reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Moja córka w lutym miala grypę, miała kilka dni wysoka temperaturę, katar i powikłane zapaleniem ucha. Ale o dziwo ja się nie zaraziłam. Ja nigdy się nie szczepiłam na grypę, i teraz też nie zamierzam
Ja w sumie nie wiem, przeszłam grypę teraz na samym początku jak się dowiedziałam o ciąży, było strasznie, dlatego zastanawiam się nad szczepieniem ale omówię to z ginekologiem we wtorek :)

reklama
Cześć Dziewczyny :D
Troszkę Was podczytuję od jakiegoś czasu 🫣
Ogólnie termin wg OM mam na 31 maja ale ostatnio byłam na USG i wg niego wyszło ze 2 czerwca 😅
i ta moja data taka na przełomie i pomyslałam, że może tutaj tez się odezwę :)
u mnie aktulanie 6+5 byłam na pierwszym USG we wtorek to bejbik mial 3,8mm i serduszko też było.
Lekarz mowi ze na ten moment wszystko jest ładnie i kolejna wizyta 22.10
Troszkę jestem wystraszona bo ciąża w wieku 42 lat niesie jakes ryzyko ale skoro lekarz mowi ze jest ładnie to jest ładnie. Wyniki mam ok wiec musi pójść dobrze wszystko :)

Umówiłam się do lekarza na 30 października. Późno trochę ale jeśli wszystko będzie dobrze to mam nadzieję załapać się od razu na serduszko. To moja druga ciąża więc już chcę na spokojnie do tego wszystkiego podejść, nie latać na USG co tydzień 😆 co ma być to będzie, szczerze to teraz mam taki mętlik w głowie. Z jednej strony ciesze się a z drugiej boję …

A wy dziewczyny jak psychicznie się czujecie teraz ? Macie jakieś obawy, czy tylko i wyłącznie euforia ? :d
Obaw zdecydowanie więcej, niż euforii 🫣 przez wiele lat zakładałam, że nie chcę być matką. Nie miałam też okazji pomagać dłużej przy noworodku/niemowlaku. Dla mnie cały temat ciąży, macierzyństwa, karmienia, zagrożeń w ciąży to totalnie nowy temat i zastanawiam się, jak ja to wszystko ogarnę. U partnera podobnie, też wszystko nieznane i przerażające 🙂

Umówiłam się do lekarza na 30 października. Późno trochę ale jeśli wszystko będzie dobrze to mam nadzieję załapać się od razu na serduszko. To moja druga ciąża więc już chcę na spokojnie do tego wszystkiego podejść, nie latać na USG co tydzień 😆 co ma być to będzie, szczerze to teraz mam taki mętlik w głowie. Z jednej strony ciesze się a z drugiej boję …
U mnie też póki co więcej obaw i strachu .
Właśnie się umówiłam na dodatkowe usg dla własnego spokoju 🫣

A wy dziewczyny jak psychicznie się czujecie teraz ? Macie jakieś obawy, czy tylko i wyłącznie euforia ? :d
To moja druga ciąża po 10 latach i cały czas się martwię czy wszystko jest ok. Dziś 3 raz byłam na becie :D a ginekologa mam na 13 września. Druga ciąża całkiem inna niż pierwsza. :)

reklama
Do góry