reklama
Nadika -aaaaaa to ja myślałam że na szybko
Jak nie na szybko i moga te paszteciki do jutra poczekac to Ci podam mój sekretny rodzinny przepis
Przygotuj się UWAGA
4 szkalnki mąki
3 dag drożdzy
szklanka śmietany 18%
jedno maslo /margaryna do wyboru
ciutka startej galki
sól pieprz
Kochana masło/margarynę rozpuścić ostudzić
mąke przesiać
połączyć wszystkie skladniki ale BARDZO SZYBKO , SPRAWNIE I ENERGICZNIE MIESZAĆ! na prawde to trzeba robic na tempie i ciach jak już bedzie wyrobione do lodówki do następnego dnia!
Wyjmujesz , odcinasz kawałki nadzienie , zawijasz na blache , posmarowac rozkłuconym jajkiem i do pieca 180
do czasu kiedy będą złote
WARTO POCZEKAĆ DOBE
Jak nie na szybko i moga te paszteciki do jutra poczekac to Ci podam mój sekretny rodzinny przepis
4 szkalnki mąki
3 dag drożdzy
szklanka śmietany 18%
jedno maslo /margaryna do wyboru
ciutka startej galki
sól pieprz
Kochana masło/margarynę rozpuścić ostudzić
mąke przesiać
połączyć wszystkie skladniki ale BARDZO SZYBKO , SPRAWNIE I ENERGICZNIE MIESZAĆ! na prawde to trzeba robic na tempie i ciach jak już bedzie wyrobione do lodówki do następnego dnia!
Wyjmujesz , odcinasz kawałki nadzienie , zawijasz na blache , posmarowac rozkłuconym jajkiem i do pieca 180
do czasu kiedy będą złote
WARTO POCZEKAĆ DOBE
Kahna
Fanka BB :)
ale gdzie wy go szukacie????? ja tylko znalazlam na pizze!!!
Ciasto w realu np jest w chłodniach gdzie garmażerka jest wystawiona oraz inne g... np hamburgery yaghhhhale gdzie wy go szukacie????? ja tylko znalazlam na pizze!!!
Kahna
perfekta ja mieszkam tylko W okolicach Tarnowa
PPPP wiec tutaj reala nie ma
PP
która z was jest z torunia;???? bede w toruniu ok 21 kwietnia jak bede wracala z władysławowo
która z was jest z torunia;???? bede w toruniu ok 21 kwietnia jak bede wracala z władysławowo
Kahna
a zyrawka chyba śpi
zazwyczaj aktywna byla
masz racje odpoczywaj
emilia a twoj jas chyba jako pierwsze zaczoł chodzic na 9 m-cy
rok temu...jejku jak to zlecialo
)))
emilia a twoj jas chyba jako pierwsze zaczoł chodzic na 9 m-cy
Kahna - To nie tylko Ty taka ostrożna z jedzeniem
Ja od zawsze nie jem jedzenia typu gotowe sosy , Vegeta Ale mam to szczęście że mamę mam na wsi i warzywka /owoce tylko tam dla na nabywam. Jajka też co 2 tygodnie przychodzi "dostawa" od mojej mamy Pana Ziutka siostry
(jakkolwiek to zabrzmiało)
Mama robi mi przetwory dla Jasia ze swoich warzywek i owoców. Ziemniaki dostaję zawsze metr na zimę ot tejże samej siostry Pana Ziutka
A w sklepach ZAWSZE sprawdzam etykietę! Także spoko! Na pewno nie jesteś osamotniona Z resztą tutaj wśród czerwcówek jest wiele takich mam
Jeszcze se muszę jakąś kopalnie soli kupić

Jeszcze se muszę jakąś kopalnie soli kupić

Zapomniałam dodać że może w carrefurze też tam znajdzieszperfekta ja mieszkam tylko W okolicach TarnowaPPPP wiec tutaj reala nie ma
PP
która z was jest z torunia;???? bede w toruniu ok 21 kwietnia jak bede wracala z władysławowo![]()
reklama
Kahna
ja tez jajka co 2 dzien 10 dostaje od babc, lub prabac, serek tesciowa robi co 2 dzien, a daj spokoj z ta solą porazka jakas
ale chyba nic nie wymyslimy!!!!
teraz na jesien bede robila soki np jablkowo malinowe( tylko musze mnijsze sito zakupic zeby pestki zosawaly w worku, i chcialabym zrobic jabko mieta, ale najpier musimy na gruncie zasadzic miete
i wisnia sie marzy ale drylownicy takiej nie mam do tylu kg
ile wasze smyki jedza jajek w tyg bo moj to co 2 dzien po 2 czasami codziennie...on jest jajkowy jajaaaa mama jajajajajajaja
teraz na jesien bede robila soki np jablkowo malinowe( tylko musze mnijsze sito zakupic zeby pestki zosawaly w worku, i chcialabym zrobic jabko mieta, ale najpier musimy na gruncie zasadzic miete
ile wasze smyki jedza jajek w tyg bo moj to co 2 dzien po 2 czasami codziennie...on jest jajkowy jajaaaa mama jajajajajajaja
Ostatnia edycja: