reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2012

Nikolaa tak to jej pierwsze i ona jeszcze młodsza ode mnie.

Jutrzenka NMZC

wyniki dopiero jutro będą do odebrania

dziewczyny ja mam 25 jechać z mama B po niego nad morze to ok 3 godz drogi samochodem. któraś ma doświadczenie ze jechała już w ciąży w zaawansowanej tylke godzin?? to już będzie 35 tydz

mysle ze zobacze jak sie bede czula i wtedy porozmawiam z B ale raczej zdecyduje sie na podróż. zawsze mogę zasnać w samochodzie.

reklama
ale wiesz naprawdę dla mnie takie podejście jest raczej nie odpowiedzialne ogólnie jestem optymistką ale nie jestem przedszkolakiem i wiem jakie mogą być skutki nieodpowiedzialnego zachowania szczególnie w ciązy ...wiec wole być po 100 kroć ostrożna niż potem płakać nad rozlanym mlekiem bo czasu nie cofniesz a będąc w ciąży podejmujesz decyzje za siebie i dziecko i za swoje życie i jego .....ja się trzymam starego dobrego przysłowia "przezorny zawsze ubezpieczony"

Rozumiem i szanuję, każdy ma prawo do własnego zdania.
Jak ju wielokrotnie mówiłam, podjęłam taką a nie inną decyzję, aby rodzina była razem, a nie oddzielnie, a dziecko od początku miało ojca.
Wiesz, to się łatwo tak mówi, zostaniesz jeszcze miesiąc, czy 2, dużo wytrzymałaś, to wytrzymasz i tyle, ale jednak nie zrozumie się tego, dopóki nie dotknie kogoś rozłąka niestety.
I nie odnoszę się tu broń boże do ciebie, ale już nie raz słyszałam, że tyle wytrzymałam, to wytrzymam i kolejne miesiące oddzielnie.
Ja jednak podjęłam taką decyzję i myślę, że jest to najodpowiedniejsza decyzja jaką mogłam podjąć w chwili obecnej.

jutrzenko, mam osobna zamrażarę, ale w tym roku już po brzegi :-), z patentu skorzystam chętnie :-), ja pamiętam, że po porodzie byłam straaaaaaaaaaaaaasznie zmęczona, mam nadzieję, że teraz będę mogła spać :-) a nie gotować

ja te nic nie szykuje na czas połogu jadła to co zaserwuje mój m będę mi podawać przepisy na bieżąco:-D...wiki wykupie obiady w szkole :-D:-D

sonka to tak jak ja lubię szaleństwo w życiu ale "ostrożne" tego mnie jakoś życie nauczyło że czasem lepiej zrobić jeden krok do tyłu niż przeć przez życie bez zastanowienia bo się człowiek w ten sposób często budzi z ręką w nocniku niestety.......
maleństwo o mamuniu aż mnie ciarki przeszły to nic tylko pogratulować kuzynce..... jak ja rodziłam to leżałam z babką co urodziła 4300 dziecko ale to było jej 4 dziecko i poród też trwał krótko do tego nie była nacinana nawet a jej córeczka przy mojej Wiki to była gigantyczna prawie dwa razy jak moja, bo moja Wiki 2990:-)

Ja po porodzie nie myślałam o gotowaniu, na szczęście miałam wtedy mamę przy sobie, która smacznie gotowała, bo mieszkaliśmy z rodzicami.
Teraz trzeba będzie chyba zrobić zapasy i pomrozić (o ile będzie duża zamrażarka), bo np. ta co mamy teraz jest malutka i na wiele by nie starczyło tych zapasów, zwłaszcza z apetytem mojego męża ;)

Tak zmieniając temat, to nauczono mnie kiedyś jednego, że należy przeprosić jeśli ktoś się czuje urażony, a przede wszystkim mieć honor i umieć to zrobić.
Także przepraszam wszystkie forumowiczki, które czuły się urażone.
Grunt to umieć przepraszać i robić to z honorem.

Ostatnia edycja:
Nikolaa, jeśli chodzi o koszty dla młodych to oni od początku się z tym liczyli jak się dowiedzieli, że w ciąży jestem. O odmowie nie mogło byc mowy. specjalnie ze względu na mnie zarezerwowali nam pokój na parterze, żebym nie musiała dużo chodzić.

Nikolaa, jeśli chodzi o koszty dla młodych to oni od początku się z tym liczyli jak się dowiedzieli, że w ciąży jestem. O odmowie nie mogło byc mowy. specjalnie ze względu na mnie zarezerwowali nam pokój na parterze, żebym nie musiała dużo chodzić.
no chyba że tak jeśli masz z tym komfort psychiczny to tylko musisz zobaczyć czy będziesz się czuła a siłach

reklama
Do góry