Wg mnie to woskowina, Lenka po myciu ma coś takiego, woda rozpuszcza woskowinę, troszkę jej wypływa i po wytarciu jeszcze pałeczką doczyszczam okolice wejścia do uszka - pałeczki są żółte po tym czyszczeniu. Zapalenie uszka jest bardzo bolesne, maluch bardzo by płakał, miałby napady bólu, pamiętam jak synek siostry cierpiał :-(Dziewczyny czy któraś wie jak rozpoznać zapalenie uszka? Podejrzewam u małego, bo zauważylam ,że z prawego uszka wyciekła mu taka żółta wydzielinatzn kanalik uszka jest nią oblepiony. I od wczoraj placze przy karmieniu, temp bez zmian. Cholercia jakie te moje dziecko biedne...
reklama
katalina przygotowania do chrzcin trwają, póki co ogarniam mieszkanie, bo na święta nie sprzątałam porządnie,więc teraz muszę to zrobić. tym bardziej ze przychodzi moja babcia - inspekcja czystości 
jutro maż ma wolne to mi pomorze ze sprzątaniem, a w piątek upiekę szarlotkę, za to w sobotę przystawki zrobię i ustawię wszystko... całe szczęście resztę jedzonka moja mama robi, uff....
kruszka ja również myślę ze to nie zapalenie cha tylko woskowina. zapalenie strasznie boli (podobno), a jak uciskasz to dziecko by krzyczało - na pewno.
ale dzis się rozpisałyście kobitki:-)

jutro maż ma wolne to mi pomorze ze sprzątaniem, a w piątek upiekę szarlotkę, za to w sobotę przystawki zrobię i ustawię wszystko... całe szczęście resztę jedzonka moja mama robi, uff....
kruszka ja również myślę ze to nie zapalenie cha tylko woskowina. zapalenie strasznie boli (podobno), a jak uciskasz to dziecko by krzyczało - na pewno.
ale dzis się rozpisałyście kobitki:-)
maly bierze probiotyk, bez niego nie wytrzymalibysmy chyba ani dnia. dzieki.mdmd, wspominałaś że walczycie z bólami brzuszka, a może jest tak jak u mojego maluszka? Pisałam wcześniej, że dochodzi u niego do fermentacji w brzuszku i ma bóle, jest niespokojny, ma gazy i strzeliste biegunkowe kupki. To się pojawia u maluszków karmionych piersią, nam lekarz zaleciła włączenie probiotyku.
my jakos nie mozemy trafic z mm :-(Mdmd i własnie z tego powodu co masz u siebie ja zakończyłam karmienie piersią. i wiesz co? w tym momencie mam dziecko Aniołka. nie jeczy, nie stęka, nie ma wysypek, polezy i ładnie sie pobawi, w nocy zasypia sama a wcześniej tylko rece i płacz. z każdym gadałam że tak rozdartego dzieciaka to jeszcze nie widziałam. sama miałam dosć Hanki.a to właśnie chodziło o moje mleko...teraz jesteśmy szcześliwe...wcześniej nie wiadomo...czy była głodna, czy cos ją bolało...nocki nieprzzespane, w dzien drzemki po 10 min, a teraz to zdarzy sie że nawet 3h śpi...
Dziewczyny mam pytanie: kiedy dostałyście okres po zakończeniu karmienia piersią? ja skończyłam jakis miesiąc temu a małpy ani widu ani słychu![]()
ja juz po 4 m-cach po porodzie. karmiac tylko piersia. wyglada na to, ze jestem teraz plodna jak swinka :-) ciezko uwierzyc , ze o pierwsze dziecko staralismy sie lata cale.
T
taycia
Gość
Babyduck - Mlody po prostu nie jada w nocy. Czyli pierwsze mleczko na dzien dobry, w dzien kaszka, zupka, mleko (ktore musze wyeliminowac czyms innym) i mleko na dobranoc.
Jejku zaraz koncze... oczy same mi sie kleja...
Jejku zaraz koncze... oczy same mi sie kleja...
Dziś zamierzam dać małemu cały słoik i wyeliminować jedną porcje mleka (ciekawe czy się uda)
Kruszka mojemu też czasem wylewa się żółta woskowina zwłaszcza po kąpaniu
trzymam kciuki za wizyte
Goocha mi pediatra też mówiła ze kaszek narazie nie dawać. Pewnie dlatego ze ma ładna wagę
ale jak skończy 6mc to zacznę dawać.
Mdmd biedne twoje dzieciątko z tym brzuszkiem i ty biedna z tym spaniem w nocy. Oby to trwało jeszcze chwile a nie do roku
Muszę narazie kończyć mleczko trzeba zrobić
Kruszka mojemu też czasem wylewa się żółta woskowina zwłaszcza po kąpaniu
Goocha mi pediatra też mówiła ze kaszek narazie nie dawać. Pewnie dlatego ze ma ładna wagę
Mdmd biedne twoje dzieciątko z tym brzuszkiem i ty biedna z tym spaniem w nocy. Oby to trwało jeszcze chwile a nie do roku
Muszę narazie kończyć mleczko trzeba zrobić
G
gość 94049
Gość
Witajcie z ranka 
Dałam małemu paracetamol na noc i spal całkiem całkiem. Tzn budzil się co 3 godz, a nie co 1-2. No i jak zasnął po 20 to spal do 24, ale to ja Go obudziłam wchodząc do pokoju. To to ząbkowanie Go tak męczy. Nawet myślałam, by odwołac wizyte, ale rano zauważylam wiecej tej żółtej wydzieliny, wiec mimo wszystko jade do pediatry.
No i nie wiem czy Go chwalić, bo zawsze po pochwałach mu się odmienia, ale co tam: Franek od kilku dni zjada 150 ml mleka
!!! Jesteśmy nadal w szoku i podniecamy sie każdą opróżnioną butelką.
My oprócz Latopicu dajemy jeszcze BioGaie.
Wiecie ile kosztuje 5 ml BioGaii? min 40zł
A w tej aptece BioGaia ProTectis Baby krople x 5ml - Apteka internetowa Warszawa, Apteka Warszawa 20,80 
Od razu zakupiłam Latopic, Fenistil, a-dermę i kilka Linomagów. Siostra obok pracuje to mi odbierze
Dałam małemu paracetamol na noc i spal całkiem całkiem. Tzn budzil się co 3 godz, a nie co 1-2. No i jak zasnął po 20 to spal do 24, ale to ja Go obudziłam wchodząc do pokoju. To to ząbkowanie Go tak męczy. Nawet myślałam, by odwołac wizyte, ale rano zauważylam wiecej tej żółtej wydzieliny, wiec mimo wszystko jade do pediatry.
No i nie wiem czy Go chwalić, bo zawsze po pochwałach mu się odmienia, ale co tam: Franek od kilku dni zjada 150 ml mleka

My oprócz Latopicu dajemy jeszcze BioGaie.
Wiecie ile kosztuje 5 ml BioGaii? min 40zł

Od razu zakupiłam Latopic, Fenistil, a-dermę i kilka Linomagów. Siostra obok pracuje to mi odbierze
T
taycia
Gość
Kruszka - powodzenia na wizycie!
Ja tez sie nacielam. Jak bylam w Pl poszlam do apteki i kupilam krople Dicoflor za 41,90!!! a na all za 29 zł. Szok! ciekawe skąd takie ceny mają... nie ma to jak zakupy online
Miłego dnia Babeczki!
Ja tez sie nacielam. Jak bylam w Pl poszlam do apteki i kupilam krople Dicoflor za 41,90!!! a na all za 29 zł. Szok! ciekawe skąd takie ceny mają... nie ma to jak zakupy online

Miłego dnia Babeczki!
aniii
aaaaa Kotki dwa...
Kruszka daj znać jak po wizycie. ale myślę że to nic poważnego...oby. co do leków to warto pochodzić po aptekach i popytac o ceny. my też krople dla Hani kupowaliśmy w jednej z aptek gdzie były o 20 zł tańsze...szok ze takie róznice mogą być nawet w jednym mieście /i to niewielkim/. ale Pani w aptece mi wytłumaczyła....sa różne hurtownie z których korzystają apteki a i jeśli jest jakaś siec aptek to maja większe zniżki w hurtowniach. oprócz tego w danej aptece mogą być też stare serie leków /co nie oznacza przeterminowane/ i jeden lek ze starej serii może kosztować np 20 zł a drugi ten sam ale już z innego zamówienia w tej samej aptece może być o 20 zł droższy...to mogę pojąć ale nie pojmę dlaczego mój lek na skórę głowy w aptece internetowej jest bez recepty i można go smiało zamawiać ile się chce a w normalnej aptece mi mówią że jest na recepte...nawet na ulotce jest napisane że jest to lek bez recepty...i bądź tu człowieku mądry...
Gocha no chyba ten lekarz to starej daty trochę jest. wiesz...mój chrześniak /ma 18 lat/ jeszcze nie siedział a juz memłał przylepkę od chleba i nic mu nie jest. chyba sama musisz wyczuć. są różne szkoły, moja teściowa w wieku 3 miesięcy dawała zmiksowane truskawki mojemu mężowi. ale wiadomo kiedyś w ogóle inaczej się zyło. teraz z tym glutenem jest tak że po prostu zmienił się kalendarz żywieniowy dla niemowląt a wiadomo co za kolejne trzy miesiące wymyślą...?zacznij podawac powoli jakieś marchewki, warzywka a potem mięcho. ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu, na pewno nie od razu zupka z mięsem...w końcu Twoje dziecię już niedługo zacznie 6 miesiąc...
mdmd dobrze zrozumiałam??? dostałas okres karmiąc piersią?
hmmm...uśmiałam sie z tekstu płodna jak swinka. u mnie chyba na odwrót...ani ochoty nie mam ani nie czuje aby cokolwiek mogło się zdarzyć jesli chodzi o dni płodne...co do mm wierz mi...nam tez baaaardzo długo zajęło przejście na butlę...Hanka nie tolerowała nic poza cyckiem...
Gocha no chyba ten lekarz to starej daty trochę jest. wiesz...mój chrześniak /ma 18 lat/ jeszcze nie siedział a juz memłał przylepkę od chleba i nic mu nie jest. chyba sama musisz wyczuć. są różne szkoły, moja teściowa w wieku 3 miesięcy dawała zmiksowane truskawki mojemu mężowi. ale wiadomo kiedyś w ogóle inaczej się zyło. teraz z tym glutenem jest tak że po prostu zmienił się kalendarz żywieniowy dla niemowląt a wiadomo co za kolejne trzy miesiące wymyślą...?zacznij podawac powoli jakieś marchewki, warzywka a potem mięcho. ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu, na pewno nie od razu zupka z mięsem...w końcu Twoje dziecię już niedługo zacznie 6 miesiąc...
mdmd dobrze zrozumiałam??? dostałas okres karmiąc piersią?

Katalina M.
Zaangażowana w BB
Kropka jak wspominasz że karmiąc piersią Twoja Ola nie budzi się w nocy to zastanawiam się czym czarujesz tą swoją niunię, że to chyba musi być jakaś magia. Więc słysząc o takich pociechach mam każdej nocy nadzieję, że coś się zmieni... i co ... moja NAIWNOŚĆ osiąga apogeum
, później sobie myślę, że może lepiej będzie tak jak Aniii zrobiła,przejść na tą butlę i mieć święty spokój, jak piszesz, że błogi sen u Hani powrócił jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki to aż kusi, by to zastosować, szczególnie, że tak jak mdmd czy ostkapa mam non stop wyrzuty jak coś zjem i efekty są na ciele maluszka
. Sama już nie wiem co robić, dziś próbowałam coś zmienić w nocnym karmieniu, chciałam podać butlę ale jak ten mały łobuziak zaczął marudzić do cycy to byłam tak zmęczona i ledwo żywa, że nawet nóg nie dałam rady z łóżka wyjąć, by wstać i podgrzać butlę i znów z niemocy podałam pierś :-(

reklama
G
gość 94049
Gość
Jednak ma zapalenie ucha...
Pediatra powiedziała, ze nie zawsze dziecko reaguje na nacisk uszka. Dodatkowo ma zaczerwienione gardło. Dostaliśmy antybiotyk i mamy nutricią zagęszczać pokarm, bo to od refluksu. Rzeczywiście Franiowi się cofa od niedawna trochę mleczka... Płakal przy pobiraniu wymazu z uszka. Na 18 jedziemy do laryngologa, nasza pediatra dała skierowanie "w trybie pilnym" trochę mnie to przestraszyło, ale ma mu wybrać tą ropną wydzielinę i oczyścić uszka.
Fajna ta nasza nowa pediatra, cieszę się, że zrezygnowaliśmy z poprzedniej. Ta jest zawsze taka przejęta tymi maluszkami i ma super podejście. By skupić na sobie uwagę niemowlaka ma kolorową bransoletę, a dziś "sprawdzając" Frania kręciła glową i mówiła "zobacz jakie mam kolorowe kolczyki". Oczywiście rzucały się w oczy wiec się na nich skupił i dał zbadać główkę nie rozglądając się na boki.
Anii dostać @ i odzyskać plodność jeśli karmi się rzadziej niż co 3 godz.
Katalina ja już przestałam marzyć o przespanej nocy. Póki co czekam, aż będzie się budzil tylko na jedzenie a nie również bo coś boli i skórka swędzi.
Fajna ta nasza nowa pediatra, cieszę się, że zrezygnowaliśmy z poprzedniej. Ta jest zawsze taka przejęta tymi maluszkami i ma super podejście. By skupić na sobie uwagę niemowlaka ma kolorową bransoletę, a dziś "sprawdzając" Frania kręciła glową i mówiła "zobacz jakie mam kolorowe kolczyki". Oczywiście rzucały się w oczy wiec się na nich skupił i dał zbadać główkę nie rozglądając się na boki.
Anii dostać @ i odzyskać plodność jeśli karmi się rzadziej niż co 3 godz.
Katalina ja już przestałam marzyć o przespanej nocy. Póki co czekam, aż będzie się budzil tylko na jedzenie a nie również bo coś boli i skórka swędzi.
Podziel się: