• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

hej

a ja sobie poprawiłam humor kupując sobie dziś nowe buciki :-D tak z okazji powrotu do pracy :-p:-D

czołem lena i malutka!
lena gratki dla Gabiego ząbali :tak:

my już spróbowaliśmy mięsne dania. Narazie rybka się przyjęła :tak:

reklama
ivi- ja proponuję przed spaniem zagotować wodę, a jek trzeba będzie karmić słączyć gaz tylko na chwilkę żeby się ta zagotowana woda lekko podgrzała -dosłownie 2 minuty:) my tak robimy bo z rana młoda je kaszke na śniadanko a że ja wtedy nieprzytomna i kaszke chce szybko zrobić zanim się wrzask zacznie to robimy właśnie tak, zanim wyjmę kaszkę, łyżeczkę i miseczkę woda jest już podgrzana:)

a tak w ogóle to się witam:)

u mnie ostatnio mało czasu bo ciągle gdzieś biegam i na dodatek w poniedziałek mam kolejny test w kolejnej pracy o którą się staram - i nic nie umiem....
ale będzie co ma być, może dobrze nastrzelam ;)
no i jeszcze te korzonki, dostałam jakieś leki ale słabe bo nic mocnego dać mi nie mogą i lecę na apapie, ale szwagier fizjoterapeuta przyjechał na weekend więc robi mi godzinne sesje rozluźniające;)
miłego weekendu życzę

Dzień dobry :-)

U nas pobudka o 3:30 co by nie marnować życia na spanie ;-)

kasia - powodzenia w zakuwaniu :tak: też chcę się rozglądnąć za robotą w administracji tylko te kucie ustaw/kodeksów/rozporządzeń z leksza mnie zniechęca ;-) no i zazdroszczę szwagra :tak:

malutka Ty to masz już wprawę :-p
A no mam ale przy moim ostatnio upierdliwym brzdącu musiałam w trzech ratach czytać:-D
Oj czytało się swojego czasu ,czytało tylko brzdąc był jeszcze po drugiej stronie brzucha:-D
A tak swoją drogą, patrząc na to ile ja tu w ciąży się naczytałam i ile książek gdy leżałam to moje dziecko powinno przynajmniej magistrem zostać :-D:-D;-)
Dzień dobry :-)

U nas dziś fajna pogoda, stopniał śnieg i temperatura prawie 10 stopni :tak: zaliczyliśmy 2,5 godzinki w parku :-D

maggie - tu masz schemat dla mm Schemat żywienia niemowląt

Lena - dawno Cię u nas nie było :-D odzwyczajaj od tych łapek bo będziesz na wakacje jak goryl wyglądać :-p

Ivi - termos, mikrofalówka, albo masz zgotowaną wodę już w butelce (temp. pokojowa) i w nocy dolewasz do nich ociupinkę wrzątku, ugotuje Ci się szybko i zrobisz mleko ;-)

malutka - gdzie byłaś jak Cię nie było ;-)

Ewa - pewnie już odpoczywasz u rodziców :tak:

Wiesz, powiem tak, mały trochę dawał popalić, jak nie śpi to na rękach, a jak śpi to nie da się pisać bo go klawiatura budzi:wściekła/y::-D

A to jest tak, im więcej masz zaległości w czytaniu, tym ciężej to nadrobić, tak się przekłada z dnia na dzień, a im dłużej się tu nie zagląda, tym ciężej się tu potem wbić :-D Jednym słowem wybiłam się z rytmu i gdyby nie Marti to nie wiem kiedy bym tu weszła:-D:-D

Jednym słowem trzeba tu zaglądać i być na bieżąco, bo im dłużej się nie zagląda to później brak czasu na nadrobienie albo po prostu się nie chce:-D A ja lubię być na bieżąco :-p

A w ogóle to hejka :-D

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja porannie. I od razu zycze milego weekendu a raczej miłej niedzieli:-)
Kobietki u mne dzisiaj co godzine pobudka ehhh. Kiedy moj Szymek bedzie przesypiał nocke? A tak wogole to mam pytanie czy aby nie za duzo jedzonka daje: No wiec tak codzinnie jje:
- mleko na zadanie (moje)
- sloiczke deserku z jakimis owocami (codziennie inne)
- sloiczek jarzynowki ( bez miesa bo nie toleruje narazie z polowa lyzeczki kaszki manny)
- wieczorem kaszka na gesto podana łyzeczka
I od razu kolejne pytanei czy po tej kaszce na gesto na noc mozliwe ze tak czesto wstwqał bo mu sie cala noc pic chcialo??Wcale nie spał po tej kaszce dluzej wiec moze kiedy indziej mu ja podawac??

