reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

reklama
Mam pytanie do dziewczyn które robią zastrzyki z clexane czy tam neoparin . Miałyście tak że strzyknelyscie sobie rano i cały dzień saczy wam się ze śladu po igle krew ? Plaster muszę co kilka godz zmienić bo przecieka
U mnie nic się takiego nie dzieje.
Dziewczyny, ja się żegnam. Nie ma serduszka, okruszkowi zatrzymał się 2 tygodnie temu rozwój.
tak strasznie mi przykro 😞

Jestem dziś już po wizycie, 10+6 z USG i wszystko się idealnie zgadza.
Mały człowiek ma 3,87 i był bardzo ruchliwy,ciężko było zrobić fotkę 🙂słyszeliśmy pięknie bijące serduszko ❤️

Załączniki

• IMG_7253.jpeg
    IMG_7253.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 36
Synek ma teraz rok i 3 tygodnie. W terminie porodu będzie miał trochę ponad rok i 8 miesięcy. Zobaczymy jak to będzie. Chcę przestać karmić nieco wcześniej żeby zdążył się oswoić. W sumie dobrze nam idzie bo mamy karmienie nad ranem, potem po około 13 godzinach przed snem i kilka razy w nocy (bardziej takie przyklejanie się ze względu na potrzebę bliskości) a jeszcze miesiąc temu była istna "mlekoza" i chciał być przystawiany do piersi co 2/3 godziny. 😅
Jak to zrobiłaś? Masz jakieś rady ? ;) Próbuje odstawić dziecko. Na razie zmniejszając liczbę karmień w ciągu dnia. Z 8 udało się zejść na 6. Też co 2, 3 chce pić mleko.

Ja tak samo 4 tyg będą w Nast piątek i potem we wtorek prenatalne . Boje się cholernie 🥹

A tak dziewczyny z innej beczki ... Kupuję któras detektor ? Zastanawiam się nad kupnem 🤔 kiedyś to nie myślałam o tym ale teraz jakoś tak po tych stratach i człowiek starszy (37 ) to przez myśl przechodzi a może kupię ?!🫣
ja mam po poprzedniej ciąży więc pewnie od czasu do czasu sobie posłucham 🥰

Zbyt częste USG nie jest zalecane. Są kraje w których w standardzie robi się 3-4 USG na całą ciążę. ALE jeśli bez tego USG będziesz się mocno stresować to wg mnie lepiej na nie iść niż się martwić 2 tyg
a co to znaczy zbyt częste? Jaki interwał czasowy? I skąd info, że nie jest zalecane? To, że w innych krajach mają inne podejście niż u nas to wiem, czasem np uznają ciążę od 12 tygodnia dopiero a wcześniej nie ale to nie znaczy, że nie jest to ciąża bo w innym kraju ktoś tak postępuje

reklama
Do góry