azorek84
mama Amelii 2009
tak tak temat byl ale bedzie na 100% wracal wiec spoko moge sie powtarzac;-) ja zamierzam zainwestowac w te pieluchy jak juz wczesniej pisalam nie ze wzgledow eko-logicznych tylko eko-nomicznychSłuchajcie tak a propos, czy któraś z Was ma w planie użyać eko-pieluch, materiałowych? Sory, bo pewnie już była o tym mowa, ala ja tu mało bywałam. Bo ja bym chciała spróbować, ale zupełnie nie wiem, jak podejść do tematu, jaki zestaw kupić itd....
pierwsze 1-2 mce bedziemy uzywac tych jednorazowych zanim sie nauczymy co i jak z kupalami i zeby brzusio sie ustabilizowal
i tak siedze na necie szukam sobie googlam i sie douczam na youtube znajdziesz sporo porad i info jakie najlepiej sie sprawdzaja. ja zainwestuje w typ kieszonki (mam takie dwie dla amelkowny z ktorych juz wyrosla;]) i wklady lub tetra do srodka. mozna kupic takie na ktore jeszcze sie otulacze zaklada ale ja raczej sie nasatwaim na tzw all in one
wlasnie te z napami co rosna z maluszkiem to jest spory jednorazowy wydatek ale tak z mezem policzylismy ile srednio w mcu szlo na pampy dla amelkowny (wliczajac ze czesto kupowalismy na promocjach lub np tesco czy lidl wiec taniej niby) i uwazam ze szybko sie zwraca. aaa i wlasnie trzeba je prac w specjalnych plynach a nie w detergentach bo sa tam czyms niby zabezpieczane przed przesiaknieciem chyba i lepiej nie uzywac zwyklego proszku czy zelu do prania tylko zalecane przez producenta pieluszek jakies cudo zamowic
amelkowna juz w pkolu ja ogarnelam ppo wierzchu kuchnie bo nie mam ochoty na wieksze porzadki
korzystam z ciszy tylko znow lazienke ogarnac musze bo jak budowa sie zaczela za oknem to mam pelno kurzu na umywalce kibelku i szafkach
wentylacja zamiast wywiewac to nawiewa wszystko z budowy do domu
i nie wiem czy jak odbiore mloda to isc do tesco czy raczej meza poslac. nie chce duzych zakupow robic ale chciala bym jakies ciacho upiec wlasnie szukam czegos co mnie skusi konkretnie i trzeba by skladniki kupic i wziasc sie za pieczenie;-):-)
. I R jechal kupowac drugi na 56