• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Cześć kobitki:)
Feelis to Ty chyba pytałaś czy ktoś chodzi do dwóch lekarzy? ja się właśnie nad tym zastanawiam bo chodzę na NFZ i w gabinecie nie ma usg jak na razie miałam zrobione 2 usg w tym jedno to badania prenatalne. Następne usg to dopiero ok 20 tygodnia więc strasznie długo. Zastanawiam się czy nie pójść prywatnie jeszcze. Czy Ty też masz podobną sytuację?

no własnie w przychodni nie ma usg w gabinecie. Teraz w poniedziałek idę na nfz bo lekarz wrócił z urlopu. Biorę ze sobą zdjęcie usg robione prywatnie i wezmę też wyniki badań (też przepisane i zrobione prywatnie w ramach luxmedu). Mam nadzieję, że lekarz jak zauważy że należę do luxmedu to nie będzie burczał.... że po co do niego w takim razie chodzę :confused:

Najwyżej mu powiem, że mam do niego zaufanie i chcę nadal do niego chodzić :-D

Jeszcze mam pytanie do dziewczyn pracujących przy kompie- pytałyście się lekarza czy możecie 8 godz. dziennie pracować? podobno 4 godz. to max. Mąż mówi że mam zagadać z lekarzem że jakby co to da mi zwolnienie lekarskie, bo nie ma opcji żebym pracowała krócej albo na innym stanowisku :-(

feelis- generalnie zadnych badan naukowych potwierdzajace szkodliwosc komputerow na plod nie ma dlatego tez chyba nie ma ograniczen jesli chodzi o prace przy komputerze, natomiast rozumiem twoj niepokoj bo 8h przed monitorem siedziec tez bym nie chciala musisz zapytac lekarza

heloł...

Ja już po wizycie.... i tak.. maluszek zyje TO najwazniejsze :) jest niby wszytsko ok, wg usg nadal o 2 dni młodszy....
Mam tez skierowanie do szpitala , lekarz twierdzi, ze musze zbadac elektrolity skoro tyle schudłam i tyle wymiotuje...uwaza ze jestem odwodniona....
No i mam dylemat... bo zmaluszkiem jest wszystko ok, elektrolity cykłam prywatnie zapłaciłam całe 9zł... a w domu Asia chora i niemąż chory....

feelis jak dostarczysz do pracy zaświadczenie od lekarza o ciąży to jesli masz prace przy monitorze, to ma możesz pracować przy kompie 4 h a reszte pracodawca powinien dać Ci zajęcia, które nie spędzisz przy komputerze, jeśli takowych nie ma puszcza Cie po 4 h do domu a normalnie dostajesz pensję jakbyś pracowała 8 h. Wiem co mówię, bo jestem Bhp-powcem :)

Mysiak, pamiętaj, że teraz to Ty jesteś najważniejsza a mąż i córa sobie poradzą.

Mysiak ja mialam skierowanie od lekarza na elektrolity do szpitala w pierwszej ciazy.I to juz po 8 tygodniu.Ale jak poszlam do innego to zlecil w przychodni i stwierdzil rozbrajajaco,ze niektore tak maja i tyle.Teraz lekarz mowi zeby duzo pic i po skierowanie zglosic sie jesli 24h nie przyjme ani jedzenia ani plynow.Spokojnie-ale sprawdzic trzeba!

reklama
hej dziewczyny...no własnie będe chodzi tak, zeby o tym nie wiedzieli, bo zeby dostac skierowanie to sądze, ze lekarz musi prowadzi moja ciązę, wiec automatycznie muszę miec karte...
trudno, będę miała dwie, a przy porodzie pokaże, albo dwie albo jedna i już, o to się będę martwi później, na razie chcę miec taka opiekę jaka mi sie należy

mysiak, trzymam kciuki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry