Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czy może wiecie jak czytać ten wynik otoemisji? Wrzucam zdjęcia wynik I..Chciałabym wrócić do tematu, może ktoś też był w podobnej sytuacji.
U córki badania przesiewowe słuchu w szpitalu wyszly dwukrotnie źle. Powtórzyliśmy otoemisje po miesiącu, nadal wynik nieprawidłowy. Z badania wynika, że córka reaguje na zakres 1-3 jednym uchem, a zakres 4-6 drugim. Widzę, że na pewno coś słyszy, bo reaguje odruchem moro i płaczem na szczekanie psów, kiedy coś spadnie, przestaje ssać kiedy jej brat krzyczy (a jest głośnym dzieckiem), czy kiedy głośniej przy niej krzyknie, też czasem zapłacze. Z drugiej strony reaguje też na szumisia i dzwoneczek w zabawce (odwraca głowę w stronę dźwięku). Mamy badanie ABR w lutym, ale oczywiście mocno się stresuje. Syn jest wcześniakiem i też późniejsze badania słuchu wychodziły mu różnie (np w 6 miesiącu życia otoemisje nie wychodziły w żadnym zakresie, mimo że po urodzeniu było w normie), ale słyszy i wcześnie zaczął mówić. Mimo to nadal ciągle się denerwuje tym wynikiem - może któraś z mam ma dziecko z aparatem? W jaki sposób to funkcjonuje?
Czy może wiecie jak czytać ten wynik otoemisji? Wrzucam zdjęcia wynik I..
Nie wiem jak czytać tę wykresy, bo u nas były inne, ale na każdej częstotliwości masz jakąś odpowiedź. U nas na niektórych nie było w ogóle.Witam,
Chciałabym odświeżyć wątek.
Jak u Was wyszły kolejne badania?
U mojej córki (37 tydzień urodzona przez cięcie cesarskie 7 maja) trzykrotnie w obu uszkach kontrola, w 12 dobie życia powtórzyliśmy prywatnie otoemisje- znowu nieprawidłowo. Ze skierowaniem z oddziale jesteśmy umówieni do poradni audiologicznej w CZD na 21 czerwca. Jesteśmy załamani, umieram ze strachudajcie proszę znać jak to u Was dalej się potoczyło..