reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Jak pije z kubka to mleko to jasne, że czemu nie. Ja też tyle pije ;-)
a z ciekawości Irisson jak długo zamierzasz podawać słoiczki? myślałaś o tym? bo to chyba trochę tak jak odstawienie od cyca nie?

reklama
Ja planuję przyprawiać jedzenie dziecka ziołami. Zioła dobrze robią na brzuszek :)
Ale to już wynika z innej metody jedzenia, dla "normalnych" mam, to już ekstremum :p

Mój Oliś wypija w ciągu 2 dni 1.5 litra mleka Sam do kubka nalewa i pije nic mu nie jest a melko uwielbia bardziej niż kakao. Do tego zółty ser, fasolke szparagową i nic mu do szcześcia nie potrzeba.

dzag jeśli chodzi o laktacje to im częściej przystawiasz dziecko do piersi tym zwiększasz ilosc wytwarzania mleka. Herbatki zwiększające laktacje piłam ale po czasie widze, ze i tak nic to nie dawało. Przystwiać przystawiac i jeszcze raz przystawiać .

Karolina przerzucałaś nas, bo zgupłam?

słoiczków to ona nie je 2 tyg. teraz, bo jesteśmy na wyjazdach gdzie jest obiad z dwóch dań :-p więc obecnie wygląda tak, że je rano kaszkę, później 2 jaja + danonek, obiad 1 (tu jest słoiczek), chlebek z szybką/serem/nabiałem,obiad 2 (nasz obiad), lekka kolacja - przeważnie ma owoce z jogurtem, pośrodku ma jabłko, albo owoce jakieś sezonowe, dla mnie słoiczek jest wygodą, nie umiem zrobić cielęcinki w kabaczkach, a Laura ją uwielbia ;-)

irisson mało wyprawkowe mi się to zdało. Liczę na naszą inteligencję;-)
Kabaczki się akurat pojawiły na targu dziś kupiłam
Twój M na pewno by umiał
ale jak je jeszcze coś normalnego to spoko
ej ale Ona je więcej ode mnie :rofl2: my robimy jajecznicę z dwóch jaj na 3:cool2:

Karolina u siostry to miała dzień, że on 14-18 cały czas coś jadła, swoje, moje, Blanki, a hitem było jak usiadła pod krzakiem porzeczki i sobie jadła kwasiory ;-)

reklama
Przystawiam, przystawiam i dalej kicha :baffled:. Małemu muszę po karmieniu butlę pocisnąć. Jak na złość od wczoraj coś mu kiepsko idzie chwytanie brodawki. Strasznie się denerwuje. A jak on się denerwuje to jeszcze ja się stresuję. A już mu tak ładnie szło...

Do góry