reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Moj Maly jak wczoraj nad woda lezalam( w polcieniu oczywiscie) to bardziej aktywny byl mimo upalu. Dzis w nocy ten okropny bol nog powrocil i nie moglam spac przez to:crazy:
Chyba maggic pytala o bol glowy. Mi pomaga kubek nie za mocnej kawy( z mlekiem, w ciazy nie pije bez), bo bol glowy zazwyczaj spowodowany jest spadkiem cisnienia,a kawa je podnosi. Chyba lepszy sposob niz lykanie tabletek;-)

reklama
Ja też na ból głowy pije kawke delikatną i koniecznie z mlekiem czasem nawet Inke, ale to taka słabiutka kawa bardziej kakao i raczej na ból mi nie pomaga.
Osatatnio pisałam, że mi bardzo puchną dziąsła i krwawią - więc zakupiłam miękką szczoteczkę i polecany lacalut i musze powiedzieć, że jestem zadowolona z dziąsłami mam spokój. Ale w sobote leciała mi krew z nosa :(
Wogóle często boli mnie brzuszek, twardnieje mi od razu jak wstaje a mam strasznie dużo roboty w domu :( - intensywnie przygotowujemy sie do pojawienia maluszka na świecie.

Ja dołączam do tych które puchną. Zaczęło się od rąk a teraz doszły jeszcze nogi. Czasem mam tak spuchnięte że aż mnie podeszwy stóp bolą jak chodzę. A ręce to mam jak serdelki. Pije i sikam, pije i sikam i tak w kółko. Jeszcze tylko parę tygodni... wytrzymamy!

W taką pogodę chyba tego się nie uniknie. Mi tez puchną nogi, ręce trochę mniej. Ale mam taki sposób: wywalam sobie nogi wysoko na poduchy i okrywam chłodnym okładem (ręcznik wkładam na chwile do zamrażalnika) Wieczorem też robię stopą zimny prysznic. Mi to bardzo pomaga. Wiadomo...całkiem problemu nie zlikwiduje, ale opuchlizny się zmniejszają, a dziś jeszcze się nie pojawiły :)

Ja też w te upały zauważyłam, że stopy puchną..właśnie tak jak opisujecie, aż pieką/bola jak stane na podłodze. Wczoraj zrobiłam sobie moczenie nóg w chłodnej wodzie z dodatkiem soli i płynu do kąpieli, cudowne uczucieeeee.... :) ogólnie chyba cała podpuchłam. Do toalety też latam jak szalona, co wyjdę to mogę wracać, wrrr.....już nie moge się doczekać, jak po porodzie ten problem zniknie :D brzuch też częsciej twardnieje, skurcze potęgują się..ale to normalne :)

a mi jest niewygodnie siedziec, lezec, kazda pozycja sprawia mi dyskomfort :( do tego boli mnie brzuch, i czasem piecze w niektorych miejscach, i dzis czesto czulam te bole, igly i szyjce :(

kruszki mój gin twierdzi, że bóle kłujące nie są niebezpieczne. też je czasem miewam. co do reszty uciążliwych objawów to u mnie dyskomfort przy siedzeniu, leżeniu i poruszaniu się no i wypinająca się we wszystkie strony dzidzia. poza tym wszystko ok. Dzięki Bogu nie puchnę.

Coś było o bólu głowy - ja ich generalnie nie miewam, ale ostatnio i mnie trochę dopadło. Mój Mąż twierdzi, że to dlatego, że za mało piję. Nie wiem, czy ma rację, ale faktycznie - jak zaczęłam pić więcej płynów, to jakoś wszystko ustąpiło.

reklama
Coś było o bólu głowy - ja ich generalnie nie miewam, ale ostatnio i mnie trochę dopadło. Mój Mąż twierdzi, że to dlatego, że za mało piję. Nie wiem, czy ma rację, ale faktycznie - jak zaczęłam pić więcej płynów, to jakoś wszystko ustąpiło.

ma racje, ból głowy jest jednym z pierwszych obiawów odwodnienia!

Do góry