• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

reklama
Ja pamiętam że dostałam miesiączkę dość późno, wszystkie koleżanki już miały i biust i okres a ja na końcu 🤐 miałam jakoś 14 lat, dziś już wiem że to akurat dobrze 👌❤️
DZIEWCZYNY mamy wyniki ponownego seminogramu! Niesamowite jak wiele się zmieniło w ciągu 6 tygodni, szok!! Tyle nowej nadziei we mnie wstąpiło z tą wiosną za oknem 🥹🌷🌞 tak się cieszę! Przypominam, poprzednio morfologia była 0%, ruch postępowy 6%, nieruchome ponad 74% 🤐
Aaaa, ale super! gratulacje 🩷

Ja dziś załapałam trochę doła, bo po południu okazało się, że mam jakieś brązowe plamienie. Okres powinnam dostać 10 marca...
Trochę mnie ćmi w podbrzuszu i boli lewy jajnik. Pierwszy raz mam jakieś plamienia ponad tydzień do okresu... Masakra 🙄 kiedyś człowiek się bał zajść w ciążę a teraz się boi, że nigdy w tej ciąży nie będzie 🥺

To ja Was chyba przebije.. Pierwszą miesiączkę dostałam w wieku 10 lat.. Jeszcze w trakcie jej trwania byłam na wycieczce szkolnej weekendowej z klasą.. Straszna trauma i w ogóle byłam taka mloda, ze nie wiedziałam co sie dzieje.. A w domu to byl temat tabu
O temat pierwszej miesiączki, pamiętam to prawie jakby to było dziś - dostałam w kwietniu bo to było przed komunia, miałam 8 lat. 🙈 Bardzo się bałam, że będę miała okres jak będę na komunii...
Nie zapomnę jak mama była święcie przekonana, że ja się zadrapałam w miejscach intymnych bo miałam taką małą kropkę na majtkach a w nocy już była fontanna. Do 16 roku życia miałam bardzo obfite miesiączki i bardzo bolesne - mama ze mną jeździła po dziecięcych ginekologach, było podejrzenie endometriozy, potem zaczęło stopniowo się uspokajać. Po pierwszej ciąży (pozamacicznej co prawda) mając 18 lat miesiączki przestały być tak bolesne i obfite.

O temat pierwszej miesiączki, pamiętam to prawie jakby to było dziś - dostałam w kwietniu bo to było przed komunia, miałam 8 lat. 🙈 Bardzo się bałam, że będę miała okres jak będę na komunii...
Nie zapomnę jak mama była święcie przekonana, że ja się zadrapałam w miejscach intymnych bo miałam taką małą kropkę na majtkach a w nocy już była fontanna. Do 16 roku życia miałam bardzo obfite miesiączki i bardzo bolesne - mama ze mną jeździła po dziecięcych ginekologach, było podejrzenie endometriozy, potem zaczęło stopniowo się uspokajać. Po pierwszej ciąży (pozamacicznej co prawda) mając 18 lat miesiączki przestały być tak bolesne i obfite.
Jeju, 8 lat to jeszcze maluch 🥺 Współczuję Ci, zdecydowanie za wcześnie dostałaś pierwszą miesiączkę.

Żeby nie zapeszac - marzec zapowiada się bardzo dobrze u mnie. Potwierdzone info - mam pracę, zostały formalności i ruszam w czwartek. Dodatkowo finansowo też się wyklarowało tak jak się nie spodziewałam. Dieta i ruch idą ok, staram się trzymać dyscyplinę. Grupka z dziewczynami tu z BB bardzo pomaga. ❤️ Kilka centymetrów ubyło. 😌

Jeju, 8 lat to jeszcze maluch 🥺 Współczuję Ci, zdecydowanie za wcześnie na pierwszą miesiączkę.
Moja koleżanka dostała w marcu przede mną, moja mama jej dawała jeszcze podpaski pamiętam. Ale ona była zawsze największą w klasie, najwyższa i każdy myślał, że to normalne u niej no i ja po niej dostałam pierwszy okres - najmniejsza z klasy. XD

Ale od tamtej pory nie chciałam ćwiczyć na wf, jeszcze przez pierwszy rok jakoś udawało się ukrywać okres ale potem już było ciezko, 9 lat jak już pierwsze grubsze włosy na nogach i w ogóle. Jak ćwiczyłam mając okres jeden chłopak z klasy przy wszystkich szarpnął w dół mi spodenki, no ściągnął mi przy wszystkich na sali gimnastycznej. To był dramat... Wszyscy się ze mnie śmiali...

Ja dziś załapałam trochę doła, bo po południu okazało się, że mam jakieś brązowe plamienie. Okres powinnam dostać 10 marca...
Trochę mnie ćmi w podbrzuszu i boli lewy jajnik. Pierwszy raz mam jakieś plamienia ponad tydzień do okresu... Masakra 🙄 kiedyś człowiek się bał zajść w ciążę a teraz się boi, że nigdy w tej ciąży nie będzie 🥺
A może to implantacyjne plamienie? Po co od razu te czarne scenariusze ❤️❤️❤️

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry