jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
Cze dziewczyny,
Mam do Was pytanie, ktora z Was miala problem z przeplywami? Ja bylam na usg doplerowskim wczoraj i wyszly mi zle przeplywy miedzymaciczne, natomiast miedzy lozyskiem a malym jest OK. Juz z nerwow glupieje... na razie maly wazy 550g i jak na 23 tydz to chyba dobrze. Kazali mi przyjsc na scan znow w 26tyg. Mam nadziej, ze dotrwamy do tego czasu. Nastraszyli mnie obumarciem plodu albo preeklampsja- zatruciem. Dodam jeszcze ze biore aspiryne i zastrzyki z heparyny na krew, bo mam za gesta. Sorrki, ze zawracam Wam glowe, ale wyszukiwarka pokazala mi Wasz miesiac. Pozdrawiam i latwych porodow Wam zycze :-)![]()
ja mam problemy z przeplywami juz druga ciaze. Zarowno poprzednio jak i teraz przeplywy maciczne mam nieprawidlowe od polowy ciazy.
W tej chwili mam tylko jedna tetnica sprawna, w drugiej mam opor i jakis notch.
Poprzednio udalo mi sie skonczyc 38 tyg a ze wyszlo ze maluch maly na usg to zrobili mi cc ale urodzil sie 3220 i zdrowy
Teraz na ostatnim usg w 33 tyg. wyszly rozbieznosci w wymiarach dziecka, glowka na 3 brzuszek i nozki na 31. Gin mowi ze to moze byc przez przeplywy. W poniedzialek mam wizyty i zobaczymy co dalej.
Jak bedziesz zainteresowana to wpadnij przeczytac moja relacje z wizyty
Tez biore Fraxiparine raz dziennie (poprzednio tez) i do tego tabletke Acardu.
No i Luteine cala ciaze
Azorek sssuuuuuuuper wiesci od meza
PAsja ja wyrzucilam butelki
Anc no wez juz napisz co bylo na ten obiad
widze ze dzis dzien kibelkowy byl bo ja tez sprzatalam lazienke