reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

donia niestety i na szczescie mnie to nie wykancza bo my nocne marki ;-) i chodzimy kolo 1lub 2 spac wiec chyba niunia to od nas przechwycila ;-) a niestety kapiel jest o 23 bo tatus kapie wracajac o tej godzinie do domku z pracy a ja nie kapie bo nie zabiore mu tej frajdy bo on uwielbia ja kapac ;-) a jeszcze nigdy nie bylo tak zeby nawet jak ja wczesniej wykapali to po kapieli cyc i nie spi nigdy jakos tak ma ze kapiel lubi bardzo ale ja bardziej rozbudza i cieszy sie z niej ;-) sa dni ze padnie o 24 a wczoraj o 23 z minutami padla ;-) ale wczoraj byly burz wiec niewiem czy to nie przez te burze tak nie spi.. ale jest spokojna ;-) rodzice wrocili moi z jaroslawca ;-) kupili niui czapeczke z imieniem i sukienke ;-) a mi mala zabke z grosikiem i swieczke ;-) a dla meza lizaka pilkarza i podkowe z obrazkiem a od mojej siostry ja doniczke mini z zabka niunia maly zielony reczniczek z kotkiem a ojciec duza zapalniczke ;-)

doniaaaa aaaaa amelka sliczniusia ja zawsze chce zdjecia bo ty malo dajesz ;-) a ile ona ma wloskow ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
a w rosmanie sa pampersy 48 szt. w promocji, po 21 zł newborn zielone, i zestawy chusteczek nawilżających

donia: ale twoja panna ładniutka, no po kim ona ma taka egzotyczna urodę ?!

Lamiav przegapiłaś jak zdjęcie tatusia wstawiałam :-p

Atan ja bym tam kładła wcześniej, dzieci muszą wiedziec kiedy jest noc a kiedy dzień. Mój mąz też czasem wraca ok 22 i nie widzi Amelci bo już śpi, ale komfort wypoczynku jest dla mnie najważniejszy. Poza tym od 19 mam wieczór dla siebie :). Ale jak Wam tak wygodnie to tak róbcie, ważne żeby dzidiza 12h przesypiała.
A jeszcze zdjęcie Amelci wrzucam jeżeli piszesz, że mało daję :)
Zobacz załącznik 462337Zobacz załącznik 462339

lamiav ominelas moment jak donia dala nam zdjecie tatusia ;-)

donia ona zasypia o 1 najczesciej spi max 6h potem przerwa na jedzenie zmiane pieluchy potem zaypia na 2lub 3h potem znowu jemy i znowu spi 2h wiec kolo 12 koniec spania czasem do 13 wiecej niechce spac ;-) jest wyspana ;-) dzis ma dzien bez spania a normalnie w ciagu dnia znajduje czas kolo 16 i 19 bo spi godzinek lub dwie a dzis wogle.. nawet teraz babcia prubowala uspic i co 15 minut spala...

dobranoc kochane ;-)

Ostatnia edycja:
Doniu dziękuję kochana:))))) Iguś będzie pewnie wysoki bo tatus ma 195 cm ja tez do krasnali się nie zaliczam;-). Co do narzeczonej to jeszcze nie mamy:-D Sill zobligowała się do kolejnego maluszka -córci i mam dostać dwie krowy w posagu:-) Kusząca propozycja :-D:-D:-D:-D
Śliczna ta Wasza Królewna!!!!!!:tak::tak::tak:

Atanku Igorek też miał fazę na niespanie i raz pobił rekor bo usypiałam go od 22 do....6:30. Przespał później pół dnia i kolejna nocka była juz ok. Teraz tez coś się rozregulował bo dotychczas zasypiał ak o 22 a już trzeci dzień kokosi się i do 23:30. Teraz tez próbowałam go uspać ale fajniejsze było zjadanie mojego palca i śmianie sie jak mu cyca dawałam (zawsze przy nim zasypiał). Poddałam sie i teraz z tatusiem leży

Iwasku moja właśnie zasnela więc Ja też. Ide spac dobranoc i mam nadzieje ze tatus igorka uspi :-) i ladnie będzie spał&&

Szczęściaro:) To spokojnej nocki. Iguś szaleje śmieje się i nie mysli o spaniu...niestety. :-)

Pod tym względem szczesciara ale maz tez spi i chrapie tak ze ja zasnac nie moge...i mam nadzieje ze mi dziecka nie obudzi...teraz napewno ide sie męczyć z zasnieciem...

reklama
Hej dziewczyny... System mi siadł i wczoraj było ratowanie moich danych z komputera... dlatego mnie nie było...

