reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2013

chyba tak właśnie zrobię, albo kupię ten tańszy albo rzeczywiście jakiś sportowy bo po porodzie to mi się ten rozmiar pięć razy zmieni :-D a później jak się wszystko ustabilizuje to wtedy zainwestuje w jakiś lepszy i bardziej sexi :rofl2:

a tymczasem patrzcie jaką mój kot ma fantastyczną pozycję do spania :-D:-D

cila.jpg

reklama
Kwasia - jak dobrze pamiętam, to Ty jesteś obecnie z Mikołowa? Ja też ze śląska pochodzę a w Katowicach studiowałam.
Sklepy stanikowe godne polecenia w Katowicach:
6 zmysł, ul. Teatralna 2
Lady Bra, ul. Plebiscytowa 10
MiG, ul. 3 Maja 25

Drogie te staniki są, ale szczerze - dobry stanik to połowa sukcesu... serio. Ja miałam 2 i jakoś sobie radziłam bo ciężko dać 150zł za jeden, ale czasem udaje sie dorwać coś na promocji. Wiele kobiet nie zdaje sobie sprawy ztego jak ważny jest dobry stanik, a potem płaczą, że mają obwisłe cycki. I tu już nic poza operacją nie pomoże, bo włókna są rozciągnięte i ich sie nie da ściągnąć np. ćwiczeniami. A wyobraźcie sobie co nasze cycki przechodzą kiedy karmią... lepiej już teraz o nie zadbać zanim będzie za późno... Dobry sportowy stanik też będzie ok, ale taki też mało nie kosztuje, a taki najzwyklejszy rozciągliwy stanik za nic w świecie nie utrzyma takiego dużego biustu i można się spodziewać niedowracalnych skutków.

Oczywiście zrobisz jak chcesz, przez pierwsze 2 tygodnie może nie wpłynie to jakoś mocno negatywnie, ja tylko ostrzegam, bo ja ze swoimi już nic nie zrobię, za długo chodziłam w źle dobranym biustonoszu.

dopisek:
w necie mozna też znaleźć jak przerobić zwykły stanik na ten do karmienia - dlatego jak obecnie masz jakiś dobry i wygodny stanik i Ci go nie szkoda, to możesz przerobić - masz wprawę dzięki pluszakom dla Robercika, więc może to będzie jakieś rozwiązanie :)

dopisek 2:
w tych sklepach nawet jak nic nie kupisz, to przynajmnej pomogą Ci dobrać właściwy rozmiar i będziesz widziała co Ci najlepiej służy :)

Ostatnia edycja:
gnidka zgadzam się w miliardzie procent z Tobą.
tylko właśnie najlepiej pójść do dobrej podkreślę dobrej, brafiterki i niech dobierze odpowiedni rozmiar. A jeśli ma to być stanik do karmienia to lepiej kupić go jak już się biust w miarę "ustabilizuje" bo szkoda wydać np 200zł na stanik który po 2 tygodniach okaże się jednak niepasującym? Jeśli chodzi o mnie to moja pierwsza ciąża i doprawdy nie wiem jak się cycek będzie "zachowywał" podczas karmienia. Dlatego postanowiłam zrobić sobie taki porządny prezent stanikowy jak już w miarę będę wiedziała co i jak. Niestety też mam problem z dobraniem rozmiaru. U mnie sprawdzają się tylko i wyłącznie polskie firmy, które szyją dla Polek a nie Chinek czy Amerykanek (z całym szacunkiem nie mam nic do tych narodowości ale rozwala mnie jak w sklepie patrzysz na stanik a tam miseczka rośnie razem z obwodem pod biustem :szok: i to nawet w tych rzekomo uznanych markach).
Się wypowiedziałam hehehe...w każdym razie dobranie odpowiedniego cyckonosza to nielada wyczyn i bardzo ważna sprawa.

Hej Kochane :-)

Ja tylko na chwilkę... mam sporo do nadrobienia ale nie wiem, kiedy dam radę się za to zabrać... Przy dwójce dzieciaczków jest co robić :tak:

W skrucie... co u nas:

Miki do przedszkola nie chodzi, bo choruje (mam nadzieję, ze do poniedziałku już mu przejdzie).a
Maksiu... pierwsze dwa dni po wyjściu ze szpitala był taki spokojniutki :tak: Tylko jadł, robił w pieluszkę i zasypiał na 3-4 godzinki. Teraz w ciągu dnia mało śpi i domaga się ciągłej uwagi. W nocy (odpukać) przesypia ok 4 godzin (dziś to nawet wybudzałam go na jedzonko po 6 godzinach ciągłego spanka:tak:). Tylko jak już się obudzi to 1-2 godziny nie śpi :-)
Ja - poza niewyspaniem i zaparciami :wściekła/y: czuję się OK.

Pozdrawiam Was Kobitki :-)

Chodziło mi chyba o gbs, czyli paciorkowiec? Już sama nie wiem nawet co mi sprezentowali, dzis się czuje fatalnie, nie moge chodzić, kości mam jak z gumy, do tego krocze bardzo boli i te parcie okropne:no:Jak wstaję to czuję, że mdleję, kończyny mam bezwładne.

Jutro pierwsi goście się zapowiedzieli- moi dziadkowie, średnio to widze...Nie chciałam tak szybko odwiedzin, ale bardzo nalegali eh:confused2:

3 mam kciuki za czekające na poród!!!!!

Ale produkujecie i postów i dzieciaczków :-D dobrze, że mam dostęp do forum z komórki, bo chyba bym pół dnia nadrabiała czytanie.

U mnie cisza, brzuch trochę twardnieje, ale nic poza tym. Pewnie to jeszcze nie nasz czas :rofl2:

No i mamy dzieciątko:) ciekawe czemu Żanetka cc miała?? ważne że już po:)

POLI bo gbs to paciorkowiec. to badanko które nam gin robił. a hbs to co pisze Orchi. ale napewno wszystko bedzie dobrze. wracaj szybko do formy! a gosci i bólu nie zazdroszczę.

u mnie się uspokoiło:( a buuuu....ja chce przed czwartkiem urodzic!!!!

poli paciorkowiec występuje normalnie w organizmie i nie wiem czy nie na skórze a po prostu musiał Ci go któryś lekarz przenieść podczas badania tam gdzie nie trzeba :eek:

Też zastanawiam się czemu naszą Żanetkę pokroili :confused: ważne,że malutka już jest po tej stronie :tak:

reklama
Do góry