reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga~~ tak Maciej chetnie chodzi do przedszkola~:) Teraz czeka go szkola i ciekawe jak bedzie.
Patrysiak to ciesze sie ze u Ciebie dobrze, Za babcie Kciuki sciskam no i zeby sie z praca ulozylo na korzysc dla Ciebie!!!!!
Co do "domku"...wspaniale ze sie budujecie...uwazam ze dom to najlepsze lokum do mieszkania , zwlaszcza jak ma sie dzieci!!!!!
Andziak zatem kciuki za zdrowego dzidziolka!!!!!

~~~~~~
Zapomnialam Wam napisac ze odpieluchowalam Maksia...:)

Wow, gratuluje i Tobie i Maksiowi:)
Teraz prosze zdradz ten sekret jak to zrobilas ze udalo Ci sie go oduczyc. Ja przyznam ze zamierzam sie za niego wziac ale jakos brak mi i sil i cierpliwosci przy 9miesiecznym bablu.

no to gratulacje Czarodziejko, jednak bez pieluch to duża wygoda. U nas też Iwo juz parę mies. samodzielny w tych kwestiach. Przynajmniej sobie trochę od pieluch odpocznę. Do września
biggrin.gif

Patrysiak Ciebie tez o rade prosze:)

reklama
Andziak - dziwne poczucie humoru ma ten twój lekarz...cały czas chodzisz do tego samego??? bo wiesz...tak pomyślałam, że może jeszcze nie jest pewien na 100% i dlatego mówi niejasno, ale może ten chłopak, którego brakuje Ci do kolekcji jest dziewczynką??? bo tylko dziewczynki Ci brakuje...w każdym razie jego słowa można interpretować na różne sposoby... i pewnie zasiał w Tobie niepokój...

nie będzie to żadna reklama bo w fisher price nie pracuję ani nikt z mojej rodziny ale u nas cuda zdziałał właśnie nocnik tej firmy. Jak dziecko zrobi siusiu lub kupkę to on śpiewa piosenkę. A poza tym jest wygodny do siedzenia (zwłaszcza u chłopców- mieści się tam siurek). Po dwóch tygodniach od stosowania nocniczka Iwuś przesiadł się na wkładkę na wc i tak jest do teraz. A nocniczek choć chłopięcy poczeka na siostrzyczkę, mam nadzieję, że w swoim czasie też pomoże:-)
A jak tam Twoje plany wakacyjne, zdecydowałas się już na coś?

Andziak ja bym słowa twojego gin. zinterpretowała tak jak Tasha, chłopców masz 3, w kolekcji brak jedynie Zosi. Więc może to oznaczały jego słowa. Zresztą z tak wysoką betą to na pewno dziouszka:-)

cześc babeczki-jestem po pracy-odpoczęłam:-D
miałam dzis tylko 2 babeczki ,wiec spoko:-)

Czarodziejka-gratki dla Maksia-mój Domiś tez jak miał równo 2 lata to przestał robić w pieluchę:) Zuzi to dłużej zajęło:-p
także nie ma reguły ,że dziewczynki szybciej a chłopcy wolniej;-)

Andziak najważniejsze,że Niunia zdrowa i zobaczysz ,że sie pospieszył z taką gadką:eek:

Tasha,Patrysia,Patrysiak,Kinga,Fikusowo,Misia i reszta gangu-pozdrawiam i słonko przesyłam tym które nie mają:tak:

jadę zaraz po Zuzę bo dzis kończy komputer o 16.30..potem małe zakupy.
wczoraj wieczorem już nie działalismy bo mi mój Tom prl podniósł i nie było klimatu-wrrrr,chłopy!!
a z działań porannych wszystko uciekło bo zaraz po wstałam i tyle z tego....:confused2::confused2:
liczę ,że działania z 11 i 12d.c. wieczorne wystarczą...owu była w 14d.c. do południa wnioskując po bólu jajnika...
no nic-już po ptokach trza czekać..

Andziak ja też w pierwszej chwili pomyślałam że to ten chłopak który brakuje do kolekcji to dziewczynka i myśle że właśnie tak jest.
A to były badania genetyczne i zwykłe usg?
Ja jadę 17-stego na genetyczne będe wtedy koniec 12tg i ten lekarz zawsze mówi na 95% to chyba dużo no nie.
Dziś też miałam wizytę dzidziolek się ruszał superowo ,rączkami i nózkami i buzią i myśle że to chyba dziewusia.Chyba widziałam nuba i różnił się od tych u moich chłopców TZN mam nadzieje;-)
Dziewczyny jeszcze nic nie nadrobiłam to przez to lenistwo wekendowe sorry.
