reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

vibeke to tak, to moj kiślowaty mózg załapał, ale myslalam ze ją zatrzymali tak albo coś sie dzieje, bo tak w jednym kontekście z Maleństwem napisałaś ;-)
MartaSx tez mam legginsy, ale tunik w sumie brak, w takie sprzed ciąży nie wejdę :szok:
Esi czyli nadal trzymamy team nie-spakowanych ;-) oj ja z moim mężem moge sie pakować i tak nic z tego wiedziec nie bedzie:eek:
Azorku wiem ze lepiej dla Ciebie by bylo zebys urodzila, ale ja sie ciesze ze jestes z nami ;-)
kasikd obecność mleka chyba nie jest wyznacznikiem porodu, ale torbę powoli pakuj, jak masz sie lepiej poczuć ;-) ja to nawet siary nie mam, nic. wspolczuje nerwów, ale dobrze ze mąż uaktywnił synka;-)
Paula o to to, nie ma nic lepszego jak gorąca kąpiel w wannie, ale skoro lekarz tak zarządził to musiałas sie wyrzec tej przyjemności. oooo ja wczoraj z piłki klikałam, mało zębów sobie nie wybiłam, ale dojdę do wprawy :-D

reklama
Ja w poniedziałek zaczęłam przygody z piłką :) Na kregosłup póki co nie pomaga, ale pachwiny trochę mniej ciagną i staram się trochę nogi rozciągać.

Oj Azorku coś się chyba zaczyna dziać i pewnie to wody ci odchodzą więć trzymaj się tam ;-) A jednak nie:confused2:
Nikamo ja też o niczym już innym nie myslę a nawet też juz o niczym innym nie śnię choć ostatnio obudziłam sie mega podniecona bo mi się seks śnił i to dobry;-)
Majeczka ja też mam wannę i uwielbiam w niej kapiele z książką a mój maluch jak czuje to chlupanie to zaczyna szaleć więc mam nadzieję jemu też się podoba:tak:
Karola ja na poczatku to nie dawałam rady z wypryskami na twarzy i plecach. chodziłąm do gabinetu na specjalne pilingi na plecy ale też niewiele to pomagało a teraz mam specjalistyczne kosmetyki i jak cośto smaruję i jakoś schodzi choć plecy i tak mam już załatwione rozdrapywaniem:sorry:
Marta to mogą być skurcze przepowiadające ja usłyszałam od lekarki jak byłam na początku 35 tyg że w tym terminie to 13 na dzień takich to norma

A dziewczyny jak wy liczycie te miesiące? Ja mam od samego początku kłopot. Bo tygodnie to wiadomo ale miesiące to od terminu om czy od terminu porodu? A może jakieś inne macie przeliczniki?
Ja mam termin 10 pazdz. wiec jak mi powiedzieli 10tego kazdego miesiaca zaczynam kazdy kolejny miesiac: 10 wrzesnia - 9ty miesiac, 10 sierpnia - 8my miesiac, 10 lipca - 7dmy miesiac, itd.. :D Pozatym tak jest najlepiej liczyc :D

Słuchajcie mam takie pytanko bo w nocy prawie nic nie spałam bolał mnie brzuch jak na @ teraz jest już oki ale czy to mogą być już skurcze przepowiadające ?
A mały mi tak rozciąga brzuch we wszystkie strony aż boli
Sie wiercipiety nam wszystkim zrobily w brzuchach - pamietam jak jeszcze rozmawialysmy o tym 'jak to czuc' 'jak rozpoznac' ze dziecko sie rusza :D A teraz juz czsto narzekamy ze za duzo :D HeH

Marta ja mialam tez bole 'okresowe' w sumie mam do teraz codziennie zwlaszcza wieczorem - dziewczyny mowi ze to moze 'byc to'
Pozatym podobno tak wygladaja skurcze porodowe :D

Moja mala strasznie pcha mi sie w dol. Pecherz to jedno - masakra a pozatym czuje parcie 'to drugie' - w miare znosne - plakac jeszcze nie bede ale masakra jakas wogule://
Dzis to juz wogule daje z siebie wszystko ://

Sonkaa - to zdaj relację jak tam po fryzjerze:tak:
Esi - to ja zazdroszczę braku problemów z cerą:-) nie narzekam na swoją bo źle nie jest ale co jakiś czas pryszcz mi wyskoczy - teraz np. mam na czole:-p dobrze kojarzę że Ty jesteś z okolic Krk??? czy mi się coś pomyliło??
Maleństwo - trzymam kciuki:tak:
Majeczka - chyba jednak ja powinnam się wziąć pierwsza za pakowanie:-p a przyznam się że brakuje mi jeszcze szlafroka i papci:-D a nie chcę takich zwykłych tylko takie papcie-baleriny..coś w tym stylu:
images.jpg
Azorek - mimo wszystko dobrze że to jeszcze nie teraz...
Jutrzenka - dobrze że udało Ci się poleżeć...czasem się to przydaje...u mnie też nic się nie ruszyło z produkcją mleka...

