reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Zabiorę chętnie czyjś ból głowy, jeśli pójdzie za mnie do dentysty. Ułamał mi się kawałek zęba, leczonego kanałowo miesiąc temu :-(

Ja mogę iść do dentysty, ba nawet powinnam bo mi też się kawałek ułamał.
Ale ja nie mam problemu z dentystą, tzn. borowanie mi nie przeszkadza, leczę zęby bez znieczulenia (chyba że rwanie albo coś wielkiego) a mój dentysta wyzywa mnie od masochistek:-p

Mysiak ja tak ostatnio się dorwałam do sera pleśniowego .... wciągnęłam cały kawałek. :)

reklama
citrus moj napój piwny ma do 0,5% alkoholu :) ale np porównywalnie zwykły kefir w skutek fermentacji moze zawierac do 1,5% alkoholu... to co?? kefiru pić nie bedziemy??
Ja nie popadam w paranoje.... lekarza mam ostrożnego,ale powiedział wprost, ze piwko dpuszczone w polsce jako bezalkoholowe jest bezpieczne w ciąży (oczywiscie nie w nadmiarze)

Kajuchna, poszukaj u Doroty - zawsze piekę wg jej przepisów. WSZYSTKO.

Moje Wypieki | Serniki pieczone

Psia jego mać. Kefir ma podobno alkohol, surowego mięsa nie możno, jajek na miękko też nie, bo niedogotowane, sera pleśniowego wcale i najlepiej suchy chleb dla konia wpi**dalać. Czas umierać.

:-D

Spierdzielam do tego dentyściora i do biblioteki. Już się pogodziłam z faktem, że nie zdążę przeczytać dwudziestu jeden książek do końca roku i dwóch setek nie przekroczę. Ech.

Ostatnia edycja:
citrus tu masz nawet
Kefir – Wikipedia, wolna encyklopedia

poczytaj o fermentacji, tam własnie tak napisali...

a tak miedzy nami to ja nie lubie alkoholu, wypijam max 3-4 piwa rocznie i czasemw roku 1-2 drinki...wiec dla mnie szokiem jest chec na piwko... pewnie coś mi brakuje w organizmie, ze ,mnie tak ciągnie... wypije szklanke pewnie i bede miała dosyc :)

z córcią w ciazy podpijałam mojemu R piwko malinowe, tak nalewałam 1/4 szklanki, ale mordke musiałam zamoczyc...

Hej Dziewczyny!!!

Jestem po piatkowej wizycie u ginki - opisze w wizytach.
Czytam wlasnie jak piszecie o jedzeniu i tym co mozna , a czego nie. W pierwszej ciazy przestrzegalam wszystkiego co mozna i nie - teraz w drugiej - z wyjatkiem alkoholu ( bo patrzec nie moge , a zapach piwa mnie odrzuca - w 1 ciazy podpijalam mezusiowi) jem to na co mam ochote - duzo lzej podchodze do tego wszystkkiego i wcale nie znaczy ze lekcewaze .Jednak zdrowy rozsadek potrzebny - serka brie tez ostatnio zjadlam , bo mialam wielka ochote .Mysle, ze jak sie zje wszystkiego z umiarem to nie zrobimy nic zlego:-)

reklama
Ja jem mandarynki i popijam sokiem pomarańczowym. Nic innego mi nie wchodzi
I się bardzo zastanawiam,czy to może być szkodliwe

Do góry