reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Ja mam dzisiaj cichy dzień ze starym bo to moja wina,że córka mówi do niego (czasami) po imieniu 😱 bo ja tak do niego przy niej się zwracam... A jak ja mam do niego kur** mówić? Bezosobowo? Ehhh uwielbiam te takie dramy z dupy o nic... A tak to mi się odrazu wszystkiego odechciewa a mieliśmy jechać do mini zoo karmić osiołka, alpaki , kucyka i kozy 🙄 jeszcze się pochmurnie robi ehhh

reklama
Ja mam dzisiaj cichy dzień ze starym bo to moja wina,że córka mówi do niego (czasami) po imieniu 😱 bo ja tak do niego przy niej się zwracam... A jak ja mam do niego kur** mówić? Bezosobowo? Ehhh uwielbiam te takie dramy z dupy o nic... A tak to mi się odrazu wszystkiego odechciewa a mieliśmy jechać do mini zoo karmić osiołka, alpaki , kucyka i kozy 🙄 jeszcze się pochmurnie robi ehhh
Nie przejmuj się. 💝 Ach, te chłopy. Nic tylko do wora i do jeziora. 😆
Ja jak byłam mała to dość długo waliłam do mojej mamy po imieniu, bo tak mi się podobało 😂 taką miałam fazkę 😀

Hej, ja dziś nareszcie mogę odsapnąć bo cały piątek i wczoraj szykowałam urodziny na 18 osób. W międzyczasie chciałam to jebnąć i odwołać 😂 ale zachwyt gości i zniknięcie całego jedzenia wynagrodziło to wszystko. Mąż zadowolony, synek też także mama też 😂
Jutro do gin zobaczyć czy pęcherzyk pękł, a we wtorek nad morze 🌊
Tez jutro ide zobaczyc czy moj pekl. Mam mieszane odczucia.

Zwracanie się do rodzica po imieniu to moim zdaniem ok .
To nie brak szacunku.
Poprostu dzieci nas naśladują.
Może muchę w nosie ma Twoj mąż. (Zawsze tak mówię jak o coś się obraża)

Ja mówiłam do mamy Marianka a do Taty Jasiu .oczywiście nie zawsze.

Moj też jest obrażony na mnie ,bo powiedziałam że zaprowadze auto do mechanika (moj mąż mechanik)I mi naprawią,bo on Wiecznie wszystkim robi .a ja wrócę na lawecie

Ostatnia edycja:

Hmm ja się w sumie zwracam bezosobowo 😅 W sensie na Ty 😆

Myślę, że np moje dzieci nie do końca ogarniają imiona w rodzinie bo zawsze to jest babcia/ciocia albo jakieś pokrętne mama Zuzi, siostra babci 🙈

A juz najbardziej creepy było, że mój były sie zwracał do swojej rodzicielki w sposób: Zrobić, mamie herbaty? 🙈

Eee ja mówię: chcesz cos pic? 🤣

Szuka zaczepki. U nas też mały mówi różnie, czasem mówi ojciec, czasem po imieniu, a czasem tata. Mąż nigdy nie miał z tym problemu. Mojej kuzynki syn do tej pory mówi po imieniu (a ma 12lat) raczej nie spotkałam się z tym, że ktoś ma o to problem 🙄

reklama
Szuka zaczepki. U nas też mały mówi różnie, czasem mówi ojciec, czasem po imieniu, a czasem tata. Mąż nigdy nie miał z tym problemu. Mojej kuzynki syn do tej pory mówi po imieniu (a ma 12lat) raczej nie spotkałam się z tym, że ktoś ma o to problem 🙄
Było już kiedyś ***** burza u mamy ginekolog .
Że to brak szacunku jak dzieci mówią do rodziców po imieniu

Do góry