Dzień dobry , witam się niedzielnie. Ja już od środy u rodziców z małym , m w pracy w Warszawie więc się przeprowadziliśmy na drugi koniec miasta żeby łatwiej było. Niby pomoc mam bo mama i siostra pomagają ale jakby czasu mniej na czytanie i pisanie bo cały czas coś robimy razem, a to wycieczkę na wieś sobie zrobiłyśmy, wczoraj wieczorem wyrwałam się na starówkę ze znajomymi.

Moje dziecię ostatnio buntuje się przed spaniem , przede wszystkim w ciągu dnia. Trze oczy pól godziny i ziewa że prawie szczękę zwichnie ale jak chce go się uśpić to jest walka na śmierć i życie, płacz i wierzganie. Kiedys sam zasypiał jak był śpiący a teraz to jest koszmar !! Dzisiaj też już było noszenie, puszczanie kołysanek i dopiero zasnął ale po wypiciu herbatki , może właśnie za mało mu pić daję i to mu przeszkadza? Wczoraj wieczorem tez popicie pomogło w uśnięciu.

Kingolinka u nas z jedzeniem to tak to wygląda:
- w nocy cyc i rano na śniadanko też (jeszcze mam wtedy sporo mleka)
- koło 12, 13 mm butla 180 ml
- w między czasie cycek na popicie, czkawkę lub jako usypiacz ale tez wtedy poje sporo co widac jak mu się czasami uleje
- 15, 16 słoiczek jarzynowo- owocowy, ostatnio już po pół
- woda lub herbatka na popicie
- wieczorem po kąpieli butla 180 ml przed snem

Kaszki nam nie kazała pani dr na razie podawac jak go zwazyła na ostatnim szczepieniu i wyszło 8400 kg (29.02)

Dobra idę się doprowadzic do jako takiego stanu bo się wypogadza , słoneczko wyszło wiec na spacerek pójdziemy. Miłej niedzieli :)

Witam sie i ja porannie. I od razu zycze milego weekendu a raczej miłej niedzieli:-)
Kobietki u mne dzisiaj co godzine pobudka ehhh. Kiedy moj Szymek bedzie przesypiał nocke? A tak wogole to mam pytanie czy aby nie za duzo jedzonka daje: No wiec tak codzinnie jje:
- mleko na zadanie (moje)
- sloiczke deserku z jakimis owocami (codziennie inne)
- sloiczek jarzynowki ( bez miesa bo nie toleruje narazie z polowa lyzeczki kaszki manny)
- wieczorem kaszka na gesto podana łyzeczka
I od razu kolejne pytanei czy po tej kaszce na gesto na noc mozliwe ze tak czesto wstwqał bo mu sie cala noc pic chcialo??Wcale nie spał po tej kaszce dluzej wiec moze kiedy indziej mu ja podawac??
ja daje tak:
po godz 6 na śniadanie kaszka na gęsto (bardzo gęsto) lub kleik
potem kolejne jedzonko to cyc
potem obiadek - zupka lub danie, ostatnio 3/4słoiczka
potem podwieczorek cyc
potem ok 18. deserek owoce wymieszane z łyżeczką kaszy manny -ostatnio cały słoiczek
a potem aż do 6 rano cyc:)
za jakiś tydzień mam zamiar wprowadzić kolejny posiłek - biszkopt z mlekiem

a tak w ogóle to witam
i już zmykam do dalszego studiowania ustawy prawo zamówień publicznych :)

