reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

Mi sięwydaje, że to szybko się nudzi, bo ten kulodrom na tej samej zasadzie (to taka pochylnia ale na kulki zamiast autek, wygląda tak samo) i Miesio najpierw się niem ekscytował ( dostał rok temu) a teraz nawet nie spojrzy, stoi i kurzy się... Ale jak jakieś dziecko jest u nas pierwszy raz, to sięga po tą zabawkę- bez względu na wiek.

reklama
wow, ta pochylnia jest świetna (i opis sprzedającego też:-D ); Leo dostał jakiś najzwyklejszy, plastikowy tor (hot wheels?) teraz pod choinkę, do tego dodatkowy zestaw resoraków i tez jest szał; sam sobie gumkę naciąga (matko, jak to brzmi!?!) i ustawia autka; podejrzewam, ze ta pochylnia zrobiłaby absolutną furorę:tak:
:-D:rofl2::-D

andariel Mati tez dostał kolejke drewniana ale tez bez wiekszego zainteresowania, ogolnie to jest w czesciach schowana w szufladzie, bo nawet nie mam gdzie jej rozstawic (bo by tylko przeszkadzała wszedzie) ale jak Mati chce sie pobawic to wyciaga czesci i budujemy, ale szybko go to nudzi a ja myslałam ze bedzie dłuzej sie tym zajmował :baffled: ale moze za jakis czas tak jak klocki
ogolnie to u nas zawsze kazda zabawka musi najpierw troche odlezec a potem jest szał na nią

Aestima ten garaz drewniany jest tak piękny ze nie szkoda mi na niego kasy ;-) a ten plastikowy (mimo ceny) bez szału i jeszcze wyje jak sie opuszcza tą winde :baffled:
irytuje mnie on bardzo i tylko miejsce nam zabiera...
załuje tylko ze nie znalazłam go wczesniej co by podrzucic chrzestnemu jako prezent zamiast tego co kupił...

Mamo M, jest piękny, ale dwa garaże? :-D może sprzedaj ten plastkiowy na tablicy lub all, będziesz miała kasę na ten piękny;-) Choć jak Mati się tamtym nie bawi, to myślisz, że ten go zachwyci? U nas to się nie sprawdza- ma np 2 przeplatanki, i żadnej nie tknie... Jak coś jest na nie to nie i już. Może do garażu dorosną, bo u mnie namiętnie garażami bawią się przedszkolaki i też mają fajowy drewniany ( z tesco)
Martadelko, Miesio też nie ma jakoś dużo a graciarnia powoli się robi, kupiłam regalik z koszyczkami i posegregowaliśmy- w jednym koszyczku instrumenty, w innym zwierzątka, w kolejnych autka, narzędzia, warzywa, garnki... O wiele lepiej i łatwiej mu się sprząta ( bo moje dziecko sprząta swój pokój samo i to b. dokładnie:szok::happy: Łącznie z odkurzaniem) Ja w zasadzie tylko mu kurze ścieram i podłogę myję no i porpawiam odkurzaczem jego poczynania:) No, jeszcze ubranka w komodzie rozkładam;-)

Ostatnia edycja:
Aestima wiesz u mnie takie odkładanie kaski moze potrwac wiec moze go dostac np. na 2 urodziny dopiero :-D
myslałąm o sprzedazy tamtego, ale głupio by było jakby chrzestny Matiego przyjechał i zobaczył (a raczej nie zobaczył:zawstydzona/y:) tamtego
na razie sie wstrzymuje

martadelka ty sie ciesz ze graciarnie masz u Emilki w pokoju, my wszystkie zabawki mamy w salonie :zawstydzona/y::eek:

Kubi dostał na gwiazdkę taki tor (już kiedyś wklejałam):
Fisher Price Tor Wyścigowy z serii Little People (2929270933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i bawi się nim od dwóch tygodni codziennie przez dłuższy czas... poza tym resoraki puszcza z przewijaka opartego o łóżko i tez jest zadowolony :)

a garaż (mamoM - śliczny ten drewniany!) może za rok, w ramach urozmaicenia..
kulodrom z biedronki też posiadamy, mały czasem po niego sięga, ale bez szału, pobawi się max 5 minut

reklama
U nas brak zainteresowania kulodromem. Za to faza pakowania żabek pozostałości po jakiejś tandetnej zabawce do tramwaju. Tylko drzwi jeszcze otwierać nie umie. :no:
Drewniany wózek, a w szczególności garaż zajefajne - tylko żeby Młoda się chciała tym bawić. "W oczekujących" mam domek dla lalek i kolejkę 80 elementów - oczywiście drewnianą. :happy: Plastikowe większe zabawki to są te popożyczane.

Ostatnia edycja:
Do góry