amalfi Mi polipy zauważył lekarz na USG , potem kazał mi przyjść w 1-2 dc bo wtedy najbardziej je widać , no i do usunięcia. Nie martw się jakbyś coś miała to by zauważyli , w Provicie jest dobry sprzęt

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu niestety czas oczekiwania w UK na dawczynie to ok 2lata, a za samo wpisanie sie na liste chca ok £400. Wiec lepiej znalesc dawce samemu. Polecam portal sofemine.co.uk tam na forum oglasza sie wiele darczyncow, takze masz wieksze szanse ze znajdziesz kogos odpowiedniego i o wiele szybciej. Siostra musi odczekac 6mc po porodzie zanim zdecydowalaby sie na oddanie jajeczek. Uwazam ze jezeli jestes wstanie czekac, to poczekaj na siostre. I biologicznie bedziecie blizej i siostra na miejscu i wogole. Niestety koszty sa porazajace, ale czegoz sie nie robi dla posiadania swojej wlasnej istotki :) powodzenia Ci zycze!

Ja dopiero 25stycznia mam wizyte z lekarzami omowienie badan i zabukowanie daty rozpoczynajacej proces. Takze widzicie to nie jest 5 min, toczy sie to miesiacami. Ma sie wiele czasu na przemyslenia. Jestem juz po rozmowach z psychologami itp, takze wszystko idzie do przodu. Mamy nadzieje z poczatkiem lutego ruszyc z zastrzykami.

Dzoana po rozmowie z psychologami, uznalismy ze lepiej wlasnie jak jakis tam kontakt by byl. Ale obie strony musza chciec tego samego. I bezwzglednie trzeba powiedziec o tym bliskim, a zwlaszcza wlasnym dziecia, zeby uniknac takich sytuacji jak opisywalismy tu wczesniej. Oni musza wiedziec od kogo maja trzymac sie z daleka jezeli chodzi o zakladanie rodziny. Pozatym u nas w UK bedzie dzialal taki bank/informacja (wg pani psycholog) do ktorej dana para moze isc i sprawdzic czy zadne z nich nie jest spokrewnione. Ten bank bedzie w przyszlosci wg tej pani czyms na pozadku dziennym bo tysiace dzieci ludzi sie z zaplodnienia invitro i miliony ludzi oddaje jajeczka/sperme. Jeszcze zadne dziecko z takiego zaplodnienia nie ma skonczonych 18lat wiec mozemy narazie gdybac, ale mam nadzieje ze przyszlosc bedzie lzejsza niz nam sie wydaje ;)

u mnie jeszcze dluga droga do przeprowadzi najpierw musimy stworzyc warunki zeby tam mieszkac :D wiesz bez wc raczej nie da rady hehehhe

joweg , jeszcze nie wiem kiedy bede podchodzic. WIzyte mam w 15 lutego. Mam nadzieje,ze nie bedzie trzeba dlugo czekac na rozpoczecie protokolu. Obawiam sie,ze beda chcieli abysmy mieli rozmowe z embriologiem a na taka wizyte tez sie dlugo czeka. Wszystkie niezbedne badania mamy i mysle,ze je uwzglednia.

agapl13- to ladnie :( najgorsze jest to czekanie :( to mazs wizyte w moje imieniny heheh :-) bede trzymac kciuki ja pojde na wizyte jakos na pocztaku lutgo czy moje torbiele znikly i wogole :) czekam na nastpeny okres i pojade wtedy :D

myszka utulam bardzo mocno... i pamietaj że masz prawo nie być silna.. Ściskam bardzo mocno...

zastanawiam sie czy cos bolalo po histeroskopii , czy dlugo lezalas po zabiegu??

to ja sie też dorzucę, jestem po jednej przeprowadzce w tamtym roku a wtym roku :) też się przeprowadzam remontuje i w połowie roku przeprowadzam !!

joweg, dzieki wielkie. Masz racje, najgorsze to czekanie. Bede pamietac o Twoich imieninkach hihih Trzymam rowniez kciuki za Twija pomyslna wizyte u lekarza.:-)

Myszka cały dzień myślałam o Tobie i trzymałam kciuki, tak mi przykro że śnieżynki nie przeżyły:-( Palu ma racje to niesprawiedliwe, my tyle poświęcamy, tyle czekamy i nic, a taka patologia rodzi zdrowe dzieci jedno za drugim, gdzie tu sprawiedliwosć?:no::-( Trzymaj się jakoś i niepoddawaj!

Co do remontów i przeprowadzek to ja też się dołanczam, w połowie marca czeka mnie przeprowadzka, jestem na etapie poszukiwania nowego gniazdka:-p

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Dzisiaj ostatni raz byłam w klinice. Wracam do swojego ginekologa. Dzidzia się rozwija prawidłowo i ma aż 15mm. Przez 12 dni urosła prawie 7mm:-) Także wszystko na dobrej drodze.

Myszka
kurcze myślałam, że to się zawsze udaje. Trzymaj się i walcz dalej.

Do góry