reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2013 :):)

co do karmienia to karmienie piersia bezdyskusyjnie jest lepsze i wartosciowsze dla dziecka, z drugiej strony karmic czy nie kazdy musi sam podjac decyzje dla siebie i zadna z tych decyzji nie jest zla, ja niestety karmilam tylko 3 miesiace i mialam straszne wyrzuty sumienia z tego powodu po czesci pod presja spoleczenstwa... itp, musze przyznac ze karmienie butelka bylo dla mnie bardziej uciazliwe od karmienia poiersia, wszedzie torby butli, termos z goraca zimna woda mleko itp i te koszta... teraz zamierzam karmic ile sie da- ale bez przesady, dwulatek na cycu tez jest dla mnie troche dziwnym widokiem

reklama
ja dalej umieram-sorry ze sie tak wcinam w temat;D Tak wybiorczo wyczytalam tematy tu poruszone no i..
1) na temat karmienia piersia wypowiadac sie nie bede,mam dosyc tego tematu z racji tego ze ostatnie dwa tygodnie w pracy dodatkowo pełniłam funkcje doradcy laktacyjnego na oddziale połozniczym i delikatnie rzecz ujmujac rzyg...tym tematem:D
Aisha_23 spokojnie,te parametry co podalas sa ok. powyzje 140/90 mozna sie zaczac zastanawiac czy cos jest nie tak.takie sa normy. Ja natomiast mam choler...niskie cisnienie przez ciaze:/ Standardowo mialam 130/80 a teraz marne 90/60 i ledwo powłucze nogami:/ ktos cos wspominal a wyzszym tetnie-to tez norma dziewczyny-serducha nasze pracuja na wyzszych obrotach w ciazy-czysta fizjologia

Ostatnia edycja:
Wtrącę się, bo z Kubą w ciąży miałam wysokie ciśnienie, nawet 150/90 i siedziałam na L4.
Ginka wysłała mnie do kardiologa i brałam Metocard (nie pamiętam dawki).
Maksymalna norma ciśnienia to 140/80.
Aisha_23, u Ciebie to drugie jest zdecydowanie za wysokie. Ale myślę, że do środy na pewno nic złego się nie stanie.

Dziewczyny ,spokojnie.Nie ma co panikowac-U mnie leza kobitki z wysokim nadcisnieniem i maluchy maja sie dobrze.poki nie ma faktycznie wysokich parametrow i innych typowych dla stanu przedrzucawkowego objawow to nie ma co na zapas sie straszyc:D

Cześć Dziewczyny !
Koszmarna pogoda u mnie, zimno, wieje wychodzić się nie chcę ale niestety jak mus to mus. Dopiero jakiś czas temu wróciłam z pracy, której tony i tak przywlokłam ze sobą do domu i na samą myśl mi się słabo robi, że tyle roboty mnie jeszcze czeka :wściekła/y::wściekła/y:
Dzisiaj szefowa robiła "casting" i niebawem się dowiem, jaką nową koleżankę w pracy będę mieć, która będzie na moje miejsce ciekawa jestem strasznie :rofl2:Ogólnie z moim pęcherzem dziś jest o wiele wiele lepiej, nie wiem co to był za dziwny jednodniowy wybryk:eek:

Dziewczyny nie mogę sobie poradzić z tym co kiedyś było moją twarzą, a teraz jest prawie jednym wielkim pryszczem, macie jakieś rady i czy wy też tak macie ? :eek:

addison, ja w pierwszych tygodniach miałam buzię jak pupcia niemowlęcia, a teraz:szok: zapryszczyło mnie strasznie, nawet na plecach. Nie wiem, co to ma być:no: Generalnie nigdy nie miałam pięknej cery, ale to już chyba przesada...

reklama
Do góry