reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Ja mam chyba szczęście, bo serio moje objawy są naprawdę delikatne. Mdłości czasami złapią takie konkretne, ale to tak z raz dziennie a poza tym lajcik. Jedynie zmęczenie jest coraz mocniejsze i czasami tak mnie zetnie w środku dnia, że się boję, żebym nie zasnęła na siedząco.
A ja dziś po pierwszym zastrzyku. Muszę się na nowo przyzwyczaić, bo trochę bolało 😬
Ja już cały brzuch siny. Urofizjo się trochę przeraziła

No u mnie 5+1 i gdybym nie wiedziała, to nawet bym nie powiedziała, że jestem w ciąży. Więc faktycznie trzeba się cieszyć, bo może niedługo się zacznie 😅
W pierwszej ciazy miałam właśnie tak, że gdyby nie testy i wizyty no i później brzuszek to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. A w każdej kolejnej ciazy było coraz gorzej...
Może tym razem będzie tak jak w pierwszej, bardzo bym chciała, bo przy piątce dzieci nie będę mogła sobie pozwolić na niedyspozycyjnosc.
A jeśli nieprzyjemne objawy mają się pojawić to niechby zaczekały jeszcze tydzien, bo w nastepny weekend mam slub w rodzinie 🙂

Dziewczyny, co pijecie rano jak odrzuciło Was od kawy? Jeszcze parę dni temu było ok z mlekiem a teraz totalnie nie chcę. Mdłości w sumie po zjedzeniu teraz się przytrafiły, przed było ok ale byłam już strasznie głodna. Przed ciążą robiłam trochę post przerywany (czyli np. nie jem od 20 wieczorem do 12 rano) i teraz jak mi się uda też to trochę przeciągam, ale nic na siłę i zazwyczaj maks 14 h nie 16. No ale właśnie już jak coś zjem to bywa słabo. Może nie powinnam słodkim ciastem dojadać na końcu heh.

Dziewczyny, co pijecie rano jak odrzuciło Was od kawy? Jeszcze parę dni temu było ok z mlekiem a teraz totalnie nie chcę. Mdłości w sumie po zjedzeniu teraz się przytrafiły, przed było ok ale byłam już strasznie głodna. Przed ciążą robiłam trochę post przerywany (czyli np. nie jem od 20 wieczorem do 12 rano) i teraz jak mi się uda też to trochę przeciągam, ale nic na siłę i zazwyczaj maks 14 h nie 16. No ale właśnie już jak coś zjem to bywa słabo. Może nie powinnam słodkim ciastem dojadać na końcu heh.
No teraz to już jedz regularnie, a ja pije herbatę z imbirem rano.

Ja rano piję w zależności od dnia ciągle to samo: samą wodę, wodę z lodem, wodę z cytryną lub wodę z odrobiną soku z imbiru. Wszystko inne rano to masakra. Później jak już przetrwam poranek poszerzają mi się opcje :)

reklama
A przepraszam, miałam jeszcze przez około tydzień fazę na bardzo zimną wodę do której wrzucałam w całości czerwoną porzeczkę (mówiliśmy na nią w domu bubble tea hahah). Ja nawet już nie próbuję mieć podobnych poranków co przed ciążą, poddałam się z kawą, herbatami, sokami, mlekiem, czymkolwiek ciepłym... Po 13 mogę 💪🏻

Do góry