reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ojj.. jak tu gorąco:szok:

To ja tylko odpowiem, że lubię oglądać Wasze zdobycze, zarówno dzieciowe jak i babskie, więc się chwalcie;-)
Jak mieszkałam w Niemczech to kupowałam w ZARZE namiętnie, tu nie kupuję, bo jakość znacznie odbiega, więc szaleję na Allegro;-)
Co do perfum to też lubię porządne, ale mam dojścia do promocji, więc korzystam. Poza tym ostatnio Ori ma swojej ofercie zapach, który niczym nie odbiega od tych oryginalnych - by Marcel - trwały, elegancki i mnie bardzo odpowiada. W sumie to jedyny damski zapach z Ori, który szczerze chwalę i polecam.

Kwiatek - a jeśli chodzi o Twoje pytanie to odpowiedź brzmi: to zależy od sytuacji, bo max. jaki dałabym za torebkę to 500zł pod warunkiem, że warta byłaby więcej i to 500 byłoby jakąś super ofertą. Bez promocji 500 bym nie dała.

reklama
Aniez chyba zapomniałaś o tym,że jeśli coś się pisze to trzeba się liczyć z tym, że ktoś to może odebrać na swój sposób i ma prawo to skomentować. Ty też widzę z tego założenia wychodzisz.
Dla mnie takie chwalenie się dla chwalenia jest dziecinne i tyle.

Ostatnia edycja:
Kittek- owszem, ale nie pozwalam sobie na komentarze przytaczanych dialogow miedzy malzonkami (lista jest szersza, ale nie bede jej rozwijac, bo nie o to chodzi). Tak mnie mama nauczyla, ze nie wypada i tego bede sie trzymac. W rozmowie twarza w twarz rowniez.
Nie podoba mi sie moralizatorski ton Twojej wypowiedzi, skoro juz jestesmy przy komentowaniu, wole szczery do bolu tekst Elvie, czy podejscie Anim, oraz takt Zielonej.

Elvie
- bo w PLu zazwyczaj jakos odbiega od tego, co na zachodzie, od proszkow do prania po Zare :-)

Aniez teraz Hm się pozbywa starych rzeczy , na przecenie kolekcja letnia sprzed roku :tak:

Co do cen to ja mam super sąsiadkę , uwielbiam dziewczynę bo mogę z nia gadać o wszystkim i ogólnie jest super laską . nie raz jak idzie na zakupy to kiecka za 900 czy kurtka za 1500 to dla niej normalka. i tak nie raz gadamy jak to między babami , to podaje te ceny jakby to było 100 a nie 1100:-D ale ja wiem że u niej to normalne więc i normalnie to odbieram .

Kittek trzeba było posłuchać starszej koleżanki ;-) jak to mawiała moja babcia " uderz w stół nożyce się odezwą " Czasami nie warto ;-)

W związku z tym że to wątek zakupowy i super pasuje do tematu powyżej, muszę się wam " pochwalić " płytą którą dostałam od małża , jest to płyta Zakopower pt: "Boso" tytułowa piosenka mówi wszystko i daje do myślenia bo na końcu drogi wszyscy jesteśmy równi :tak:ciuchy , buty , torebki , samochody i domy już nam nie będą potrzebne.Z góry przepraszam za ton.

Niedługo zaczniecie rozpatrywać moją torebkę w kategoriach grzechu :)
Już żałuję za winy, że tu się "pochwaliłam", przywdziewam wór pokutny, bo i tak niczego nie wezmę ze sobą....

a ja tam lubię - dobre buty - dobre w moim przypadku nie zawsze znaczą ze skóry, ale raczej często - uwielbiam buty - mam ich masę :)
Z torebkami gorzej - zawsze szkoda mi kasy, choć nie powiem kwiatuszkowa torebka poruszyła moje serduszko :)
kupowałam masę książek - ale z racji, że nie mam gdzie ich trzymac zaprzestałam i przerzuciłam sie na biblioteke - za to kupuje miliony książek dla Julki

Aniam - też pisze się na lumkowe zakupy - bo u mnie to w tej materii totalna prowincja

reklama
Kwiatuszku ta płyta jest boska , teksty dają do myślenia i o to mi tylko chodziło.Aniam jakoś zrozumiała ;-)

Nata ja też mam bzyt na punkcie kupowania książek dla dzieci, teraz może mniej bo chłopcy wypożyczają z biblioteki szkolnej a Helenka korzysta z książeczek jeszcze po chłopcach , ale zawsze coś ciekawego wynajdę ;-)

Do góry