reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

reklama
Ja zakupilam w dniu dzisiejszym sterylizator avent wraz z podgrzewaczem. Uzywane za kwote 100 zl jeszcze na gwarancji.:-) Oprocz tego jestem w trakcie licytacji laktatora aventu i cudnej kolyski. Jak moja Ola sie urodzila spala w koszu podwieszonym i bardzo lubila bujanie i szybko sie uspokajala w nocy. A laktator uratowal mi cycki po porodzie i bez niego sobie nie wyobrazam. Wtedy mialam pozyczona wielka glosna krowe. Tym razem sprawie sobie wlasny i cichy:-)

Niespodzianka - ja właśnie odkupiłam X-landera X3, (nawiasem mówiąc od naszej mamusi bliźniaków Asii) i super sie go prowadzi, jedynie co, to kółka nie są skrętne, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia się do jego prowadzenia. Wózek dziecięcy X3 - X-lander - Wózki dla dzieci - Wózki dziecięce wielofunkcyjne podobne (jeśli chodzi o moje wymagania) tutaj nowe kosztują ok. 500-600 funtów, więc to lekka przesada.

Aga - u nas takie ciuszki w ciucholandzie (my tu nazywamy u Armaniego) kosztują od 0,20 E do 0,50E czyli tyle co nic.

goldenlucy - ja w piątek kupiłam sobie podgrzewacz, buteleczki i sterylizator do mikrofalówki (z Aventu). Dla Alinki miałam wszystko z tej firmy i byłam b. zadowolona, wiec teraz też ja wybrałam.

to wszystkie podobne plany. ja zaraz ide sie ogarnac i tez uciekam do lumpka bo mam 100 m od siebie fajnego:) tyle ze dla niemowlakow to tam niewiele za to dla wiekszych dzieci i doroslych jest super:)moze jakies ciazowe w koncu znajde bo chodze w normalnych spodniach, biodrowkach po prostu ale co sie schyle to mi widac pol dooopy i juz mnie to drazni:baffled:

Też rewelacyjny. jaki kolor? Czym sie sugerowałas przy wyborze?
Ja wciąz nie wiem co kupic. Napalam sie na stoke, ale on ma sprzeczne opinie.[/QUOTE]
kolor chyba pepper, taki bordowy w środku. A czym się sugerowałam... przede wszystkim opiniami, bezpieczeństwem maluszka i komfortem prowadzenia wozidła. Próbowałam wózka koleżanki, więc praktyka też zaliczona. Poza tym w jednym zakupie mam wszystko. Bardzo ważne było też to, że wózek składa się do bardzo małych gabarytów, bo autka teraz zmieniać nie będziemy :happy:, no i też waga wózka nie była bez znaczenia, bo narazie musimy sie borykać z 3 piętrem bez windy :szok:. kolor to juz kwestia indywidualna
an.ka - hmmm nie wiem czy teraz to Ty n ie zabrałaś mi pierwszeństwa w kupnie wózka... hihi.
Dla Alinki miałam wózek Graco, niby był OK, ale nie do końca byłam z niego zadowolona, twarde kółka, sztywny. Tym razem chciałam mieć wózek na dużych pompowanych kołach i żeby miała duży kosz, bo to dla mnie b. ważne. Trafiła mi się okazja, więc taki kupiła, a że było to w chyba w lipcu ubiegłego roku... czyli jeszcze w trakcie staranek, to już inna sprawa.
W takim układzie przekazuję berło pierwszeństwa :happy:

:-Dtak tez za grosze h&m mama co było gdyby nie ciucholandy!!!:-) Polecam ten jest 30 km od Warszawy u MNIE i zawsze jest duzo ciuchów i niesmierdza wilgocia i nie sa pogniecione
A gdzie to jest? W tórą stronę od Warszawy? Podaj adres...

Viola urocze ciuszki.

strasznie wam dziewczyny zazdroszczę tych łowów w lumpkach... u mnie nawet nie wiem czy jakieś są, a nawet gdyby były, to ja nigdy nie umiem znaleźć nic fajnego:-(

reklama
Viola urocze ciuszki.

strasznie wam dziewczyny zazdroszczę tych łowów w lumpkach... u mnie nawet nie wiem czy jakieś są, a nawet gdyby były, to ja nigdy nie umiem znaleźć nic fajnego:-(
Najwyższy czas się nauczyć ;-) Jako mamy zdobywamy przecież wiele nowych umiejętności :tak:

Do góry