Jeśli chodzi o dbanie o siebie to żebyście nie myślały że po domu chodzę jak jakaś modelka:-D:-D z reguły to wygląda tak że trochę rzęsy podmaluję, jak gdzieś wychodzę to nakładam podkład w kremie - nawilża a zarazem ujednolica mi cerę - ale jeśli nigdzie się nie wybieram to tylko na rzęsach poprzestaje:tak: a z ubrań to z reguły są krótkie dresowe spodenki (legginsy rzadko bo strasznie mi w nich gorąco) i koszulkę-bokserkę i w sumie tyle:-):-)
A ja właśnie wróciłam z zakupów...musiałam czarną koszulkę jakąś kupić bo już w żadną się nie mieszczę....

jutrzenko - mam nadzieję, że maść pomoże i && za wizytę i zdążenie na zebranie

the white one - nie martw się na zapas, podobno drugi poród jest szybszy i łatwiejszy :-)

maleństwo pewnie już po, ale kciuki zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

karola - u fryzjera , włosy wyszły fajnie, ale brwi mam jak dwie szyny, wielkie, czarne, MASAKRYCZNE!!!!!!!!!!!!! zanim sie nie zmyją, nie rodzę :-)

Karola - weź tylko pod uwagę, że do tych kapci, które wstawiłaś, trzeba schylać się do założenia - raczej...

Ostatnia edycja:
dziewczyny rozumiem że się o mnie martwicie ale takie mam już jedne i są świetne:tak: jak się ma już opanowaną technikę ubierania to nie trzeba się zginać:tak: a jakby coś to zawsze można tylko je wsunąć na stopę i tyły przydeptać ale po kilku latach praktyki z takimi papuciami myślę że nie będzie problemu:tak:
Sonka - robiłaś hennę na rzęsy??? przynajmniej masz motywację żeby jeszcze teraz nie rodzić...

Ja pierniczę, ale mnie noga boli. Myślałam że przejdzie jak trochę porozciągam ale jest coraz gorzej. Niech no tylko małż wróci z piwka to go do masowania zagodnie- auć....

reklama
dobrze kojarzę że Ty jesteś z okolic Krk??? czy mi się coś pomyliło??

Tak dobrze kojarzysz. Dokładniej to w kierunku Skały. Co do ubrań to ja bym chętnie coś sobie kupiła, chociaż ostatnio wyhaczyłam fajny sweterek, którym mogę się opatulić. Będzie też na po ciąży. A te balerinki super ale ja nie potrafię w czymś takim chodzić po domu - za gorąco.

jutrzenko obawiam się, że z moim będzie podobnie, chociaż jeszcze się łudzę, że może mnie zaskoczy. A z maścią dasz radę. Ja pamiętam jak kiedyś miałam na całych dłoniach uczulenie i lekarka mi kazała też takim świństwem smarować. Śmierdziało to jak jakieś stare zjełczałe sadło, a było takie tłuste, że jak smarowałam na noc to jeszcze rano wszystko paprałam. Ale przeżyłam, choć smarowałam te ręce kilka miesięcy. Brrrrrrrrr:szok:

Majeczka a może by tak nasi mężowie nas spakowali? ;-)

kasikd u mnie od czasu do czasu pojawia się coś na kształt mleka. Pierwszy raz chyba w 6 miesiącu, a teraz kilka dni temu. Za to całe piersi, a szczególnie sutki mnie bolą i pieką jak na samym początku ciąży. O rozmiarze już nie wspomnę, bo nie mieszczą się nawet w biustonosze, które kupiłam 3 miesiące temu:eek:
sonkaa grunt to dobre założenie :-) ja nie rodzę dopóki nie pójdę zrobić coś z tymi kłakami

the white one weź ze mnie przykład, ja to aż zbyt beztroska jestem.

wernkika a co to za piłka?

Do góry