reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Ivi ​jak u nas byly takie ciezkie noce to mloda sporo spala w hustawce... glupio mi bylo ale to mnie przy zyciu trzymalo ;) do tej pory pierwsza godzine wieczorem spi w hustawce, bo bez tego ani rusz. U nas bliskosc nie pomagala, ona zasypia tylko w ruchu czyli hustawka, wozek, samochod - to byl najlepszy sposob bo po 40 min jazdy zapadala w naprawde gleboki sen, moze sprobujcie?

A ze swojego wyniku sie nie smiej, tylko moze\poszukaj pomocy? Ja sobie tez zrobilam i mialam 9 punktow, jakbym miala 24 to bym juz dawno u lekarza z tym byla... Moze to ze zmeczenia, ale moze nie tylko?

Ostatnia edycja:
reklama
Ivi, wspolczuje.
Mysle, ze ta opiekunka to jest bardzo dobry pomysl. Masz szanse na taka pomoc? I jesli dziala to korzystalabym z hustawki tak dlugo jak bedzie trzeba.

Ewa, okropne. Faktycznie chyba musicie isc na to USG jak najszybciej, bo w tym wieku to juz powinno przejsc.

Najlepszego dla 5-cio miesieczniakow:-)

Anek i Elfit, widze ze Wasze dzieci produkuja zeby;-)
Jakie byly u Was objawy, jak sie zorientowalyscie ze ida zeby? Probuje dociec czy u nas to zeby czy nie, ale w sumie dalej nie mam pewnosci:eek:

Witam, jesli mogę to się wtrącę do waszej dyskusji,często do Was zaglądam i chciałabym podzielić się swoim doświadczeniem. My też przez jakiś czas mieliśmy problem z Zosią w nocy i u nas świetnie sprawdziły się czopki Viburcol, mała spała po nich spokojnie całą noc, oczywiście z przerwami na karmienie:-) Może i Wam pomogłyby te czopki.

Ivi- biedaczku Ty Nasz , szkoda mi Ciebie kochana ale głowa do góry kolejne dni będą lepsze zobaczysz :-)Wysyłam miliony całusków i uścisków :tak:

Ewciu- mam nadzieje że w końcu się skończą te bóle Emilki, może rzeczywiście trzeba wprowadzić stałe posiłki albo mm i będzie oki?!
My dziś byliśmy u lekarza i dała kropelki do noska i na kaszelek, na dwór wychodzić jak nie ma gorączki;-)
Także jutro jak będzie ładnie to suniemy:-)

Ja miałam 20 tyg urlopu macierzyńskiego potem 4 tyg urlopu dodatkowego i składam teraz podanie o wychowawczy do końca 2012 r. Mam tylko nadzieje że szefuncio się zgodzi.

Ja już po ćwiczeniach :tak:
AAAaaaaa i się Wam pochwalę że od kwietnia wracam na treningi na stadnine:-)

Iwi - trzymaj się dzielnie dziewczyno. Może faktycznie weźcie jakąś opiekunkę chociaż na 2 godz. dziennie żebyś się przespała
Ewcia nie zazdroszczę tych problemów

jak tak czytam to mogę być wdzięczna że z młodą nie mam żadnych problemów gruszkowych czy też większych problemów ze spaniem, bo nie wiem czy bym dała radę

A ja dzisiaj odwiedziłam siłownię fitness:) spędziłam tam godzinkę a po godzinie ćwiczeń odpłynęłam, musieli mnie na balkon wystawiać, bo mało nie zemdlałam i do tego strasznie mi się wymiotować chciało...
ale przeszło i nie mam zamiaru zrezygnować z ćwiczeń;)

Ostatnia edycja:
Ivi, wspolczuje.
Mysle, ze ta opiekunka to jest bardzo dobry pomysl. Masz szanse na taka pomoc? I jesli dziala to korzystalabym z hustawki tak dlugo jak bedzie trzeba.

Ewa, okropne. Faktycznie chyba musicie isc na to USG jak najszybciej, bo w tym wieku to juz powinno przejsc.

Najlepszego dla 5-cio miesieczniakow:-)

Anek i Elfit, widze ze Wasze dzieci produkuja zeby;-)
Jakie byly u Was objawy, jak sie zorientowalyscie ze ida zeby? Probuje dociec czy u nas to zeby czy nie, ale w sumie dalej nie mam pewnosci:eek:
ślini sie, trze dziąsłami o gryzaki, zagryza wargi i cmoka.. ale to trwa juz troche i efektu nie widac, sama nie wiem :sorry::confused2:

hej
Ivi nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak musi Ci być ciężko. Może faktycznie syropek uspokajający pozwoli dziecku wbić się w jakiś normalny rytm dnia i nocy. 3mam kciuki, żeby lekarz jakoś Wam pomógł bo tak faktycznie ciężko żyć. Pociesz się tym, że takie cyrki kiedyś się skończą i wreszcie odetchniesz a o tych zlych chwilach szybko zapomnisz.

Ewa biedne jesteście. oby na usg wszystko wyszło prawidłowo bo z dwojga złego to chyba lepsze kolki niż jakieś hece z jelitami. Za Was też 3mam kciuki. Dzięki za info o słoiczkach z reala nakupiłam zapasy bo moja starsza uwielbia deserki owocowe :). Z karmieniem młodszej puki co poczekam.

Ja też stwierdzam, że mam niebywałe szczęście bo mała jest cudownie grzeczna i uśmiechnięta. Płacze naprawdę bardzo rzadko np. przy szczepieniu. Jak się czyta niektóre Wasze opowieści to łatwiej docenić to co się ma.
Młoda ostatnio znalazła sobie sposób na odreagowywanie stresu związanego z jedzeniem (jak leci za słabo). Zaciska z całych sił dziąsełka na moich sutkach i wykręca głowę. Jak sobie pomyślę, że to dziecko niebawem będzie miało zęby to mnie ciarki przechodzą :angry:. Póki co nie jest to jakiś straszliwy ból ale z zębami to może być nawet niebezpieczne.

Dzień dobry,

Ewcia - chyba za wcześnie dla małej na rozszerzenie diety, poczekaj jeszcze miesiąc, jak się najada cycem i nie skraca Ci odstępów między posiłkami to nie ma co się spieszyć, przecież do pracy nie wracasz a jak Emi ma problemy z brzuszkiem to tym bardziej :tak:

Ivi - bardzo Ci współczuję, rzeczywiście przyda Ci się ktoś kto na kilka godzin odciąży Cię od dziecka, żebyś mogła wyjść sama na spacer i pozbierać myśli i postarać się zrozumieć swoje dziecko...dzieci nie zachowują się tak bez powodu może ona czuje, że Ty się na nią złościsz i Twoje uczucia jej się udzielają...może problem tkwi w jej fizjologii może coś ją boli, coś jej dolega?

Ja się pochwalę, że Hela spała dziś pierwszą noc z siostrą w pokoju :-)

reklama
Witam sie z kawka:cool2:
Idzie ku lepszemu:-) dzis pobudki 2, 5 i 6:-)
W porownaniu z tym co bylo, jest rewelacyjnie. Wiec moze to jednak byl skok, ktory wg kalendarza jutro sie u nas powinien konczyc.
Pewnie sie nie dowiem:sorry: Ale zebiszcza i tak bede obserwowac bo moim zdaniem tez cos jest na rzeczy.
Milego dla Was, u mnie wychodzi slonce i chyba wiosna powoli idzie:-)

Do góry