• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamuski grudniowe

Witam

nathani mnie tez glowa dzisiaj boli i do tego jeszcze gardlo od wczoraj.

Nocka niejgorsza ale chetnie bym sobie dluzej pospala ale niestety dziecie mi nie pozwala.

Moge na bol glowy wziasc ibuprofen ?

Cinamona ja biorę to co mi podawali w szpitalu czyli pyralgina , paracetamol ( jak Nathani napisała ) , panadol , appap. Co do ibuprofenu to nie wiem ale myślę że wystarczy porównać skład jeśli taki sam jak paracetamol czy inne to śmiało możesz brać.

U nas nocka można powiedzieć że ok. Dziecko po kąpieli od 20:00 spało do 2:00 :szok: Potem karmienie i po 3:00 zasnęła i spałado 5:00 potem cyc i już nie było tak łatwo ale przyszedł M z pracy to trochę ją polulał i spała do 7:40.

Teraz spanko w chuście , ja sobie klikam na BB także wszystko ok. Idę zrobić sobie kawkę. Acha, wczoraj piłam kawę rozpuszczalną bez mleka i dziecko spało dobrze. Także ja kawę pije już od jakiegoś czasu.
Elak mnie też wielu rzeczy brakuje , ale cóż...a karmienie piersią nie trwa wiecznie :-)
Basia to zagoń teściową do roboty. Przecież przyjechała Ci pomóc.
Ania żebyś wiedziała że ten czas leci , jeszcze niedawno planowałam zajść w ciążę a tu już Mała ma ponad 1 miesiąc.
Betiks oby szybko przestało boleć kręgosłup , mnie też boli od kilku dni ale jakoś jeszcze daje radę. Teraz jest M w domu to odciąży mnie noszeniu Małej.

reklama
Hej Dziewczęta,
u nas piekne słonko ale mrozek trzyma. jestesmy dzis same z Marysia, mężu właśnie ruszył do Poznania. Do nas zajrzała moja ciocia, dopilnowała troche Marysienki wiec zrobilam ciasto drozdzowe na zamowienie dla Tescia, własnie sie piecze ale dziwnie wyglada, ten piekarnik jest stary i gazowy, ma grzanie tylko od dołu, takze wierzch jak na razie rozpuszczony, a miala byc kruszonka :baffled: no nic, dopiero wstawilam, moze jeszcze nabierze wygladu.

Kasia Tobie widzę tez od razu wmawiaja skaze... ciekawe co sie okaze. wyczytalam gdzies ze wg najnowszych badan do pokarmu matki przenika sladowa ilosc mleka i nie da rady uczulic tak dziecka. No ale. w kazdym razie krosteczki u nas wiazaly sie z bardzo sucha skora malutkiej, po kremowaniu Aquastopem przeszło, teraz czasem wyjdzie jakas plamka czerwona ale ladnie ginie po tym kremie, choc pediatra przepisala nam jeszcze masc robiona na sucha skorke, posmarowalam malą dziś pierwszy raz, ale masc tez fajna, tlusta ale sie ladnie wchlania.

Asia wszystkiego dobrego dla córci, udanej imprezy :)

Vivieen ja na takie krostki przy starszaku dostałam maść, ale na bazie sterydów :baffled: i wszystko ładnie zeszło. A lekką skazę miał dopiero jak sam zaczął przyjmować mleko a było to jakoś ok.2 latek.
Asia sto lat dla Twojej nastolatki :-)

Padam z nóg, boli mnie głowa. Mała dzisiaj dała popalić. Płakała jak nigdy aż teściów obudziła - wkurzyłam się, karmiłam ją godzinę (zaczęłam z nią walczyć o 4, a skończyłam o 6) a potem dałam ją do teściów, oni się nią zajmowali, a ja pospałam do 9. Dobrze mieć takich teściów w domu. :tak:

Asia wszystkiego najlepszego dla córeczki. :tak:

Cze dziewczynki,

my juz po kolejnym kluciu. Bilirubina spada ale nadal jest wysoka :baffled: w poniedzialek maja byc wyniki jakiegos rozszerzonego testu, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie jest to zoltaczka od karmienia piersia. Ja nadal karmie i nie mam zamiaru przestac, bo maly ladnie wazy 4750 i w 10 dni przybral 650g :-) wiec cyc mu sluzy. Dzis bylo slonko i lazilam z nim 2,5h, jutro ma byc tez slonecznie wiec mam nadzieje, ze pozbedziemy sie tej zoltaczki...

Dziewczyny, czy wasze maluchy tez sie preza przy baczkach, mojego te pierdziochy wybudzaja ze snu :wściekła/y: i on wsciekly sie robi. Pije cherbatke z koperku i jemu podaje koperek z hippa i jakby latwiej mu bylo... ale jednak dalej sie zlosci.

Na ciemieniuszke super jest krem z AA. Moje 3 kumpele mi go poradzily.

Bulkasia- udanej imprezki ;-) i sto lat dla corci!!!:-)

Aurelka- moj wieczorem dawal popisy- on chyba najglosniejszy na osiedlu jest, 2h wyl. :no:

Liwus- pieknie przespana nocka :-)

viv- ale mi smaka narobilas na drozdzowke :-p Jutro przylatuja rodzice to poprosze mame o ciacho :-D

Bulkaasia caluski dla corci z okazji urodzin, duza juz z niej panna.

wzielam w koncu na bol glowy ten ibuprofen bo wyczytalam ze mozna przy karmieniu piersia, paracetamolu nie mialam w domu.

Czuje ze dzisiaj szybko w lozku wyladuje bo spac mi sie chce niemilosiernie.

Milego wieczorku wam zycze

Hej dziewczynk:)
Niestety znow musze ponarzekać - maly zrobił koncert od 1:30 w nocy do 14:30. oczywiścei nei cały czas płakał , przyspiał na 30/40 - raz to nawet byla godzian - oczywiście tylko na rękach po włożeniu do lożeczka - zaczynal buczeć
Raczej nie był to atak kolki - choć pod koniec już płakał strasznie rozpaczliwie - myślę , że może ze zmęczenia juz i irytacji. Mąż nie poszedł przez niego (no dobra troche przezemnie bo nie chciałam z nim zostac sama) na egzamin. POztym skonczył się dzien dziecka i mąż wrócil do pracy :( 5 dni w tygodniu od 16 do 24

mały nam dalej strasznie charczy nosowo - myślę , że dlatego ma problemy ze spaniem. Czy waże dzieci spia na płasko czy na podwyższeniu ?

Basia_one - Basia, rozumiem Cie ja zakładałam sobie 6 miesięcy karmienia , ale obowiam sie , ze nie wytrzymam. A i tak go dokarmiamy MM

Aurelka - Panie w szpitalu kazały mi używac laktora w systemie 7-5-3
7 minut jedna pierś, 7 druga i tak dalej
Asia - wszystkiego dobrego dla córci, 13 lat poważny wiek

Muffy -mój jak robi kupę lub bąka robi się purpurowy. Pomimo tego , że pije herbatki , że on pije zioła i dostaje kropelkę esputiconu

Hej, bylam w sklepie, szukalam sobie kurtki,ale kurde jak byly fajne i na wyprzedazy to nie moj rozmiar...tylko na jakies anorektyczki ehhh:baffled:
Corcia byla grzeczna, dzis dostala klocki, wiec mam ja z glowy na jakis czas :-D Zaraz musze isc dzieci kapac

reklama
muffy to smacznego placucha, mój sie udał mimo obaw, uff, teść wniebowzięty, dostał prawie całą blachę i twierdzi że teściowa i moja mamuśka musza się ode mnie dużo nauczyc :-D

Dzięki za info o tym kremie, jak olejuszka nie pomoże to wyprobujemy.

Marysia się dziś pięknie dała wykąpać, tutaj mamy tę wanienkę z leżaczkiem i tak na półsiedząco dziś była bardzo rozkoszna, ale jak ją włożyłam tak normalnie to chyba jej sie bardziej podobało, więcej wody i w ogóle, ciekawe jak zniesie kąpiel w wanience w Poznaniu, mam nadzieje ze juz lubi niezaleznie od sposobu mycia i wanienki

Muffy moja raczej "bezstresowo" wali w pieluchę, czasem nawet nie wiem że narobiła, chyba, że pierdziuszki słychać, bo rzadko kiedy sie mocno napina. Nie podaję jej herbatek ani kropelek, sama też nie piję, jem powoli wszystko, również smażone, zdarzyło jej się bardziej męczyć jak skusiłam się na pierogi z małą dawką kapusty :sorry2:

Ela my nie używamy poduszki na razie, takze Maria śpi na płasko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry