reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

wspolczuje:-(
ja robilam takie zastrzyki w brzuch mojemu ojcu!ma zakrzepice zyl glebokich! mala strzykawka z mala igielka,ale cala igle trzeba bylo mu w brzuch wkuc!mowil ze nie boli,ale czy nie bolalo to nie wiem:-)

nie boli, chociaż czasem jak się wkłuje w nieodpowiednie miejsce to jest takie dziwne uczucie jakby coś pod skórą się przerywało - i powstaje piekna śliwa :)

Mój brzuch w kilku miejscach wygląda jak jesień średniowiecza - ale czego się nie robi :)

reklama
nie boli, chociaż czasem jak się wkłuje w nieodpowiednie miejsce to jest takie dziwne uczucie jakby coś pod skórą się przerywało - i powstaje piekna śliwa :)

Mój brzuch w kilku miejscach wygląda jak jesień średniowiecza - ale czego się nie robi :)
no wlasnie czego sie nie robi!ja 2 ciaze cale przelezalam:-( w tym jedna niestety (kubus) a druga zdrowa cora!!
teraz nawet gdybym nawet chciala nie moge lezec:-( nie mam opieki dla dzieci:-(

powiedzieli mi w polsce a mialam wtedy 18 lat ze to po to zeby dziecko bylo wydolne oddechowo!ale nie bylo:-( pozniej stwierdzili ze dali ciala itd....

w irladnii mowia dokladnie ze jest to na rozwoj pluc,ze jezeli dziecko urodzi sie w 8 miesiacu nie bedzie mialo oznak wczesniactwa spowodowanych niewydolnoscia!(nie mowimy tu oczywiscie o tym co innego moze dolegac wczesniaczkowi),mi pomogly w 2 na 3 przypadki!!w tym w ciazy z Caroline stwierdzono ze sterydy zdzialaly cuda i pomimo rozwarcia od 5 miesiaca 3,5 cm przenosilam ja:-)

Rozwój płuc czyli płuca sa juz w pełni wykształcone by pełnic swoja funkcje - czyli wydolne oddechowe to jedno i to samo:tak:, wiec i w Polsce Ci dobrze powiedzieli.
Generalnie nie wiem z jakich przyczyn raz Ci nie pomogły, ale wierz mi ze te sterydy nie miały nic wspólnego z tym, ze przenosiłas ciąże. To zupełnie inna bajka, ten steryd odpowiada wyłącznie za to zeby u wczesniaka przyspieszyc dojrzałosc płucek i zeby po porodzie potrafiło samo oddychac. A to ze udało Ci sie szczesliwie donosic ciaze to inna sprawa. Nie jestem lekarzem, ale wydaje mi sie ze sterydy nie maja tez wpływu na to ile czasu dziecko lezy w inkubatorze / zwłaszcza jezeli oddycha samodzielnie!!

Rozwój płuc czyli płuca sa juz w pełni wykształcone by pełnic swoja funkcje - czyli wydolne oddechowe to jedno i to samo:tak:, wiec i w Polsce Ci dobrze powiedzieli.
Generalnie nie wiem z jakich przyczyn raz Ci nie pomogły, ale wierz mi ze te sterydy nie miały nic wspólnego z tym, ze przenosiłas ciąże. To zupełnie inna bajka, ten steryd odpowiada wyłącznie za to zeby u wczesniaka przyspieszyc dojrzałosc płucek i zeby po porodzie potrafiło samo oddychac. A to ze udało Ci sie szczesliwie donosic ciaze to inna sprawa. Nie jestem lekarzem, ale wydaje mi sie ze sterydy nie maja tez wpływu na to ile czasu dziecko lezy w inkubatorze / zwłaszcza jezeli oddycha samodzielnie!!
to chyba logiczne ze gdyby sterydow nie bylo i nie wyksztalcilyby sie ploca do konca musialby dzieciaczek zostac w inkubatorze!tak mi sie wydaje!

dziewczyny ja powoli znikam ide robić kolacyjke i czekam na męża aż wróci z pracy jutro odezwe się troszke później bo rano jade na badanka miłej nocki życze dobranoc :-)

hej , w koncu w domu:) jestem tak padnieta po weekendzie u tesciowej,ze lerze i kwicze....a Rafal (nasz synek w koncu ma imie:)) sie prezy i kopie. weronika sobie smacznie spi a my delektujac sie owocowym koktailem ogladamy tv

to chyba logiczne ze gdyby sterydow nie bylo i nie wyksztalcilyby sie ploca do konca musialby dzieciaczek zostac w inkubatorze!tak mi sie wydaje!

:no::no:
Jezeli dziecko nie oddycha samodzielnie to czeka go respirator nie inkubator;-) tak jak dorosły nagle z róznych przyczyn przestaje oddychac to nie kłada go do inkubatora tylko podłączaja do tlenu;-):tak:

Zadaniem inkubatora jest wytworzenie, ze tak powiem warunkow "z brzucha" czyli o odpowiednia temperature,wilgotnosc itp

W kt tyg rodziłas? i gdzie??

edit

Na wyprawkach zgadalo Wam sie na temat postaci z bajek, no to mam fajnego krecika!!!
Kiedys moi chłopcy chorowali na tą bajkę, wiec odpaliłam neta i w komputerze wybieralismy kolejne odcinki. Chłopcy oglądali a ja sie czyms zajęłam. Podchodze do kompa a tam to

:eek:

http://streemo.pl/Portal/3618,Film,GrzesiooTV_Krecik_i_porod_.html

Ostatnia edycja:
Miki powodzenia z badaniami :)

Delwer gratuluje wyboru imienia. Ja myslalam i mysle dalej i tylko Lukasz mi sie podoba. Tylko, ze takie samo imie nosi tata malenstwa i kreci nosem, ze ma byc Lukasz junior. Ale trudno - niech kreci - jak wymysli lepsze (oczywiscie takie, ktore mi sie spodoba) to moze zmienie zdanie :-p

Buziak dobrze, ze samego aktu poczecia nie pokazali :-p

reklama
Wreszcie spokój:-D
Dziecko śpi, mąż pojechał własnie do pracy.

Delwer super, ze imię już wybrane:tak:

ona wspolczuje przejść:-( teraz wszystko bedzie dobrze;-)
trzymam kciuki:-)

december oj te zastrzyki, dobrze, ze nie bolą:tak:

Glodna jestem i nie wiem co zjeść:no:
ach jak ja lubie jeść:-D

Do góry