reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Melduję się 2w1, nocka do bani, akcji porodowej na horyzoncie nie widać, za to szaro, buro i chłodno za oknem.
Lenka do klubu odstawiona, pranie się pierze, a ja mam dziś początek katalogu, więc póki jestem na chodzie to biorę się za zamówienia i mailing.

Mysio - też się dziwię, że ze SPA uciekłaś:-D czekamy na fotki!

Flaurka - ja bigos mroziłam kiedyś i był ok, można też mrozić pierogi, uszka.. chociaż ja wolę świeże jedzonko i w zamrażarce mam tylko lody, wódkę i mięso:cool2:

reklama
ehh Flaurka jak mus to mus. Tylko jak ja dam rade z 3 sama po cc? :eek::-( no jakos trzeba bedzie. Bylebym za dlugo w tym szpitalu nie byla. Jutro, pojutrze sie wyjasni co z nami dalej.
A powiedz jak twoje obrzeki? nie wracaja?

zaneta smieszny ten Twoj dziadek :-D moze pani okaze sie nie taka zla jak ja maluja

Kilolek - wracaja, ale powoli i kontroluje - nie robi mi sie kulka ze stopy, tylko lekko puchnie - po prostu w domu nie da się tyle leżeć co w szpitalu i to z nogami w górze. W sandały z zeszłego roku stopa mi nie wchodzi nawet rano, więc wszystko jest trochę spuchnięte, ale to niebo a ziemia z tym co miałam wczesniej. Wciąz jestemn taka nasączona wodą - na ciele odciskaja mi się szwy nawet luźnych ubrań, faktura materiału i takie tam - ale to już zniosę.

Życze powodzenia, a czytając Cię widzę, że będzie dobrze, twarda sztuka jesteś no i czasami po cc mozna wstac na 2 dzień, więc nie musi być tak źle - ale wiadomo - 3 sn to dla Ciebie igraszka, a cc napawa niepokojem.

A u nas w szpitalu dają jednorazowy strój dla tatusia więc do torby zapakowałam tylko fartuch i buty żeby w pośpiechu drobnych nie szukać. I chyba tylko wrzucę jeszcze do torby klapki prysznicowe dla W.

Wróciłam już z zakupów. Miałam wyskoczyć tylko po parę drobiazgów do pizzy która dzisiaj będzie na obiad a wróciłam obładowana jak wielbłąd. Puścić babę na zakupy :-) No ale chociaż trochę dnia zleciało. Miałam podłogę umyć ale mi się nie chce bardzo. Może później. Teraz tylko odkurzę.
Rozmawiałam z siostrą i powiedziała mi, że jej czop odszedł w noc przed porodem więc mam nadzieję, że to u nas w miarę rodzinne i nie będę czekała do poniedziałku przyszłego. Z jednej strony już bym chciała urodzić a z drugiej jakoś tak jeszcze kilka dni bym zaczekała. No zobaczymy. Jutro termin z USG :)

Ja chyba juz tylko musze sie polozyc i czekac az sie zacznie:eek: Poszlam z mala do lekarza co chwile brzuch twardy, maly sie wiercil jakby chcial juz wyjsc:eek: Do domu wrocilam umordowana jak nigdy:shocked2:Droge ktora jeszcze niedawno pokonywalam w 10-15min zajelo mi dzis 30min:shocked2:Teraz siedze padnieta,nastawilam pranie i wyladowalam zmywarke i mam dosc:eek:Jeszcze tylko ziemiaki oskrobac na obiad i sorowke zrobic(nie wiem czy dam rade:-p):tak:
Zycze tym co chca sie rozpakowac niech juz sie rozpakowuja a tym co nie chca niech zaciskaja nogi:tak:

Witam majoweczki
my nadal 2 w 1. nocka minela bardzo dobrze , 2 razy tylko wstawalam do wc juz dawno tak rzadko nie wstawalam:-)
Dzis sie smialam do meza ze nasz synus sie urodzi w dziadka urodziny , moj A mowi ze to juz przegiecie by bylo ze najpierw corka urodzila sie( 28maja ) w urodziny babci i teraz jeszcze synus w urodziny dziadka(20 maja).
Ale jak to bedzie to sie okaze.
Katasza gratuluje zostania ciocia.
Moze u Was to rodzinne z tym czopem, super by bylo.
Milego dnia majoweczki

Witam :)

Zaraz zbieram się do Katowic, powalczyć z moją biblioteką :dry: bo oczywiście przez cały tydzień była zamknięta, wczoraj upłynął termin zamówienia książki, dzisiaj od 7 rano jest (do tej pory) zwracana do magazynu - udało mi się ja zarezerwować i nic dalej :confused2: do 15:00 czynna biblioteka, książka potrzebna do egzaminu, mam dość :-:)-(

Pogoda się spaskudziła, trochę szkoda, fajnie było, tak cieplutko i słonecznie... Oby szybko się poprawiła. Dziś w planach krokiety i surówka z pora (trzeba go jak najszybciej wykorzystać). Miłego dzionka.

Kilolek - wracaja, ale powoli i kontroluje - nie robi mi sie kulka ze stopy, tylko lekko puchnie - po prostu w domu nie da się tyle leżeć co w szpitalu i to z nogami w górze. W sandały z zeszłego roku stopa mi nie wchodzi nawet rano, więc wszystko jest trochę spuchnięte, ale to niebo a ziemia z tym co miałam wczesniej. Wciąz jestemn taka nasączona wodą - na ciele odciskaja mi się szwy nawet luźnych ubrań, faktura materiału i takie tam - ale to już zniosę.

Życze powodzenia, a czytając Cię widzę, że będzie dobrze, twarda sztuka jesteś no i czasami po cc mozna wstac na 2 dzień, więc nie musi być tak źle - ale wiadomo - 3 sn to dla Ciebie igraszka, a cc napawa niepokojem.
:-D:-D:-D

A u nas w szpitalu dają jednorazowy strój dla tatusia więc do torby zapakowałam tylko fartuch i buty żeby w pośpiechu drobnych nie szukać. I chyba tylko wrzucę jeszcze do torby klapki prysznicowe dla W.

Wróciłam już z zakupów. Miałam wyskoczyć tylko po parę drobiazgów do pizzy która dzisiaj będzie na obiad a wróciłam obładowana jak wielbłąd. Puścić babę na zakupy :-) No ale chociaż trochę dnia zleciało. Miałam podłogę umyć ale mi się nie chce bardzo. Może później. Teraz tylko odkurzę.
Rozmawiałam z siostrą i powiedziała mi, że jej czop odszedł w noc przed porodem więc mam nadzieję, że to u nas w miarę rodzinne i nie będę czekała do poniedziałku przyszłego. Z jednej strony już bym chciała urodzić a z drugiej jakoś tak jeszcze kilka dni bym zaczekała. No zobaczymy. Jutro termin z USG :)
no i jak tu babie dogodzic??? :-D

alez mam pwoera. Pomyłam wszystkie okna, umyłam łazienkę (choc niezbyt dokładnie), zrobiłam spagetti po bolońsku oraz gulasz. Jeszcze klopsiki w sosie pomidorowym dzis zrobie :tak:

reklama
Do góry