mariposa_
Fanka BB :)
Tak, koniecznie, wychodzimy stąd ramię w ramięTeż się melduję jako 97!mało nas zostało starających się o pierwszego malucha, mam nadzieję, że za niedługo i nas tu nie będzie
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tak, koniecznie, wychodzimy stąd ramię w ramięTeż się melduję jako 97!mało nas zostało starających się o pierwszego malucha, mam nadzieję, że za niedługo i nas tu nie będzie
![]()
Hmm, w takim razie spróbujemy do maja podreperować to, a jak będzie dalej źle chat podpowiada żeby iść w inseminację bo ruchliwość jest dobra? Jestem tak zielona w tym temacie, że szokU Twojego partnera na oko są dwa problemy: niska koncentracja plemników na ml (oligoospermia jest w przypadku wartości poniżej 15 mln, u Twojego partnera to 2,54 mln) i słaba morfologia. Nie będę owijać w bawełnę, bo ciężko przy takich wynikach zajść naturalnie w ciążęŻeby zdrowe plemniki dotarły do jajowodu, to musi być ich dość dużo, bo mikrośrodowisko na każdym etapie je "wybija" począwszy od szyjki macicy. Znalazłam na innym forum temat gdzie udzielają się same kobiety, których partnerzy się z tym mierzą, większość długo naturalnie się starała, leczenie hormonalne, suplementy nie pomagały, więc zdecydowały się na IVF.
Na pewno zastanówcie się nad wizyta w klinice jeżeli następny seminogramu będzie porównywalny, tam najlepiej doradzą w waszym przypadku na podstawie wszystkich wspólnych wyników.Hmm, w takim razie spróbujemy do maja podreperować to, a jak będzie dalej źle chat podpowiada żeby iść w inseminację bo ruchliwość jest dobra? Jestem tak zielona w tym temacie, że szok
Tak zrobimy! Zaspamowałam dziś strasznie tym tematem, sorki very much ale normalnie byłam w szoku, musiałam zasięgnąć Waszej opinii. Na pewno od zaraz dodatkowe witaminy i niwelowanie stresuNa pewno zastanówcie się nad wizyta w klinice jeżeli następny seminogramu będzie porównywalny, tam najlepiej doradzą w waszym przypadku na podstawie wszystkich wspólnych wyników.
Są prawidłowe plemniki, płyną szybko i sprawnie ale no jest ich niewiele więc szanse też są zmniejszoneTo faktycznie podobna sytuacja i to na wielu płaszczyznachja jeszcze nie wiem czy u mnie nie zachodzi jakiś problem i dlatego robię część hormonów póki jestem w Polsce (poza lh, estradiolem i fsh) i to akurat z polecenia dermatolog, która prowadzi mój trądzik. Myślałam, że to wszystko będzie sto razy prostsze, a jak to się skończy to nie mam pojęcia
Rozumiem, że przy takiej morfologii nie ma szans na naturalne zajście teraz?![]()
Dziękuję, trzymaj mocnoHej hej
czytałam Was w pracy ale już nie pamiętam komu co miałam odpisaćjestem jakaś taka wykamana.. po tych zastrzykach to mega mi się chce ciągle spać
@Zestresowana13 trzymam kciuki jutro za testjeżeli ktoś jeszcze testuje to kciuki
![]()
My jak byliśmy w klinice na pierwszej wizycie, a mój partner jak wiadomo na ciężka postać oligoospermii, to prowadząca po spojrzeniu na jego wyniki z miejsca zaczęła mówić o IVF, uzasadniając że u nas inseminacja ma równie niskie szanse jak naturalne staraniaTak zrobimy! Zaspamowałam dziś strasznie tym tematem, sorki very much ale normalnie byłam w szoku, musiałam zasięgnąć Waszej opinii. Na pewno od zaraz dodatkowe witaminy i niwelowanie stresu![]()
I trzeba faktycznie 12 miesięcy się starać, żeby było to refundowane? Jest to w ogóle jakkolwiek weryfikowane? Jak się ogólnie czujecie z tym wszystkim?My jak byliśmy w klinice na pierwszej wizycie, a mój partner jak wiadomo na ciężka postać oligoospermii, to prowadząca po spojrzeniu na jego wyniki z miejsca zaczęła mówić o IVF, uzasadniając że u nas inseminacja ma równie niskie szanse jak naturalne starania![]()
Może przejdę na priv, bo tu powstanie mój pamiętnik za chwilęI trzeba faktycznie 12 miesięcy się starać, żeby było to refundowane? Jest to w ogóle jakkolwiek weryfikowane? Jak się ogólnie czujecie z tym wszystkim?![]()
Ja też 97 i bez dzieci jeszcze.Też się melduję jako 97!mało nas zostało starających się o pierwszego malucha, mam nadzieję, że za niedługo i nas tu nie będzie
![]()