Jak tak czytam to stwierdzam ,że moje dziecko to żarłok :szok::-D
U nas tak, o ok 7:00 pobudka bo go chłopaki budzą jak wstają do szkoły... Do 8:00 czasem koło 9:00 leży sobie w łóżeczku i gada do karuzeli, miśków i sufitu:-D Potem głośno się upomina o flachę... Od kilku dni zaczęłam ponownie wprowadzać jedzonko, zaczęliśmy od marchewki z ryżem i na szczęście już ryż toleruje... Do tej pory była flacha średnio co 3 godziny po 180ml ,na noc zasypia ok 21:00 ,a ostatnią flachę dawałam mu ok 0:00 i spał do tej 7:00 czasem 8:00 jeśli go chłopaki nie obudzili, a od czasu skoku wygląda to tak:
8:00-9:00 flacha 180ml
ok 11:00 jak do tej pory pół słoiczka obiadku ,a na dopchanie bo mu było mało (nie mogłam dać więcej bo dopiero zaczynamy wprowadzać) flacha 120ml
ok 13:00 flacha 180ml
ok 16:00 flacha 180ml
ok 19:00 flacha 180ml
ok 21:00 znowu flacha 180ml i na ogół idzie już spać na noc, a zdarza mu się ostatnimi czasy nawet i później
ok 0:00 flacha przez sen
ok 3:00-4:00 flacha 180ml i zasypia podczas jedzenia ,no i następna flacha już ok 8:00-9:00 ,ale czasem upomina się już po 7:00, ale to wtedy kiedy prześpi całą noc...
niedawno za to stał się jakiś cud po zasnął już na noc przed 18:00 ,ale przez sen do rana obalił 3x180ml:-D
Zaś dziś pobudka o 7:00 flacha 180ml o 8:00 ok 10:30 dałam mu kaszki kukurydzianej (120ml mm+ 2,5 łyżki stołowe kaszki)
Zjadł i poszedł spać, śpi do teraz:-p

A!! Żeby nie było, w między czasie jeszcze pije, albo herbatkę ,albo soczek...

MM nam wystarcza na niecałe 3 dni, a u Was jak? oczywiście to pytanie jest do mam karmiących MM :-p:-D

A mam pytanie z innej beczki, czy Wasze dzieciaki wyłysiały?? :-DBo naszemu strasznie się włosy wytarły, a miał taką bujną czuprynkę, a teraz łysy jak kolano ,gdzieś tam pojedyncze włoski mu zostały i tak mu fiurgają między tymi które mu teraz wyrastają:baffled: :-D:-D
Łysola można zobaczyć na odpowiednim wątku :-p

Ostatnia edycja:
oooo to faktycznie spust ma niezły, a ile waży?? ?Ja to w sumie nie wiem ile mój z cycka wyciągnie w między czasie ale chyba nie aż tyle.

Mój to był już łysolem ale teraz obrasta, z przodu już ma niezłą grzywę. Z tyłu na główce kółko mu zostało łyse ale tez już coś już tam rośnie bo można wyczuć szczecinkę jak się pogłaska.

A ja się właśnie dowiedziałam, że następny dzidziuś się szykuje w rodzinie, u siostry stryjecznej, może w końcu będzie dziewczyna bo na razie same chłopaki się rodzą u nas :blink:

Ze spaceru nici bo wieje taki zimny wiatr jakby minus 10 było :(

reklama
Dzień doberek z mojego rana,
My już jesteśmy po zmianie czasu na letni i jakoś tak brakuje tej godziny...
Marudzenia c.d ja już nie mogę,nie daję rady,cierpliwość się skończyła,no bo ile można słuchać eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,nigdzie wyjść się da,on by tylko w chacie siedział,a pogoda piękna po 20 stopni i słoneczzko,więc grzech w domu siedzieć.Kurde jak nie wyląduje w wariatkowie to będzie dobrze.
Kurde jak tak czytam ile wasze dzieci jedzą,to wychodzi na to,że mój głoduje.Bo je tylko rano kaszkę ryżową na moim mleku ok 80 ml,kaszki nie wiem ile bo kęcę aż zgęstnieje do tego daje mu jabłuszko lub śliweczkę,no i ok 4p.m
porcje warzywek,a tak cycka ciągnie lub nie zależy ile kachy wciągnie.

Co do włosów,mój urodził się łysy z kępką włosków z tyłu głowy,a teraz łysy ja "balon"bo na kolanie pare kłaczków znajdziesz.Ok lecę śniadanko robić papa miłej niedzieli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry