reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Anilek świetne zakupy ;-)

Mam prośbę do Was, Zrobiłam przegląd ubranek po praniu i potrzebuję podpowiedzi Ci czy to mi wystarczy.
Mam tak:

Body długi rękaw roz 56 - 2szt (musze dokupić)
roz 62-68 - 6szt
Body krótki rękaw roz 56 - 3szt
roz 62 - 4szt
roz 68 - 3szt
Body na ramiączkach 2szt

Pajacyki roz 56-62 - 8szt
roz 62 - 8szt
roz 68 - 4szt

Jak myślicie ile i czego powinnam dokupić?

Kingusia, ja mam w podobnej ilości (oprócz body na ramiączka - nie mam żadnych). Mam też kilka kompletów kaftanik + spodenki (dł. rękawek) i też się zastanawiam, czy na sam początek starczy.

kingusia ja bym dokupiła bodziaków z krótkim rękawem - jeszcze gdzieś tak po 3 sztuki 62 i 68
i pytanie jak rozkład z długim rękawem - bo jeśli większość to 62 to tez bym dokupiła 68
wiesz, za duże założysz dziecku, za małe już nie

marcysiowa: no ja też beż wzięłam. :tak:I co fajny jest gatunkowo? :confused:
Mi się podoba,że nie za wzorzysty i że ma i rzep i sznurek. Po pierwsze, że rzep po jakimś czasie już nie trzyma tak dobrze, a po drugie- na początku jak dzidzia jest malutka, to zapinając na rzep ma za luźno, więc ja zawsze jakąś tasiemką związywałam dodatkowo. W szpitalu też zawiązują. Dlatego się na ten becik zdecydowałam.
Wzięłam ten usztywniany, chociaż zawsze miałam miękki, ale wkładkę można wyjąć, a moje starsze dzieci będą chciały trzymać brata, więc pewniej będę się czuła jak im dam w usztywnionym. :tak:

Tez sie wzielam hurtowo za zakupy, bo ostatnia akcja ze skurczami co 5 minut uzmysłowiła mi, że lepiej się przygotować wcześniej...

Zakupiłam wczoraj od sprzedającego rodzyneczki
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
masę rzeczy dla mojej córeńki, w tym materac, wanienkę, pieluszki, podkłady i kupę innych rzeczy za prawie 700zł i dostawa tego wszystkiego tylko 16 zł. Dziś już do mnie dzwonili i potwierdzili ze wszystko sie zgadza i ze przesylka wyjdzie jeszcze dziś.

taki zestaw startowy z butelkami:
ZESTAW STARTOWY LAKTATOR VIA POJEMNIKI AVENT 6 (3165032059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a dziś 2 komplety pościeli:
Komplet 10 el PIĘKNE WZORY w super cenie!!! EMKA (3158589473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
+ posciel do wozka

Na liscie juz mi niewiele zostalo.

PYTANIE:
kupilam wanienkę onda evolution, jaki do niej stojak, moze ktoras cos upatrzyla?

KOSMETYKI DLA MALUSZKA:
-co polecacie do kapieli
-do oliwkowania, a moze nie trzeba?
-jakis kremik z filtrem? jaki?
-co na pupkę?
-octanisept do dezynfekcji pępuszka?
-coś jeszcze?

Pomóżcie, bo ja teraz z uwagi na chorobę mamy nie mam kompletnie czasu aby coś w tym temacie poczytać....:(

Kingusia ja myślę, że na spokojnie... przecież nie żyjemy w czasach gdzie to sklepów jeździ się nie wiadomo ile... zawsze coś można dokupić, a nie wiadomo ile cm Laura będzie miała i jak szybko będzie rosła:))) a poza tym, przynajmniej u mnie jest tak, że jak później ktoś przychodzi w odwiedziny to zawsze coś przynosi. Przeważnie są to właśnie ciuszki:) Poza tym nie wiadomo jaka będzie pogoda...

reklama
Nika
KOSMETYKI DLA MALUSZKA:
-co polecacie do kapieli ja używałam zwykłego mydełka bambino http://allegro.pl/bambino-mydlo-100g-dla-dzieci-i-niemowlat-i3162405233.html i teraz też taki kupiłam, po 1szym miesiącu chcę przerzucić się na nivea z oliwką **NIVEA baby**__ NUTRI __PŁYN do kąpieli z oliwką (3113719942) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-do oliwkowania, a moze nie trzeba? ja oliwkowałam 8 lat temu po każdej kąpieli, oliwka Bambino. teraz w pierwszym miesiącu też chyba będę używać, bo mam w domu
-co na pupkę? kupiłam linomag http://allegro.pl/linomag-krem-pielegnacyjny-od-pierwszych-dni-zycia-i3165165435.html i na odparzenia mam sudokrem
-octanisept do dezynfekcji pępuszka?ja mamhttp://allegro.pl/gaziki-nasaczone-do-pielegnacji-pepka-niemowlat-10-i3146012622.html

Do góry