reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

a moja zaś uwielbia zupkę z hippa rosołek z kaszą manna i to jedyne co zjada mi cały słoiczek, ale wróciłam znowu do kaszek i jakoś narazie udaje mi się w nią je wcisnąć ale dodaję właśnie jakiegoś deserku dziś też było jabłko i jagoda

reklama
A jagody dzisiaj pierwszy raz dałaś? Bo jeśli nie to na bank one!!!

tak, pierwszy raz...hmm..ale tak szybko by na nie zareagowała? ona ma tak od jakiegoś czasu z tymi kupami, robi co drugi, trzeci dzień:confused: może to od kaszek...Tylko, że nie chcę z nich rezygnować, bo młoda byłaby tylko na samym mleku.

a moja zaś uwielbia zupkę z hippa rosołek z kaszą manna i to jedyne co zjada mi cały słoiczek, ale wróciłam znowu do kaszek i jakoś narazie udaje mi się w nią je wcisnąć ale dodaję właśnie jakiegoś deserku dziś też było jabłko i jagoda

to muszę kupić ten rosołek:tak:

a my dzisiaj mielismy wyjscie bez malego (zostal z dziadkami :D) ale taka pogoda ze szkoda gadac ... spacer trzeba bylo odpuscic zeby sie nie rozchorowac

Rysica jak mlody zacznie juz normalnie chodzic to ja chyba oszaleje :D

Iwon trzeba by jakiegos logistyka :D coby Wam trase wyznaczyl :p chyba jest jakis model dzieki ktoremu mozna cos takiego zrobic :p no ale tutaj korki tez pewnie trzeb doliczyc

Hatszept da rede Twoj synus :) moze jednak zacznie sie rzadziej budzic :)

Aga wie co dobre :D

Pamka witam w klubie glodomorkow :p a no i wspolczuje nocek ...

Maćku musisz zapisac w kalendarzu :p a probowal juz ciagnac za powieki ?? :p

Muńka ja ogolnie nie lubie glebokiej i wiekszej wody ... a maz nigdy nie chodzil i jakos ciezko byloby mi go namowic ... ale mlodego jak bedzie chcial bede wysylac :D jak podrosnie
co do glutenu to 19 grudnia powinnas zwiekszyc ilosc glutenu na 6g a po kolejnym miesiacu takiego dawkowania mozna jeden posilek dawac normalnie glutenowa kaszke , a jesli jeszcze nie zwiekszylas to teraz zwieksz na dniach i przez miesiac tak podawaj a potem juz mozna normalnie bez ograniczen

Monika miała dzisiaj w nosie drzemkę południową :p ani myślała spać :p Teraz zjadła zupkę i ją położyłam. Mam nadzieję, że zaśnie...
A my rozebraliśmy choinkę i złożyliśmy krzesełko do karmienia, właśnie wyprałam częście tzw miękkie, części plastikowe wyszorowałam, wygląda jak nowe!!! :) Tylko szaro-niebieskie, wolałabym beżowo-brązowe.... :p

Jeszcze łóżeczko turystyczne mam granatowo-niebieskie... myślicie, że będzie bardzo raziło w oczy skoro pokój lilowo-zielony???

Iwon trzymam kciuki za powrot do pracy. Jak ja sie ciesze ze nie mamy kredytu i chociaz wiem ze bedzie bardzo ciezko ale jakos damy rade z jedna pensja. Chyba nie umialabym zostawic teraz Szymka. Zbyt dlugo czekalam na dziecko.

Macku ja wczoraj otrzymalam paluszkiem w oko a nawet dwoma. Fakt ze do przyjemnosci to nie nalezy ale jeszcze gorszy jest paluszek w nosie gdy malec ma nie obciete paznokcie. Lzy mi w oczach stanely, taki "prezent" dostalam w Wigilie. Wczesniej tylko lapal za nos a teraz sciska i pakuje paluchy. No i co chwila raczki mu myje przez to.

Munka wspolczuje migreny.

Ze mna dzieje sie cis dziwnego. Dretwieja mi czasami palce u rak i nawet nie jestem w stanie wtedy zalozyc ubranek Szymkowi bo nie moge ich zgiac wiec wypadaja mi z rak. Musze isc do lekarza z tym. Az sie boje diagnozy.

Alijenka ja tez nie sprawdzalam glukozy po ciazy choc wiem ze powinnam. Zrobilam jedynie morfologie. A powinnam tez mocz przebadac bo w ciazy ketony mialam ale sobie tlumacze ze to zapewne przez diete cukrzycowa i to ze ostatni posilek zjadalam o 18. Teraz wcinam ostatni o 21.

Muńka moja jeszcze z hippa uwielbia łososia

Mlodak muszę też wziąć się za siebie i badania porobić !!!!!!!!!! a mi diabetolog na ostatniej wizycie jak się pytałam o glukozę mówił że nie muszę tego robić bo ja miałam nietolerancję glukozy a nie cukrzycę hmmmmmm ciekawa jestem kiedy mi przyjdzie pismo że muszę zapłacić za glukometr :szok::szok:

Rysica z tym łóżeczkiem to kolory debeściarskie jeżeli chodzi o zgranie !!!!!! ale co tam przestań się takimi rzeczami przejmować moja ma wszystko w innym kolorze teraz w pokoju, łóżeczko to dosłownie tęcza hahaa pomarańcz, ecru, niebieski, różowy i ciemny brąz a cooooo !!!!:happy:

Kasienka pogoda do bani na spacery ale zazdroszczę tego że wyszliście sami ja to nie wiem kiedy mi się tak uda

moja sobie urządziła drzemkę ciekawa jestem jak zaśnie później :szok::szok:

Ostatnia edycja:
Alijenka no ja tez tylko nietolerancje glukozy mialam ale jednak sprawdzic powinnam. Tak dla swietego spokoju.

Szymek tez sobie dzisiaj pospal: 10:00-10:40, 12:30-12:30, 17:20:18:15. Cos czuje ze ciezki bedzie do spacyfikowania o 20:30.

Od jutra ruszam z ostrym treningiem. Wlasnie K mi orbitreka z silowni przyniosl.
Oj i sobie przypomnialam ze jutro ksiedza mamy po 16 a od rana K nie ma bo na kontrole do szpitala jedzie a potem do w pracy do 22. Po calym dniu sama z mlodym to pewnie tylka z kanapy nie bede miala sily ruszyc.

nie wiem ale u nas jak dawali mi glukometr to piguła powiedziała że to do oddania jest bo pamiętam mówiła że mam szczęście bo nowe przyszły i są z paskami i igłami bo te co zostały oddane nie mają tego, w ogóle spisywała mnie z dowodu i taką jakby umowę podpisywałam

reklama
G już od 20 min. śpiuchna, a ja mam ochotę na książkę.

Monika miała dzisiaj w nosie drzemkę południową :p ani myślała spać :p Teraz zjadła zupkę i ją położyłam. Mam nadzieję, że zaśnie...
A my rozebraliśmy choinkę i złożyliśmy krzesełko do karmienia, właśnie wyprałam częście tzw miękkie, części plastikowe wyszorowałam, wygląda jak nowe!!! :) Tylko szaro-niebieskie, wolałabym beżowo-brązowe.... :p

Jeszcze łóżeczko turystyczne mam granatowo-niebieskie... myślicie, że będzie bardzo raziło w oczy skoro pokój lilowo-zielony???

może nie są to kolory super do siebie pasujące, ale przecież pokój dziecięcy może być kolorowy:-)poza tym nie będziesz kupowała nowego skoro masz stare.

\

Ze mna dzieje sie cis dziwnego. Dretwieja mi czasami palce u rak i nawet nie jestem w stanie wtedy zalozyc ubranek Szymkowi bo nie moge ich zgiac wiec wypadaja mi z rak. Musze isc do lekarza z tym. Az sie boje diagnozy.

Sto pytań do: wszystkie palce? i nawet jak nic nie robisz, czy podczas jakiś czynności? a przechodzi, jak rozruszasz?

Muńka moja jeszcze z hippa uwielbia łososia

Dziękuję, zapisałam. Kupię chyba niedługo wszystkie jakie są - może któreś jej podpasują :-D

Od jutra ruszam z ostrym treningiem. Wlasnie K mi orbitreka z silowni przyniosl.
Oj i sobie przypomnialam ze jutro ksiedza mamy po 16 a od rana K nie ma bo na kontrole do szpitala jedzie a potem do w pracy do 22. Po calym dniu sama z mlodym to pewnie tylka z kanapy nie bede miala sily ruszyc.

oj orbitrekiem to bym w domu nie pogardziła! mam rower, ale póki co w obiegu po rodzinie, bo mnie nudzi stacjonarny.

Do góry