reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2013

martuszka na odparzenia to chyba sudokremem najlepiej? albo tym co uzywasz do pupci

czy jest na forum jakis miesieczny maluszek bez wysypki :cool2:? poszukiwany/poszukiwana:rofl2:

ja na wysypke tez przemywam przegotowana letnia woda, czasem smaruje kremem nawilzajacym jak skora jest sucha lub sudokremem jak czerwona. Sudocrem generalnie u mnie niezastapiony, cudokrem a nie sudocrem :-p A wysypka jesli to hormonalne to samo przejdzie- jak juz gosia pisala :tak:

reklama
Poli jesli to tradzik to nic nie musisz robicl, samp zniknie, choc ja wyprosilam masci bo jakos tak dziwnie bylo mi nic nie robic z tym:))

Agaod z tego co wiem to testy na alergie wykonuje sie po 3-4 roku zycia bo wczesniej sa niemoarodajne.

Maniek u nas tak jak u Poli ok 8-10 pieluszek, tych nr 1 zuzylam 3 opakowania z biedronki potem juz 2.
Ubranka nie polecam glownie kapturkow i wszelkich udziwnien typu zapiecie z tylu lub np. Na boku itp.
U nas zestaw idealny to body i pajac, teraz niestety body, kafatnik i spodenki. Wszystko tez zalezy od pory roku:)

Martunia my z Bialoleki jestesmy i tam tez ona przyjmuje:) polecam ja jesli ktos ma blisko bo pewnie z drugiego konca Wawy bym do niej nie jechala:))

Martuszka no papryczki jeszcze nie dla Nati choc sadzac po jej zadowoleniu pewnie by smakowaly;))

Co do szepien my ostatecznie zdecydowalismy sie na 5 w 1 i rota. Pneumo odkladamy bo juz za duzo tego by bylo:/

martuszka5 - ja miejsca pod szyjką smaruje po kąpieli oliwką, nie wiem czy już na powstałe odparzenia będzie dobre, może sudocrem :)
agaod - ja odradzam robienie testów w tak wczesnym etapie. U mnie w domu i wśród mojego rodzeństwa ciotecznego praktycznie wszyscy mieli skaze białkową wszystkim prócz mnie zeszła do ok 6 miesiący !!! Moj starszy brat miał ją np. tylko 3 tygodnie. Jedynie mi pozostało z nią żyć. Dodam że pierwsze testy miałam robione w wieku 3 lat. Głowa do gory może to tylko przejściowe.

czy jest na forum jakis miesieczny maluszek bez wysypki :cool2:? poszukiwany/poszukiwana:rofl2:

my, nie zapeszając....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dziewczyny a jakie chusty zamowiłyście, bo ja też się zastanawiam nad kupnem.

ja mam tkaną lenny lamb i jest super...w sobote bylismy na warsztatach chustowania i juz nam to niezle wychodzi a Lenka bardzo uspokaja sie w niej wiec polecam

my nadal walczymy z podetkanym noskiem, na szczescie inhalacje, woda morska i odciaganie pomogły...

a.m.g. oby było tak jak mówisz;-)będę modlić się o to żeby samo przeszło:sorry:
pokazujcie chusty...ja też chcę! :-)tyle tego na rynku że nie wiadomo co wybrać

Blekinge- no mi właśnie jakoś sudokrem (ogólnie bardzo lubiany i zachwalany) jakos nie bardzo podchodzi. Może głownie dlatego że bardzo cięzko mi to zmyć ;//
Posmarowałam raz sudokremem te fałdki na szyjce i wygrzebać go potem to był mega problem. Wałkowaly się suche kluski i nie mogłam ich wygrzebać, a mały tez nie może tak głowki do tylu długo odchylać, bo mam wrażenie że zrobię mu krzywdę. Poza tym strasznie się wiercił i płakał.
juz wolę cos tłustego posmarować.

reklama

Mój Kubuś :zawstydzona/y:

Bella my też zdecydowalismy się na szczepionki 5w1 i rotawirusy :tak:

Martuszka
na te fałdki polecam linomag, ale maść (zielony). Ma właściwości gojące i kojące. No i jest z lanoliną i wazeliną więc super się rozsmarowuje, ale też fajnie zmywa (nie to co sudocrem:confused2:)

Ja już po wizycie u ginki. Troszkę się podłamałam, ale przegryzę to i owo i na pewno będzie lepiej. Byle do przodu :tak:

Nie wytrzymam zaraz z bólu kości ogonowej :crazy:

Właśnie! Potrzebuję jakiś dobry przepis na ciacho! Najlepiej żeby się je szybko robiło. Ja już nie mam pomysłów na ciacha, a w niedzielę znowu gości mamy. Ratujcie matki polki!

Ostatnia edycja:
Do góry