reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Domiś juz w domku i zadowolony:)pochwały dostałam że grzeczny :)

Ide obiadek robic ;)

edit.MARTIKA ty już 15 tc zaczęłaś wow kiedy to zleciało?:)

reklama
ja się witam ;)

Poczytałam trochę, dzielne nasze dzieciaki, brawa dla nich :D :D :D

MArtika dobrze że się odezwałaś, nie znikaj ;)
Magda odpoczywam w pracy jak się tylko da hehe
chuchają dmuchają tu na mnie więc będzie dobrze, ale telefony, klienci, plan zajęć...no sporo pracy jest, przetrwamy ;)
Kate nudności już właściwie przeszły, czasem mnie jeszcze coś zmuli-w reakcji na zapach głównie, ale jest niebo lepiej niż było ;) także liczę że już z górki haha
biedny Alanek, niech zębiska go nie męczą, ucałuj od forumowej ciotki ;)
Kasia jest radość jak widzę ;)
Czarodziejka super wam szkołe zorganizowali :)

Kciuki zaciśnięte !!!! &&&&&&&&&&&&&&&&
Fluidki rozdaję ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pozdrawiam babeczki, miłego dnia ;)

Magda, na laktozę w moim mleku podaję Delicol a Nutramigen zakupiłam w akcie desperacji jak mała miała te okropne kolki po 3 tygodniach, dużo osób twierdziło, że pomogło. Mówisz, że to mleko jest ciężkostrawne? ...pytam bo Kaja wypróżnia się raz na kilka dni co mnie martwi, chyba zacznę stopniowo przechodzić na zwykły Bebilon, co o tym myślisz? Jakie mleko probiotyczne polecasz? Oczywiście nadal będę podawać tylko 1 butlę dziennie. Dzięki kochana, że mi o tym napisałaś bo dało mi to bardzo do myślenia!

Ostatnia edycja:
Mama -właśnie próbowałam depilacji woskiem
o matko i córko :szok: wszystko sie lepi i nie wyrywa równomiernie
ten wosk z godzine grzałam w podgrzewaczu i trudno mi bylo go rozprowadzic na tym pasku :sorry:

ból taki sobie na nogach ,ciekawe jaki meksyk musi byc w miejscach intymnych :szok::-D

Natusia zapomniałam ci odpowiedzieć ja testuję podkłady kolorki Aubey2 i Elette2.

Magda z uk ja nadii dawalm tez wszystkie mleka nawet ten nutramigen mi kazala lekarka ale szybko go odstawilam i bylam caly czas na enfamilu praktycznie do teraz bo mam problem z dostaniem go i jak ktos jedzie do polski to prosze zeby mi przywieźli;p a jak jade sama to kupuje go tonami ;p

Kaja chyba skok rozwojowy w nocy miała ;-) (gorzej spała) bo dziś strasznie gada do zabawek i zaczepia je rączkami, jeszcze wczoraj tak nie miała :-D Teraz leży na macie i prowadzi monolog z pałąkiem :-D

Daria ja z Niką przeszłam na prawdę wiele. Jak miała 5 tygodni, to trafiłyśmy do szpitala. Miała refluks taki, że masakra. Zaczęła spadać z wagi. I pewnie właśnie Enfamil by się nam przyjął, bo ona po nim już nie rzygała ciągle, ale u nas była tez silna alergia i niestety Nutramigen był niezbędny. Musiałam do tego i tak dodawać zagęszczacz. Wiem jednak, że Enfamil ma świetne opinie jeśli chodzi o dzieci problemowe. Zarówno ten bez laktozy, jak i ten AR antyrefluksowy, albo HA dla dzieci zagrożonych alergią. Widać Twoja Nadusia wiedziała, co dobre:-)

Pirania
Nutramigen jest lekko strawny. Jest hydrolizatem wysokiego stopnia. Pod względem składu i przyswajalności składników nie różni się od mleka modyfikowanego. Jedyna różnica jest taka, że białko jest zhydrolizowane, czyli rozłożone na drobniejsze cząsteczki (peptydy, aminokwasy) o znikomych lub prawie żadnych właściwościach uczulających. Czyli tak jakby dzięki temu, dziecko już nie musi trawić tych białek, tylko ma je "podane na talerzu". I tu wydaje mi się jest pies pogrzebany, bo moja Nika źle się czuje po każdym mleku teraz, chociaż już niby alergia ustąpiła. A przecież nie będę jej dawać tego Nutramigenu nie wiadomo jak długo.
Ja bym Kajusi na Twoim miejscu podała jakieś mleczko HA. Jest to też hydrolizat, ale o niższym stopniu hydrolizy, gdzie białko jest poddane częściowej hydrolizie. Na rynku dostępne jest mnóstwo mieszanek tego typu. Ja oczywiście od siebie polecam Humanę HA lub Humanę z dodatkiem probiotyku (jest bananowa, jabłkowa i zwykła). Albo Hipp ma też fajne mleko z probiotykiem. Dzięki temu będzie Kajusi lżej na brzuszku, ale nie rozleniwi to układu trawienia.
Oczywiście nic złego nie ma w tym, że podajesz jej Nutramigen. Ja pewnie w akcie desperacji też bym go Nice kupiła, ale tu w Uk bez recepty ani rusz. Na prawdę wiem jak to jest, kiedy człowiek łapie się wszystkiego. Może kup jakies inne mleczko i zacznij jej mieszać z Nutramigenem. No i obserwuj ją. Wiesz, do 3 miesięcy jej układ trawienny jeszcze dojrzewa, to może po 3 miesiącu? To tylko moje sugestie. Nie wiem, czy słuszne, ale wiem na pewno, że patrząc z perspektywy czasu, Nutramigen u nas to zło konieczne. Mam jednak nadzieję, że uda mi się jakoś Nice wprowadzić inne mleko.
Nie stresuj się kochana. Powolutku do przodu i będzie dobrze:happy:

masz racje moim zdaniem enfamil to bardzo dobre mleko i polozna mi mowila ze jesli tylko ktos moze i go stac to niech chociaz 3 miesiace dziecku je daje a ja juz na nim do konca zostalam :) ja używałam ar bo nadia mi tak zwracala mleko ze szok i do tego zagęszczałam nutritonem i bylo lepiej a pozniej przeszłam na zwykły enfamil:) a tu jest ciężko dostępne to mleko gdzie pytam w aptece to nie maja;/

reklama
magda z uk a powiedz mi bo lekarz kazal mi z nadia robic wrazie czego jakies cwiczenia na nogi moze cos polecisz? i kazal kupic i mate taka do cwiczen to mowi ze jak bedzie po tym chodzila to jej pieta sama bedzie opadac na dol :)

Do góry