reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Dziewczyny co myślicie o szczepieniu na grype?
Mam dwojke szkolniakow I jedno przedszkolne I w tamtym roku byly obie grypy na szczęście złapałam tylko typ a ale mimo brania lekow na grype przeszłam okropnie.. dlatego zastanawiam się czy w tym roku się szczepic:/

reklama
Mam dwojke szkolniakow I jedno przedszkolne I w tamtym roku byly obie grypy na szczęście złapałam tylko typ a ale mimo brania lekow na grype przeszłam okropnie.. dlatego zastanawiam się czy w tym roku się szczepic:/
Totalnie bez sensu. Grypa co roku mutuje i tak... Nie daje to pewności a tylko faszerujesz się niepotrzebnym szajsem w ciąży

Totalnie bez sensu. Grypa co roku mutuje i tak... Nie daje to pewności a tylko faszerujesz się niepotrzebnym szajsem w ciąży
No właśnie nie wiem.. w tamtym roku ciężko przeslisny gryoe i jak mi w tym roku przyjdzie przejść tak jak ostatnio to nie wiem czy to będzie dobre dla dziecka:/ ale no nie znam się na szczepieniach..

Kiedy nauka spotka się z… przekonaniami 😁 przepraszam, że wtrącę, ale nie wiem czy wiesz szczepionki na grypę właśnie dlatego że co roku grypa mutuje jest dostosowana do bieżących mutacji i wirusów 😉 szczepienie na grypę daje prawdopodobieństwo, że się nie zarazimy, a jak już to przejdziemy łagodniej.
@A1990 ja jestem w 25TC, szczepimy się od ub roku na grypę wszyscy, łącznie z synkiem lat 5- wszyscy szczepienia przechodzimy bezobjawowo zupełnie i nie chorowaliśmy w tamtym roku na grypę w tym mam nadzieje, że również nie 🙂 pozdrawiam

Kiedy nauka spotka się z… przekonaniami 😁 przepraszam, że wtrącę, ale nie wiem czy wiesz szczepionki na grypę właśnie dlatego że co roku grypa mutuje jest dostosowana do bieżących mutacji i wirusów 😉 szczepienie na grypę daje prawdopodobieństwo, że się nie zarazimy, a jak już to przejdziemy łagodniej.
@A1990 ja jestem w 25TC, szczepimy się od ub roku na grypę wszyscy, łącznie z synkiem lat 5- wszyscy szczepienia przechodzimy bezobjawowo zupełnie i nie chorowaliśmy w tamtym roku na grypę w tym mam nadzieje, że również nie 🙂 pozdrawiam
Zaszczepiliśmy się tylko raz całą rodzina i żadnej korzyści oprócz gorączki, nopa po szczepieniu . A grypę i tak złapaliśmy i nie wychodziliśmy z łóżka tydzień czasu.... Koszmar... Może dlatego mam swoje przekonania na ten temat :/

Ja rok temu przechodziłam grypę typu A, najgorsze chorowanie jakie miałam, covid przy tym pikuś.

reklama
Moja córka w lutym miala grypę, miała kilka dni wysoka temperaturę, katar i powikłane zapaleniem ucha. Ale o dziwo ja się nie zaraziłam. Ja nigdy się nie szczepiłam na grypę, i teraz też nie zamierzam

Do góry