Na początku witam serdecznie nowe staraczki Ikasia i Goyya! Czujcie się jak u siebie no i zapraszamy do rozmów!

Goyya
ja radzę robić testy owulacyjne (na allegro są po 1zł sztuka) i jak wyjdzie c pozytywny test to po dwóch dniach zacząć brać lutkę :tak: Albo poproś gina o zmianę luteiny na Duphaston. Jest nieco droższy ale podobno mniejsze prawdopodobieństwo ze zablokuję owu - mój lekarz mi tak mówił. Co do detergentów ja i w ciaży ich używałam... bez przesady... przecież ja nie smarowałam sobie tym całego ciała... a ręce zaraz po tym myłam... Nie używałam tylko domestosa - mąż to robił bo on ma faktycznie drażniące te opary.

Natkusia
ja nie widzę twojego zdjęcia brzuszka... STANOWCZO SIĘ O NIEGO NAPRASZAM!!!

Doniu też myślę ze to jest spowodowane zmianą miejsca. Wczoraj byłam cały dzień u mojej mamy to wieczorem mały też to odchorował... kilka dni i się przyzwyczai :* musisz to przetrwać!
A Amelcia śliczniutka!! Ależ z niej kiedyś będzie piękna czekolada... wszyscy chłopcy jej! :tak:

Truskawcia bardzo dobrze odpuszczaj i zapomnij o dziecku (tylko się nie zabezpieczajcie broń boże!) a dzieciątko samo przyjdzie! Zobaczysz wspomnisz moje słowa! :*

Lamiav i bardzo dobrze! Powinnaś troszkę powychodzić to się lepiej po czujesz!A jak kupisz sobie jakiegoś ciucha to już w ogóle! :tak: Nam mamom trzeba robić sobie takie przyjemności bo mozna czasem oszaleć od takiego siedzenia...

Sun tak mówią wszyscy lekarze! Ja też jak dostałam dupka to lekarz mówił że mam pod koniec zrobić test i jak nic z tego to mam dupka odstawić. To nie jest zakładanie z gry ze nic z tego a po prostu typowe podejście lekarza...

Atanku czasem dzieciaki mają takie dni...mój co prawda śpi zawsze ale czasem często się budzi...

Aga
przykro mi z powodu pęcherzyka... kurcze... mam nadzieję ze unormują te twoje cykle...

Oooo widzę wielki powrót Ael! :-) Paniki nie... ale rz Konrad mojego brata się przestraszył i dosłownie zapad się sam w sobie! :szok: (skurczył się i zwiną w kłębek) minę miał przerażoną i buźkę w podkówkę zwiniętą... a zaraz potem wisk! Ale jak tylko mnie usłyszał to się uspokoił i szybko od brata go zabrałam.

Staraczki
życzę wam szybkiego zafasolkowania i trzymam kciuki za was!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Co do spania to ja się cieszę jak diabli bo jeszcze ani razu Konrad nie nieprzespał mi nocy... zdarzyły się moze z 3-4 noce od czasu narodzin ze często się przebudzał na jedzenie (np ostatnio podczas kryzysu co 2 godziny) ale jadł i od razu zasypiał i nie było żadnych płaczów... :sorry:

Aha i oficjalnie mogę się pochwalić KOŃCEM PROBLEMÓW Z MLEKIEM!!!! :-D Mleczko wróciło! Mały najada się jedna cycą a czasem troszkę dojada też zdrugiej ale zawsze jeszcze tego mleka troszkę z drugiej zostaje "w razie czego"! Cieszę się jak głupia! Bo słyszałamze jak przetrwa sie ten kryzys 3 miesiąca to melko powinno już zostać ze mną "na dłuzej" a chciałam choć do pół roku pokarmić mojego brzdąca! :tak:(a najlepiej do przyszłej wiosny!) Jestem szczęśliwa jak nie wiem!!!! KOCHAM TEGO MOJEGO SYNKA! I dziękuje mu ze nie chciał jeść z butli bo dzięki temu wywalczyliśmy moje mleczko! :-)

Poza tym kocham was moje kochane forumowiczki!!

Wczoraj z mężem się pożarłam ale i tak życi jest piękne!! :-D

Ostatnia edycja:
Do góry