reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

cortina chodziło o to że na rynku mamy szczepienia obowiązkowe bezpłatne i płatne (juz nie mówie o zalecanych) bezpłatne obowiązkowe obejmują pare ukłuć na raz w różne miejsca, sa bardziej agresywne, mniej niektóre oczyszczone i moga dawać więcej odczynów poszczepiennych i
do tego sa szczepionki skojarzone płatne 5w1 lub 6w1, osobiście pani mi polecała zaszczepienie 5w1 i dodatkowo osobno WZWtB, które jest w 6w1, ale wtedy dziecko zamiast 3 dawek WZWB dostaje 5 czy 6 co jest przesada a 5w1 mniej kosztuje niz 6w1 bo 1 dawka od 105 do 120zł, do tego można kupić WZWB Eugerix która jest z tych wszystkich u nas dostępnych najlepsza ale nie bezpłatna jak pozostałe, jej koszt to ok 50zł za dawkę, chociaz bezpłatne tez są ok w tym przypadku
do tego skojarzone to mniejszy stres i dla nas i dla dziecka.

reklama
cortina chodziło o to że na rynku mamy szczepienia obowiązkowe bezpłatne i płatne (juz nie mówie o zalecanych) bezpłatne obowiązkowe obejmują pare ukłuć na raz w różne miejsca, sa bardziej agresywne, mniej niektóre oczyszczone i moga dawać więcej odczynów poszczepiennych i
do tego sa szczepionki skojarzone płatne 5w1 lub 6w1, osobiście pani mi polecała zaszczepienie 5w1 i dodatkowo osobno WZWtB, które jest w 6w1, ale wtedy dziecko zamiast 3 dawek WZWB dostaje 5 czy 6 co jest przesada a 5w1 mniej kosztuje niz 6w1 bo 1 dawka od 105 do 120zł, do tego można kupić WZWB Eugerix która jest z tych wszystkich u nas dostępnych najlepsza ale nie bezpłatna jak pozostałe, jej koszt to ok 50zł za dawkę, chociaz bezpłatne tez są ok w tym przypadku
do tego skojarzone to mniejszy stres i dla nas i dla dziecka.

czyli polecisz tymi 5w1 ? Jestes juz przekonana ?
mnie przy mlodej szczepienia nie stresowaly, jej chyba tez nie bo nie ryczala nigdy uzywalam masci emla i objawow poszczepiennych tez nie miala, teraz malego chce tez szczepic bezplatnymi i rozwazalam rota bo moj syn pojdzie do zlobka hmmm... nie wiem jestem zakrecona w tym temacie :(

Ostatnia edycja:
Aniu pytałaś czy będę chciała zaopiekować się przyszłym wątkiem który będzie poświęcony naszym maluszkom. Z miłą chęcią mogę się tego podjąć. Ale to jeszcze troszkę czasu, mam nadzieje, że żadna lutówka przedwcześnie się nie wypakuję:-) Aniu tylko czy któraś z Was moderatorek założy wątek, czy ja będę miała to zrobić?

Aniu pytałaś czy będę chciała zaopiekować się przyszłym wątkiem który będzie poświęcony naszym maluszkom. Z miłą chęcią mogę się tego podjąć.

hahah sprobowlabys odmowic :-p moderki by ci na chate wjechaly i ustawily do pionu :-D

Deizzi ale ty masz wizje :szok:porody w grudniu ?:eek: styczen to jescze rozumiem ale z grudniem nie przesadzajmy, nikt wczesniaka nie chce :no:

Klowee to mnie podlamalas bo ja już byłam zdecydowana na beplatne...a teraz to nie wiem:(

Martuszka Ty masz do mnie najblizej więc i doCH Wilenska a tam jest ten smyk z mega wyprzedazami, byłam dziś i polecam, pełną rozmiarowka dlamluszkow, taki misowy sweterek z kapturkiem 25zl!
Dziewczyny z Wawy polecam:))
Jeszcze chce kupić pajace z królem lwem:)

Bella pochwalilabys sie na zakupowym zdobyczami :cool2:
ja w tym mies. po usg planuje zakup kolejnych ubranek ale juz nie bodu itp tylo marza mi sie dzinsy, swtereki i dresiki chlopiece :cool2:

reklama
Martuszka Ty masz do mnie najblizej więc i doCH Wilenska a tam jest ten smyk z mega wyprzedazami, byłam dziś i polecam, pełną rozmiarowka dlamluszkow, taki misowy sweterek z kapturkiem 25zl!
Dziewczyny z Wawy polecam:))
Jeszcze chce kupić pajace z królem lwem:)

Bella- ja na razie nic nie kupowałam, bo dostanę furę ciuszków od siostry. Ale skoro kusisz......:-) to nie wiem jak to się skończy :-)

Do góry