reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja dzis kupilam w dm muszeprzyznac szczerze,ze ceny z "kosmosu" maja!Daria od kogo zalupowalas testy? Mozesz kogos polecic?Po jak dlugim testowanku udalo Ci sie zajacw ciaze?Mialas wczesniej jakies problemy hormonalne czy poprostu nie umialas trafic w te dni?

reklama
ja dzis kupilam w dm muszeprzyznac szczerze,ze ceny z "kosmosu" maja!Daria od kogo zalupowalas testy? Mozesz kogos polecic?Po jak dlugim testowanku udalo Ci sie zajacw ciaze?Mialas wczesniej jakies problemy hormonalne czy poprostu nie umialas trafic w te dni?

testy kupowalam na ebay tam gdzie najtaniej najczesciej z UK:) i szybko dochodzily 5 dni :)
ja gdzies rok uzywalam testow i nic a w dni napewno trafialam ale nie wiem czemu sie nie udawalo moze przez to ze za bardzo chcialam i ponoc sie troche wtedy wszystko blokuje...

ilaczek no ślicznie ;))
a napisz nam coś o sobie-ile masz lat?? skąd do nas piszesz??
Emilke masz w szkole czy w zerówce??ja mam Zuze w szkole .

mama05 w czerwcu tego roku skończę 29 lat:) już mam niezły przychówek:)
mieszkam w południowych Mazurach, poniżej Olsztyna.
moja Emilka jest w zerówce, nie puściliśmy jej wcześniej do pierwszej klasy, gdyż nie była gotowa jeszcze emocjonalnie. jej pewność siebie zaburzyło młodsze rodzeństwo i zachowywała się jak trzylatek, więc teraz sobie dojrzewa, robi duże postępy i ze spokojem pójdzie do pierwszej klasy:)

ależ tu drukujecie, dwie strony musiałam nadrobić:)
a pizza miłosna przypyszna!!!

testy kupowalam na ebay tam gdzie najtaniej najczesciej z UK:) i szybko dochodzily 5 dni :)
ja gdzies rok uzywalam testow i nic a w dni napewno trafialam ale nie wiem czemu sie nie udawalo moze przez to ze za bardzo chcialam i ponoc sie troche wtedy wszystko blokuje...

tez to slyszalam ze ponoc jak sie bardzo chce to nie wychodzi....napisz jak tam ta lekarka w Mg bylas?fajna jakas babka?ja do mojego gina wybieram sie w kwietniu na monitoring ale najpierw chcialam sprobowac z testami bo kazal dzialac,a noz sie uda :)

ilaczek ja jestem jedną z forumowiczek która będzie się starała o synia
i ja dzięki temu forum wierzę że mi się to uda
tak jak ty ja wcześniej nic nie wiedziałam o planowaniu płci

witaj pierogatko na kiedy planujesz planowanie synia?
widzę, że teraz jesteś już na finiszu drugiej ciąży? córeczka będzie?
w niektóre z was się już wczytałam, ale nie wszystko jestem w stanie nadrobić w jeden dzień:-D
dziękuję za miłe przyjęcie.

Czarodziejko, tam gdzie ja chodzę na badania ceny są takie: DHEA - 30 zł, TSH - 18 zł, fT4 - 18 zł, fT3 - 18 zł, anty TPO - 25 zł, anty TG - 30 zł, estradiol - 25 zł, prolaktyna - 25 zł ....wymieniłam też przeciwciała przeciwtarczycowe (anty TPO i anty TG) gdyż nie wiem czy je też musisz sprawdzać. Też wybieram się do fryzjera skrócić włosy, długie mi nie pasują :-)

Mama, ja myślę, że skoro Twoje pęcherzyki pękają przy wielkości 24 mm to jutro test będzie pozytywny
t2030.gif
Starałabym się w dniu pozytywnego testu i zrobiła poprawiny w kolejnym dniu. A dziękować nie ma za co, strasznie się cieszę, że witaminki się nie obijają i robią co do nich należy! :-)

juliana, moim zdaniem jeśli na USG lekarz nie dopatrzył się wielu pęcherzyków na jajnikach (byłaś w ostatnim czasie na USG?) to nie masz się czym martwić kochana!

Kinga
, ale piękna pizza! I jak smakowicie wygląda! Ja dziś poszłam na łatwiznę i popełniłam ciążową zbrodnię ;-) - zjadłam pizzę z Pizza Hut i popiłam Pepsi! ...mam nadzieje, że córa mi wybaczy ;-) Na moim monitorze test wygląda jak pozytywny, koniecznie dziś zadziałajcie a jutro poprawiny!
t2014.gif
Czyżby witamina B6 skróciła Ci fazę folikularną? ...u mnie tak właśnie działała, skracała pierwszą a wydłużała drugą fazę cyklu
biggrin.gif

ilaczek
, witaj! Strasznie brakuje na naszym forum dziewczyn planujących synka (jest na razie tylko czarna, marti_ka i pierogatka). Ja Ci bardzo chętnie pomogę stworzyć plan działania :-), muszę tylko pozbierać to w jedną całość, spróbuję niebawem wysłać Ci ogólne wytyczne :-)

truskafffko
, trzymam jutro mocno kciuki za wizytę! A Krzysiowi dziś na razie nic nie jest a apetycik dopisuje :-)

Andziak, ten cytrynian łykasz 2 razy dziennie.

słodkamarzycielko, testy owulacyjne najlepiej robić późnym popołudniem albo wieczorem. Zalecane odsunięcie od owulki to albo 2-3 dni przed albo 12 godzin po owulacji (wcześniej zalecana jest minimum 7-dniowa abstynencja od staranek) ...z tym że samo odsunięcie to tylko jeden z wielu czynników ...i to jeden z tych mniej ważnych :-) Spróbuj zakupić na eBay One Step Ovulation Test, w Polsce kosztują złotówkę z kawałkiem za 1 test.

reklama
witam się Piranho:-)
będę wdzięczna za wszelkie wytyczne.
pozdrawiam i lecę na film, mąż coś romantycznego zapodaje:-D

Do góry