• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Ja dostałam pierwszy okres w dniu rozpoczęcia roku szkolnego 6 klasy.
Pamiętam, że mama do mnie powiedziała „teraz jesteś kobietą”.
Wzięłam sobie to tak do serca że kilka dni w ogóle przestałam się bawić ze znajomymi na dworze, oglądać moje ulubione seriale. Siedziałam poważna i nic nie robiłam 😂

reklama
Ja też mam traumę! Bo pojechałam z babcią do jej siostry na wieś, gdzie był jeden malutki sklepik. I ja już krwawiącą musiałam iść około 1 km w jedną stronę, żeby kupić podpaski. Dodatkowo był tylko jeden rodzaj, który rozwarstwiał się po 2 godzinach. No dramat 😂
Teraz się człowiek śmieje a wtedy do śmiechu nie było 😂 dosłownie pierwszy tydzień to przeryczałam, dla mnie to była jakaś tragedia, że mnie to spotkało, mentalnie ja się czułam mega dzieckiem a tu takie rzeczy

Cześć, dzień dobry :)
Chciałabym się przywitać. Co prawda obserwowałam troszkę już od jakiegoś czasu, ale postawiłam w tym miesiącu zatestować razem z Wami. O ciążę staramy się od czerwca 2025, a od stycznia już w klinice, jesteśmy po badaniach moich oraz partnera. Póki co pierwszy cykl stymulowany, narazie rokowania nie są najgorsze, ale no już prawie rok nie idzie i niestety głowa zaczyna szaleć. Plan na trzy następne cykle (chociaż mam nadzieję, że nie będzie ich aż tyle) - stymulacja i monitoring. Bardzo proszę o wpisanie mnie na testowanie 7.03. Życzę wszystkim owocnego marca! 🌷

Pytanko mam.. mam okazje badac prolaktyne na dniach, ale to trzeba tak w miare od razu po wstaniu nie? W sensie ja bede ze 3 h od wstania i godzine/poltprej w pracy, nie ma sensu nie?
Mi w klinice powiedziano, że prolaktynę bada się między 9-11 i takie mam zlecenie od lekarza na następną kontrolę prolaktyny 🤔

Ja miałam 13 lat i pamiętam ze mama pozwoliła mi nie iść do szkoły ale na obiad był barszcz czerwony którym się pochlapałam a wieczorem jadłam tosty z ketchupem i też się musiałam pochlapać ten czerwony prześladował mnie cały dzień że pamiętam to do dziś 😂😂😂
Ja też miałam 13 lat i dostałam będąc w kinie 🙇🏼‍♀️ ale pamiętam, że większość koleżanek już miała i bardzo nie chciałam dostać tej pierwszej miesiączki 😂

Załączniki

• Screenshot_20260302_155129_Patient Portal.jpg
    Screenshot_20260302_155129_Patient Portal.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 105
Ale mnie napierdziela prawy jajnik! Jakby normalnie cos mialo tam za chwile wybuchnac! Lewe duzo mniej bolaly, wciaz je czulam ale chyba nie az tak :D no, drogi organizmie.. jak tego nie wykorzystasz, to pogadamy sobie inaczej :D
Hah, to mamy synchro z dniem testowania i jajnikami, bo ja teraz też raczej mam z prawego, ale akurat w tym cyklu ledwie czułam. W poprzednim bolało mnie po lewej stronie mocno a teraz ledwo po prawej. Bo dobrze mówię, tak? Nie pokręciłam nic - raz z lewego, raz z prawego jest?:D

reklama
Wypełniałam dzisiaj ankietę do kliniki, pytanie o pierwszą miesiączkę sprawiło mi trochę problemu, bo z tego co pamiętam dostałam 1-2 miesiące przed 12 urodzinami 🙈 Musiałam się z mamą skonsultować 😂
Ja pamiętam, że byłam w 6 klasie(12,5roku)na wyjeździe integracyjnym z mamą i to był koniec maja. Największa bolączka było dla mnie, że nie będę mogła kąpać się w jeziorze🤣

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry