reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Nie wiem czy kupowałyście może, ale dałam się naciągnąć na ten segregatorek mamaginekolog i wydaje mi się serio fajny. 🙈
Jeśli macie problem z organizacją jak ja to fajna opcja. Można tam sobie wpisywać terminy wizyt, różne informacje z badań, info o położnych, przydatne numery, jest masa zakładek też. 🧐
miałam go w pierwszej ciąży i niestety bardzo szybko okazał się być za mały. Polecam zwykły segregator, koszulki foliowe na dokumenty i takie przedziałki z legendą za grosze z action ☺️

reklama
Hejka. Ja mam jutro wizyte i mam mega stress. Czy tam wszystko jest ok. A jeśli ok to Dodatkowo myślę czy już zwolnienie czy za chwilę. Bo w pracy szkarlatyna i mononukleoza i rota i kto wie jakie jeszcze wirusy.
A ogólnie to tak się zamieszałam że umówiłam kilka wizyt i dwie jednego dnia :p

O kurde. To tyle wyniki badań Ci miejsca zajęły? 🧐
tak. Plus nie jest to zbyt komfortowe jak są pochowane w tych przegródkach. W segregatorze zwykłym masz wszystko czysto i przejrzyście. Nawet te badania i dokumenty, które są potrzebne przy porodzie. Same USG prenatalne zajmują dość dużo miejsca, bo jest dużo wydruków z USG itp.

Jak tam się dziś czujecie? Czy ktoś ma jakieś wizyty? ☺️

Ja dzisiaj słabo - jestem już w domu i znowu mocniejsze mdłości. Stwierdzam że to faktycznie kwestia tego że w domu nie siedzę, nie leżę. A na działce większość dnia odpoczywałam bo dziadkowie latali za małą, moja babcia obiadek robiła.. i dlatego też samopoczucie było lepsze 🙈

Zapisałam się do mojego lekarza na 16 w czwartek w razie gdybym dzwoniła rano i okazało się że jednak nie ma tej wolnej godziny dla mnie na NFZ 🙈
Ja dzisiaj jestem po ponownej wizycie ale już u dr u której docelowo będę prowadzić ciążę. Wiek ciąży idealnie się zgadza z USG. Dostałam skierowania na prenatalne i pozostałe badania w tym test obciążenia glukozą 🫣 Mam już kartę ciazy i datę porodu na 07.02.2026. Jedynie moje ciśnienie standardowo w przychodni było wywalone w kosmos 🤡

Ogólnie przegródki są dedykowane oddzielnie na krew, mocz, usg itd. 😄
No to mam ogólnie nadzieję, że mi wystarczy do końca w takim razie. 🤣

Ja dzisiaj jestem po ponownej wizycie ale już u dr u której docelowo będę prowadzić ciążę. Wiek ciąży idealnie się zgadza z USG. Dostałam skierowania na prenatalne i pozostałe badania w tym test obciążenia glukozą 🫣 Mam już kartę ciazy i datę porodu na 07.02.2026. Jedynie moje ciśnienie standardowo w przychodni było wywalone w kosmos 🤡
Moja lekarka rozumie mój lęk przed mierzeniem ciśnienia bo zawsze mi wywala u lekarza i mówi, że mam kontrolować w domu, a jakby coś było nie tak to zgłaszać;)

reklama
Do góry