reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja bylam dzisiaj na wizycie, leci 7 tydzień. Bąbel ma już 7mm i bije mu serduszko. Wszystko ok.
Ja mam mdłości zamiast odczucia głodu i ogólnie nie czuje sie najlepiej, słabo mi, kręci mi sie w głowie czasem, źle śpię. Ogólnie powtórka z rozrywki jak w 1 ciąży. Nie lubię byc w ciąży i mam tylko nadzieję, że szybko zleci. Dobrze, że dziś już praca to trochę motywacji i oderwania od tych ciążowych motywów 😊

reklama
Ja bylam dzisiaj na wizycie, leci 7 tydzień. Bąbel ma już 7mm i bije mu serduszko. Wszystko ok.
Ja mam mdłości zamiast odczucia głodu i ogólnie nie czuje sie najlepiej, słabo mi, kręci mi sie w głowie czasem, źle śpię. Ogólnie powtórka z rozrywki jak w 1 ciąży. Nie lubię byc w ciąży i mam tylko nadzieję, że szybko zleci. Dobrze, że dziś już praca to trochę motywacji i oderwania od tych ciążowych motywów 😊
No to mam identycznie, jak lekki nawet głód, to od razu mdlosci 😒 też nie lubię tego stanu właśnie przez to samopoczucie, bo nie mogę normalnie funkcjonować...
Wpisze serduszko na pierwszą stronę 😊

Ja właśnie po prawie 8 latach przypomniałam sobie jak to jest w ciąży i też muszę przyznac że za tym nie przepadam z czasem się zapomina o tym ale fakt zazdroszczę wszystkim którzy tak super Ja przechodzą beż żadnych dolegliwości;d

Ja się czuje źle, jest mi slabo, muszę co chwilę jesc inaczej jestem bliska omdlenia, wracałam z pracy to mi się ciągle cofa, lubię idą ja mam odruch wymiotny, w parku po drodze 🤮 także jest źle.
Zasypiam na noc 19-20, nie dam rady dłużej siedziec...
Ja gotuję reszcie ale dla mnie mam dietę pudełkową. Bo właśnie mam ciągle coś gotowego pod ręką.
Też mam okropne mdłości jak nie zjem. W poprzedniej ciąży mając sensor dowiedziałam się dlaczego. Bardzo szybko spadał mi cukier. I leciało do 50 np. Jak to ogarnęłam to niebo a ziemia. Plus mi jest niedobrze od duphaston ale ten mam już tylko na noc a w dzień cyclogesty.

Ja się czuje źle, jest mi slabo, muszę co chwilę jesc inaczej jestem bliska omdlenia, wracałam z pracy to mi się ciągle cofa, lubię idą ja mam odruch wymiotny, w parku po drodze 🤮 także jest źle.
Zasypiam na noc 19-20, nie dam rady dłużej siedziec...
Ej może serio pora na l4? Chociaż na tydzień, dwa? Żebyś odpoczęła? Zajedziesz się…

Ostatnia edycja:
Trafiłam w luxmedzie na taką

Ej może serio pora na l4? Chociaż na tydzień, dwa? Żebyś odpoczęła? Zajedziesz się…
Tylko ja pracuje max 2-3h, jestem sama do tej pracy, nie wiem ale sama nie chce odejść teraz 😔 ciągle mam w głowie że to zaraz minie i jajo w domu zniosę, a szefowa musi od razu kogoś na to miejsce znaleźć....więc jak już pójdę na l4 to do końca 😏

Tylko ja pracuje max 2-3h, jestem sama do tej pracy, nie wiem ale sama nie chce odejść teraz 😔 ciągle mam w głowie że to zaraz minie i jajo w domu zniosę, a szefowa musi od razu kogoś na to miejsce znaleźć....więc jak już pójdę na l4 to do końca 😏
Nie wiem co robisz ale nie dało by się przejść na pracę z domu? Jeśli by cię to ratowało?

Może się poprawić w 2 trymestrze, moze byc tak, ze te dolegliwości zelżeją za tydzień, dwa. U mnie w 1 ciąży tak troche było, ze się poprawiało. Dochodziły za to inne problemy jak brzuch rósł, ale jednak ten 2 trymestr był chyba najlepszy. Takze tego nam wszystkim życzę! 😜

Ktoś tutaj pisał, ze ma pakiet w lux med? Ja mam właśnie, i chciałabym wykorzystac na badania. Do lekarki chodzę prywatnie, bo mam taką juz od 10 lat, znam i lubię. Ale kasuje sobie coraz więcej kasy, a przynajmniej na badaniach bym oszczędziła. Tylko czy to tak wystarczy tam napisać na czacie do położnej? Czy musze sie umówić na wizytę? Moze ktoś testował?

W ogole jak przeglądacie forum? Bo ja w przeglądarce na komorce i strasznie zle mi sie to czyta...

reklama
Kurde a co jak zachorujesz na coś innego? Nie możesz iść na tydzień l4 jak masz grypę? Nie musisz od razu brać l4 ciążowego, można przecież poprosić rodzinnego.

Do góry