reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Hej :)
Ja tylko od siebie :sorry2: widzę że niektóre dzieci ładnie dają pospać mamusi :-D
Mi wczoraj Wiki zaspał na kąpiel obudził się o 22 więc wtedy chlapaliśmy się :-p
Potem zasnął w sumie bez problemu ale od 5 świrował, karmiłam go na leżąco i cholera znów mi się zasnęło i jemu też :sorry2:
Teraz po porannej toaletce znów śpi.
Ze smoczkiem jest nam dużo łatwiej, jeszcze jakby mu nie wypadał :dry:
A i odpada nam pępek, coś czuje że dziś pójdzie ;-)
tylko pod spotem jeszcze jest taka tkanka żółta i nie wiem czy to tez znów ma się zasuszyć i odpaść :zawstydzona/y:
Dziś zimno więc chyba odpuścimy spacer.

Pozdrawiamy :*

reklama
ohoh ale naskrobałyście :szok:
właśnie skończyłam w kuchni , mam chwilę to spróbuje nadrobić no chyba że Lenka się obudzi
Bulkasia dla córki wszystkiego co najlepsze, spóźnione ale szczere .
Aurelka super teściowie
Elak nasza śpi płasko
Betiks to dał pospać mamusi ;-)
Wczoraj kolejny spacerek i sanki ze starszymi. Porobiłam fotki pierwszy tej zimy wspólny wypad taki musiałam uwiecznić ;-)
w piekarniku mam sernik pierwszy raz piekę z tego przepisu trzymajcie żeby się udał.:-D:tak:

Ania to ja pisałam że położna mi mówiła że dzieci płaczą i źle tolerują witaminy. I moja tak właśnie ma:-( Zleciła też żeby dawać witaminy rano a nie wieczorem bo wtedy ewentualnie wypłacze się w ciągu dnia a nie w nocy.
Powiedziała też że lepiej podawać witaminy oddzielnie a nie te 2 w 1. Mnie się kończy opakowanie 2 w 1 i kupię teraz oddzielnie nawet i w kroplach. Poza tym po co się podaje te witaminy to ja nie wiem , słyszałam że to taki sam biznes jak na szczepionkach. No ale każdą to daje..

Dziewczyny czy Wy w marcu/kwietniu będziecie podawać maluszkom witaminę D? Bo pamiętam że to w okresie jesienno-zimowym się nie podaje i znalazłam też info do potwierdzenia :
(...) Ze względu na bardzo małe spożycie ryb, dzieci od 1. do 18. roku życia powinny otrzymywać witaminę D w dawce 400 j.m./dobę w okresie od października do marca, a także w miesiącach letnich jeżeli nie jest zapewniona wystarczająca synteza skórna witaminy D.

Ostatnia edycja:
dziewczyny sorki że się tak ni z gruszki niz z pietruszki wtrącę :cool2: jestem mamą lutową a dokładnie 1 marcową bo 29 lutego jakoś w tym roku nie wypada :sorry2:
mam pytanko czy któraś z Was ma i chciała by już odsprzedać kurtkę ciążową z h&m koniecznie w rozm. S?
na allegro same M-ki i L-ki a ja nie daje rady w swoją zwykła się już dopiąć, a jeszcze miesiąc turlania się mi pozostał. chodzi o taką jak na foto (są w dwóch kolorach). jeśli jest taka mamusia z taką kurteczką poproszę o info na mail kasikbc@yahoo.pl
serdecznie dziękuję za odp:biggrin2:
Zobacz załącznik 534645Zobacz załącznik 534646

hej,pokazuje sie na chwilke :)
za duzo nie poczytalam,jutro nadrobie bo widze ze duzo tego nie naskrobalyscie ;)
Bulkasia spoznione 100 lat dla corci :))
Ela u mnie wszystkie dzieci na poczatku i w wozku i w lozeczku spaly na plasko,tzn klade tylko pieluszke :))
kciuki za usg glowki,o ile dobrze pamietam to chyba Liwus i Kasia beda mialy...hmm ,..ale pewnosci brak :zawstydzona/y:
&&&&&& aby wsio bylo dobrze :))
my czekamy na list kiedy kolejne usg bioderek....juz tez chce miec to za soba :))
milej niedzieli mamuski :))

Witajcie!
Ja dzis pospalam do 11:15 :szok::-D Tylko dlatego, ze babcia dzis ogarnela corcie z rana, a maz synka. No ale wstalam z bolem glowy :sorry: Do poludnia bylo slonko, szykowalismy sie na dwor, a jak sie zebralismy to przyszla czarna chmura i wiatr, spacer trwal moze 20 min, a teraz pada...

Ja podaje witamine D caly rok z racji braku slonca w irl. Tzn jak sa sloneczne dni, to jie podaje, tylko wystawialam core na slonce, poza tym moja mala na mm, a w mleku tez jest ta witamina.

Czytalam was, ale przyznam sie szczerze, nie pamietam co komu mialam napisac. Jedynie co spamietalam to Kasia i Liwus kciuki za usg glowki &&&&&&.
ja jeszcze troche i musze sie brac za siebie, nie moge patrzec na tego flaka z przodu.
Mam pytanie do dziewczyn po porodzie sn, czy uzywacie jakiejsc bielizny sciskajacej? A no i ile czasu musi minac od porodu, zeby nosic?

Cze dziewuszki,
u nas nocka nawet ok, ale problemy sa z zasypianiem w lozeczku! :no: Czy wasze malenstwa same zasypiaja w lozeczkach, czy na raczkach u was? chcialabym malego ''nauczyc'' zasypiania w lozeczku, ale nie wiem, czy jest sens zaczynac z takim maluszkiem? do tego naszego babla pierdzioszki i kupki wybudzaja ze snu :eek:

Basia- to sobie pochrapalas :-) a co do sciskajacych majtek, to mam jedne, mama mi kupila w aptece, ale jeszcze ich nie probowalam. Niby mozna juz po 2 tygodniach od porodu.

Dziewczyny, ktora z Was kupowala pas sciagajacy i jaki polecacie, bo wolalabym pas niz majtadory hehe (majty sa fajne, ale pas praktyczniejszy) ;-)

Basia wow pospałaś. mój flak też nieciekawy czekam kiedy już będę mogła ćwiczyć:tak:
Muffy nasza Lenka śpi w łożu małżeńskim:-p
sernik wyszedł super, nie opadł, zjadłam na ciepło dwa kawałki bo już nie mogłam wytrzymać hhih

reklama
Hej Laski, dziękuje za życzeniu w imieniu mojej nastolatki:-) Imprezka bardzo sie udała, dziewczyny poszalały, był jeden wielki pisk, śmiech, żarełko i głosna muza:szok: ale przetrwałam. Opuszczały dom z wypiekami i wielka niechęcią:tak:
U nas nocka super, budzenie tylko raz i ogólnie cały dzień tez praiwe śpi. Martwi mnie tylko to , że ma słaby apetyt mój synus bo je co 4-5h i po max 80-90ml:tak:
Wit. D tez podaje małemu bo w uk słoneczka brak.
Dostałam list ze szpitala i pierwsze szczepienie i badania profilaktyczne w tym usg bioder mamy 19 lutego.
nathani prosze o kawałek tego serniczka :-)
elak my też na płasko śpimy.

Do góry