emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Pakowal sam - ale ty mu rzeczy przygotowalas. Tak samo ja zrobilam z torba z rzeczami na wyjscie - ale i tak dorzucil - chocby gryzaczekja uwazam ze to dobry pomysl ze partner pakuje torbe na porod tak zrobilismy ostatnio ja przygotowalam rzeczy polozylam na lozku mezasty pakowal w reklamowki i torbe samodzielnie zebym ....
emotion....gryzaczek?? a w jakim celu?? hehehehe na gryzaczki duuzo za wczesnie jest przeciez zara zpo porodzie dzidzka ma lapki w piastki zacisniete lapac nie umie zbytnio tym bardziej pakowac czegos poza cycem do buzki
A po co to szczerze powiedziawszy niewiem - chyba go zapytam dzis
A mnie bolało właśnie najbardziej na początku, między 3 a 4 cm, a nie przy osławionym 8, także każdy ma inaczej. I jak miałam te 3 to mówiłam, że będę chciała znieczulenie, a potem już nie chciałam, bo było lepiej i z górki. Pozytywne nastawienie do porodu to podstawa. Nie ma się co nakręcać, że będzie strasznie. Ja swój poród wspominam naprawdę dobrze, jako niesamowite, piękne przeżycie.
HeHe i takie historie lubie sluchacJa miałam kryzys chyba 4 cm, a potem błyskawicznie już było 8, skok na łózko i po 2 skurczach już miałam parte. I po 2 partych urodził się mały
Mnie najbardziej zastanawia na ile moj porod bedzie podobny do porodu mojej mamy - bo niby sie mowi ze takie cos sie 'dziedziczy'? Tak samo ze jakie dzieci miala duze matka to pozniej i corka bedzie miala takie same. Ale ile w tym prawdy?
Dzieki za infoemotion Ty chyba pytalas o ZZO i badania - upewnilam sie dzis, dr powiedziala, ze teraz te badania robią w szpitalu jak juz przyjmuja na oddział, bo anastezjolodzy chca miec aktualne wyniki, zatem trzeba tylko zglosic przy przyjęciu zeby zdązyli pobrak krew i zrobic odpowiednie badani
Moja krolewna tez od poczatku niby w granicy byla - ale tez w dolnej granicy - ostatnio na usg wyszlo ze i glowka i brzuszek sa o tydzien 'mlodsze' wymiarowo - ale kosteczki jak pomierzone to znowu tydzien 'starsze' - ale lekarka mowila zeby sie nie przejmowac tym - ze wszystko wporzadku a dziewucha po prostu bedzie wysoka i bedzie dlugie nogi mialaJa mam troszkę w drugą stronę,moje małe ma ponoć mały brzusio...
Ogólnie jest malutki, mieści się w normie ale jest w dolnej granicy..
Wszystkiego najlepszego !Widzę, że tak rocznicowo się zrobiło My dziś też mamy rocznicę ślubu Nawet się mojemu mężowi nie zapomniało Ale ja i tak najbardziej lubię jak dostaję kwiatuszki bez okazji
Ja w sumie to wspolczuje tym co tam z rana wstajaStrasznie współczuję tym które nie mogą spać w nocy...
Sama spac nie moge - ale przynajmniej moge zalegiwac w lozku jak dzis naprzyklad do 12
Tylko ze ja chodze spac kolo 1, 2 w nocy dopiero i budze sie srednio co pol godziny w nocy - na siku - czasem skorzystam z toalety poloze sie i ledwo zdarze przykryc a juz musze wstawac znowu... Zazwyczaj wstaje z 3 razy na godzine :///
A dzis w planach.. NIC NIE ROBIENIE...
Strasznie mnie skurcze lapia ostatnio w lydkach - od jakiegos tygodnia, dwoch w nocy tylko i kilka dni juz przez dzien siedzac ://