Za kogo trzymamy kciuki ?

Andziak lekarz pewnie sam nie wiedział co jest i tak powiedział !!! tylko tez tak troche głupi przecież kobiet w ciąży sie nie denerwuje!!!! zreszta pewnie juz sama po trzech synkach bys poznala czy to chlopiec czy dziewczynka :) a jak nie zauważyłaś to bedzie cora:)

Ja wlasnie widzialam taki cypelek miedzy nogami/
To bylo tak ze jak robil usg to dzidzia byla duza ponad 7 cm i nie widac bylo nog . Mierzyl wszystko w okolicy brzucha i glowyMalo sie dzidzia ruszala.Wyniki stwierdzil idealne.Wiec nie bylo szans na obejrzenie nuba.Jak ruszyl glowica to sie poruszylo i pokopalo nogami i tyle widzialam.
Wogole nie pytalam o plec.Sam pokrecil glowica ppmeczyl sie i bylo widac pupe i nogi i cos pomiedzy.Powiedzial pani ma trzech synow to widzi pani tam cos odstaje.To tego chlopca pani do kolekcji brakuje chyba syn/
Ale potem zaczal gadac ze 100 % nie da bo moga byc bardzo opuchniete wargi i nawet jak ktos na tym etapie poroni to ciezko stwierdzic plec.I ze na nastepnej wizycie mi powie.
Ale pewnie tak specjalnie gadal.
A dzidzia przedtem wieksza o 5 dni a teraz o 10

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie widzialam tski cypelek miedzy nogami/

pewnie nuba a wiesz ja czytalam ze dzewczyna do konca rodzila syna a sie okazalo jak urodzila ze jej corka miala wargi srmowe tak napuchnięte i zwisające ze każdy lekarz myślał ze to syn :) ja na każdej wizycie widze cos miedzy nogami a nic nie wiem ;p

reklama
hej Babeczki;)))

Andziak,
nie no nie sugeruj sie tymi słowami!!! My tu czekamy na Zosie do kolekcji;)) A może zmien gina? Jakiś dziwny....hmm

Mama, a to se odpczełaś;))) Ja dziś wstać nie mogłam po tylu dniach wolnego;P
A z chłopami tak jest....ehhh ale nadal &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za owocne staranka;***

Kinga, to choc zajrzyj na chwilkę i skrobnij co u Was;* I daj koniecznie znac jak po testach alegricznych-my pod koniec czerwca jedz.z małym

merlyn, ulala to musi być lalunia w takim razie;*** I trzymam &&&&&&&&&&&&&&& za 2 tyg alby sie potwierdziła, bo 95% to bardzooooo duzo:))

Czarodziejko
BRAWO dla synka!!!:)) My też sie szybko oduczyliśmy korzysac z nocnika mały miał rok i 8miesięcy;))) porzucil smoka i pieluszke razem;))

Truskaffko, jak znajdziesz chwile-pczekam;) To mogłabys mi linki powstawiac tych suplemnetów bede Ci baaaardzo wdzieczna:*****

Piranha, słońce a co u was?

Patrysiak,
myslałam wczoraj co tam u Was:) chyba wywołałam Cie myslami;))) Super, ze domek rosnie -na jakim jestescie etapie? My zaczynamy dopiero...ale lepiej pózno niż wcale;))) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za prace i babcię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tusia, no ja musiałam brać leki w ciązy bo wiesz ja miałam 3 ataki w czasie tych szczesliwych 9miesięcy... pierwszy na poczatku 3 miesiaca to pogotowie mnie zabralo mialam atak ponad godz....potem badania, kroplowki itd.... i potem kolejne więc z tego względu zdecydowałam sie na ablacje-choc ja 2 razy przekladalam...i powiedzialam sobie, że jak bede chciala miec 2 dziecko to musze miec ablacje (tak sie balam o zycie malenstwa ze szok...) i mialam guzka w piersi-i tez powiedzialam sobie ze musze go wyciac...wiec mam te dwie sprawy urególowane jeszcze mam duzą alegrie i w czerwcu zaczynam cos z tym robic... Także trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& słonce, aby z Tobą było lepiej:****************

Tasha - jak po badaniu krwi?:)

U nas ok 2 godz temu wyszło słoneczko i zrobiło sie mega cieplutko, a tak od rana było ponuro...

Buziaki:********************

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry