reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

Anezram - a może to jakieś uczulenie na balsam, którym się smarujesz? Moja siostra kiedyś kupiła jakiś z garniera chyba i od razu oddała mamie, bo ją skóra piekła po nim. Swędzenie za to jest jak najbardziej normalne, bo skóra sie naciąga. Ja brzuch i uda smaruje 3 razy dziennie i jest OK. Czasami brzuch nawet częściej żeby skóra była odpowiednio nawilżona.

reklama
Anezram koniecznie po informuj lekarza, być może knieczne będzie wykonanie badań z krwii enzymów wątrobowych ! od 30 tyg może nam grozić Cholestaza...Z czasem zwędzenie staje sie okropnie nieznośne, swędzi brzuch, wnętrza dłoni i stopy najbardziej...Ale badani krwi to wykluczą lub potwierdzą. mnie osobiście brzuch swędzi od tych spodni, które mają "golfik"

Iśku oj to miałaś jeszcze trudniej niż ja:sorry2:

Anezram mnie swędziało w pierwszej ciąży, pomagało regularne smarowanie, myślę, ze chodziło o rozciąganie się skóry i ogólnie przesuszone powietrze zimą. Może spróbuj oprócz smarowania, nawilżać powietrze.

witam Was a w szczególności nową mamuśkę :-)
dopiero teraz znalazłam chwilkę żeby coś nabazgrać. Byłam dziś w pracy i było super. Dzieciaczki ucieszyły się bardzo jak mnie tylko zobaczyły i od razu zasypywały pytaniami :-D. Skończyłam wparwdzie przed godz 13 ale bardzo zmęczona, odprowadzanie i przyprowadzanie każdego dziecka do gabinetu z parteru na drugie piętro po schodach jest bardzo wyczerpujące (ale ile można kalorii spalić :blink:). Przyjechałam do domu to jak zwykle obiad i przygotowywanie się na jutro do pracy. Doti śpi już od godz 19.30 bo jutro musimy wstać przed 7 bo ja mam na 8 do szkoły a ona idzie do przedszkola.
Pisałam w tamtym tygodniu, że mam ucisk na lewe biodro, wyobraźcie sobie, że przeleżałąm cały piątek (wstałam tylko sikać i jeść) i wieczór Doti mnie tak wkurzyła, że zeskoczyłam z łóżka i potem to już chodziłam normalnie. Ucisk przeszedł jak ręką odjął :). Owszem czasem pobolewa ale to już nie ten piekielny ból. No i te krzyże...jade w tym tygodniu na basen bo obiecałam sobie, że troszkę odciąże kręgosłup i przy okazji się zrelaksuje jak dawniej (czyt. przed ślubem).
Izik - super że będziesz mieć dziewczynkę :) Ja teraz też bym chciała bardzo chłopca (nie wiem co będzie) ale ważniejsze dla mnie jest żeby Dzidzia urodziła się zdrowa i żeby poród (cc) przebiegł bez komplikacji.
Kruczka - współczuje pilnowania siostrzenicy, tym bardziej, że źle się czujesz a sił coraz mniej. Może powiedz jej otwarcie, że źle się czujesz i nie dasz rady tak często z nią zostawać.
Nef - współczuje, wiem co przechodzisz, ale dobrze, że już się uspokoiło. Moja też miała jelitówkę. Oprócz Enterolu dawałam jej wtedy troszeczkę pepsi do szklaneczki i pomogło.
Anezram - mnie też skóra na brzuchu piecze i swędzi. W pierwszej ciązy tak samo miałam. To chyba z powodu przesuszonej i zbyt napiętej skóry na brzuchu. Na dodatek mam straszne rozstępy bo chudziutka jestem a brzuszek to jak ja 5 razy :szok:

jestem po badaniu prenatalnym i w sumie mam dobre wieści :) Mała podgoniła, wszystkie parametry są w normie, nie mam co się martwić... Komory mają po ok 8mm i za 2 tyg mam przyjść jeszcze raz, żeby lekarz mógł je obejrzeć Jezeli urosłyby, wtedy będę miała konsultacje z jakimś profesorem, ale jestem dobrej myśli! Po porodzie będę musiała zrobić usg przezciemiączkowe, no ale ogólnie wsyztsko jest ok. Dziś będę spała spokojnie :)

Witam Madan cieszę się z takich wieści, maluszek też bedzie spokojniejszy jak mama spokojna, trzymaj się

Nef no to mała zaszalała, ale dobrze że już przeszło, jak ja nie lubię takich atrakcji.

Ale ciepło, nawet jakoś tak mi dziwnie jak wychodze na dwór, wczoraj ulepiliśmy w końcu bałwana, okropnie się zmęczyłam, a bałwan juz dziś przekrzywiony:dry:, Byłam wczoraj chwilkę w mieście i wskoczyłam do lumpka i wyszperałąm sliczne spodnie dresowe i bluzeczkę, wygląda razem jak dresik, nie mogę przestać oglądać, przez to tyg ciązy jeszcze bardziej mi się dłużą .

Pozdrowienia dla wszystkich;-)

Witajcie :-) Madan bardzo cieszę sie ze z dzidzia wszystko wporzadku:-D:tak: anzeram może faktycznie zmien balsam bo ooliwka to chyba by nie piekła :baffled: Oj u nas ma być ponoć dzisiaj na plusie hihi:)

reklama
Do góry