• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

reklama
Ja dostalam jakies bladoróżowe plamienie. Jakos mnie zaniepokoiło. Niby czytalam ze moze byc implantacja ale czy to nie mit troche z tym krwawieniem implanatcyjnym?
Tutaj o plamieniu dosc czesto slyszalam, mimo ze teoretycznie wlasnie to niewielki procent, masz 21dc ale ile to po owu? Jesli to plamienie implantacyjne to za ok 2 dni test powinien juz wyjsc pozytywny, jesli nie to moze byc inny problem, ale zatestowalabym za 2 dni

Ja dostalam jakies bladoróżowe plamienie. Jakos mnie zaniepokoiło. Niby czytalam ze moze byc implantacja ale czy to nie mit troche z tym krwawieniem implanatcyjnym?
Byłam w 5 ciążach - nie miałam ani razu plamienia implantacyjnego.
Plamienie może świadczyć o np lekkim uszkodzeniu szyjki macicy podczas stosunku - jeżeli nie jest to żywa krew to nie powinno być nic groźnego :) ale życzę Ci ,żeby to była implantacja :) ✊🏼🧡

No wlasnie to byla pierwsza owu z prawego i tak czulam, ze prawy musi dojsc do glosu, a jednoczesnie to byla 1/6 wszystkich odtatnich owulacji…

Jutro chcialam dzwonic sie umawiac, ale musze poczekac az przyjdzie okres.. wtedy umowie sie na +/- 14 dc. Bedzie przed owu, potem umowie sie po kilku dniach jak bedzie wskazana owu, zeby zobaczyc co jest, chociaz wiem ze pecherzyk peka, wiem, ze do owu dochodzi. Moim zdaniem mam za niski progesteron po owulacji. Bede prosic o duphaston.. zapytam o droznosc, mam przeczucie, ze cos jest nie tak z lewa strona.. na usg tego nie zobaczy prawda? Tylko droznosc pokaze?

Ja mogę tylko ze swojego doświadczenia powiedzieć, że od 8 miesięcy słyszę na usg i przed i po owulacji, że endometrium idealne i ciałko żółte po owulacji idealne.
Ale jak weszłam w wyniki bardziej w klinice to okazało się, że z biopsji wyszły mi podwyższone komórki nk, które utrudniają implantację (teraz biorę silny antybiotyk żeby je zbić) i miałam kilka badań w różnych cyklach i ten Estriadol mam za niski. W piątek mówiła, że stosunek Estriadolu do progesteronu (przypomnę mialam prog 29 w lutym!) jest za niski i mam słabą fazę lutealną mimo, ciałko żółte w funkcji słabe, a na usg wygląda wszystko super i faza lutealna trwa 14 dni.
Mój gin na Estriadol, że dobry.. no tak jasne ale jak porobiłam więcej badać to już nie jest dobry.
Także nie dziwię się, że z samego USG staramy się tak długo bo niestety to jedno ale to co się dzieje faktycznie to drugie 😣
Zróbcie badania nasienia..
Ty pojdz do lekarza..powiedz ze chcesz poważnie podejść już do tematu. I napewno ruszy z diagnostyką.

Przytulam 🥺🥺🥺

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry