reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Witaj Jane :)

Ja kilka miesięcy temu byłam w szale testowania, aż sama byłam siebie zła, że robię sobie nadzieje...

p.s. zgadzam się co do Służących, warto obejrzeć ;)

Ja w pierwszym cyklu starań szalałam z testami, @ spóźniła mi się o 6 dni i byłam na 100% pewna, że jest fasolka. No i nic, po piatym teście z jedną kreską małpa przyszła. Teraz mam w miarę regularne cykle, więc czasem nie zdążę się nastawić, bo @ mnie zalewa.

reklama
asnsiaj ja brałam ant przez jakieś 4 - 5 lat i fakt, teraz mam sajgon jeśli chodzi o cykle, ale nie wiem czy wcześniej miałam regularne (chyba nie), ale teraz powoli wszystko się normuje... nawet wygląda na to,że będę mieć regularne cykle :-) Chociaż mam nadzieję,że nie, bo w tym cyklu zafasolkuję ;-)
A jeśli ten lekarz nie będzie w stanie Ci pomóc, to może skieruje Cię do kogoś, kto będzie mógł Ci pomóc... Aczkolwiek dziwne jest,że lekarze zignorowali Twój brak miesiączki przez tak długi czas...

anisija ja w szale to jestem co miesiąc;-)ostatnio byłam przedwczoraj właśnie. Tak się zestresowałam wysoką temp. wieczorną, że całą noc nie mogłam spać ... a tu następnego dnia dostałam @ masakra jakaś...

rozia ja jak byłam dwa cykle temu u gina to też mi dał zdjęcie pęcherzyka:-) i tak jakoś fajnie mi się zrobiło...wiedziałam na 100%, że mam tą owu a nie stres czy jest czy jej nie ma...

mój mąż się śmieje, że jak nie staraliśmy się o dzidzię to nam się wydawało, że praktycznie cały czas jest możliwość zajścia w ciąże ale jak już się staramy to się okazuję, że się nieźle trzeba natrudzić żeby trafić w ten płodny czas.... ah jakie to wszystko przewrotne...

mój mąż się śmieje, że jak nie staraliśmy się o dzidzię to nam się wydawało, że praktycznie cały czas jest możliwość zajścia w ciąże ale jak już się staramy to się okazuję, że się nieźle trzeba natrudzić żeby trafić w ten płodny czas.... ah jakie to wszystko przewrotne...

prawda ... coś w tym jest... a jakbyś nie chciała dzidzi, to pewnie akurat by była...

anisiaj - myślę, że po prostu Twoje hormony nie pracują jeszcze tak jak trzeba. To sie wyreguluje, ale jak masz możliwość komuś mądrzejszemu (czyt. lekarzowi) pokazać swoje wyniki, to na prawdę warto to zrobic. Czasami tarczyca źle funkcjonuje i tez może zaburzać cykl.

rozia - nawet jedna uznana pani profesor zupełnie to zbagatelizowała, twierdząc, że to na pewno wina hormonów i długotrwałego stresu. Dlatego szukam dalej, mam nadzieję, że teraz trafię...

jane - no właśnie! a najgorsze jest to, że w pracy mam do czynienia z nastolatkami, które zachodzą w ciąże jak szalone i jestem pewna, że nawet nie wpadłyby na to, żeby coś sobie obliczać ;)

Ja brałam Harmonet 7 lat i zaraz jak odstawiłam to miałam regularny cykl 29 dniowy. Nawet w szoku byłam, że nic mi się nie rozregulowało. Za to zaczęło mnie troche bardziej wysypywać na twarzy, głównie na linii żuchwy, no i częsciej pojawiały mi się tzw. bolaki (nie do wycisnięcia, bolące jak diabli):wściekła/y:

katrina - wizytę mam w poniedziałek, więc na bank coś się dowiem. Do tego czasu muszę unikać dr Google ;)

dzoana.a - miałam to samo, okropność. musiałam to leczyć kwasami (oczywiście najpierw wyguglowałam ten typ i umiejscowienie zmian jako gronkowiec ;))

Ostatnia edycja:
katrina a jak Ty się czujesz??? Zaczyna już maleństwo dawać znać o sobie ?:-)

anisiaj to Ty może nie googluj:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry