• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Wiesz co, na tym etapie to byłam 6 razy, więc dopóki nie zobaczę tej fasolki na USG to jeszcze nie będę spokojna, że jest na pokładzie.
Przy pozamacicznych beta była czterocyfrowa a a jednak no nie było nic na USG - takie miałam dwa przypadki, pierwsza moja ciąża to totalnie pozamaciczna bo pękł mi jajowodów, krwotok wewnętrzny i zagrożenie życia. No i oprócz tego 3 biochemy. Także na razie to tak lekko stąpam po tym gruncie.
Nawet przyrost tej bety gdzieś do właśnie czterocyfrowej może być prawidłowy przy pozamacicznej, potem dopiero zwalnia.
Tak bardzo bym chciała, że by ta ciąża była z happy endem i staram się żyć tą nadzieją.

A jak się potwierdzi to kolejny lęk bo mam nieprawidłowy kariotyp więc czeka mnie amniopunkcja w ciąży i znów czekanie na wyniki i wiara, że będą prawidłowe. Tu mam nadzieję, że suplementy które brałam czyli NAC, koenzym Q10 itp pomógł i komórka jajowa była naprawdę super jakości i bez obciążenia genetycznego i oby mój partner miał silniejsze, zdrowsze geny. 😅
Będzie dobrze! Musi!
Będę Cię stalkować na Mamusiach ;)
Też dwa razy miałam cp(mam prawy jajowód), dwa biochemy i jedną ciążę zakończoną porodem.
Mimo tych wszystkich przejść - nie trać głowy 🫂💝 napewno wszystko będzie dobrze i będziesz miała małego Mikołaja na święta 💜

reklama
Będzie dobrze! Musi!
Będę Cię stalkować na Mamusiach ;)
Też dwa razy miałam cp(mam prawy jajowód), dwa biochemy i jedną ciążę zakończoną porodem.
Mimo tych wszystkich przejść - nie trać głowy 🫂💝 napewno wszystko będzie dobrze i będziesz miała małego Mikołaja na święta 💜
Nawet mój chłop zaproponował takie imię dla bobasa jak będzie chłopczyk - Mikołaj. 😊
U mnie lewy pękł, dwie pozostałe ciążę na szczęście same się rozwiązały ale w związku z wysoką beta i pustka w macicy lekarz ocenił je jako ektopowe.

Nawet mój chłop zaproponował takie imię dla bobasa jak będzie chłopczyk - Mikołaj. 😊
U mnie lewy pękł, dwie pozostałe ciążę na szczęście same się rozwiązały ale w związku z wysoką beta i pustka w macicy lekarz ocenił je jako ektopowe.
Ja miałam pierwszy biochem po 23mc starań w lutym 21, 4 dni później- umarła moja mama.
W kolejną ciążę zaszłam po 7 mc - mam z niej córkę z maja 22r. Wznowiliśmy starania jak skoncuzla rok - i miałam biochem w październiku 23r a w grudniu pozamaciczną - laparoskopia (lewy jajowód był tylko nacięty bo pęcherzyk był na zewnątrz,od strony otrzewnej).
3 mc ban na starania - nie dali mi też skierowania na sono - nawet w prywatnym gab.
Ponad rok starań i nic aż zaszłam w ciążę w lipcu 25r ,znowu pozamaciczna - usunięto mi jajowód po tygodniu w szpitalu (wcześniej było łyżeczkowanie, metotreksat, który nie zadziałał).
Wznowiliśmy jakiś czas temu starania i zobaczymy co dalej

@maggie97 a Mikołaj to bardzo ładne imię 💜 ja znam tylko dwóch Mikołajów:) i to są fajne chłopaki:)
Gdybym była w ciąży to bym miała problem z wybraniem imienia czy to dla chłopca czy dziewczynki 😱 ale to tam problem -nie problem 😆

@maggie97 a Mikołaj to bardzo ładne imię 💜 ja znam tylko dwóch Mikołajów:) i to są fajne chłopaki:)
Gdybym była w ciąży to bym miała problem z wybraniem imienia czy to dla chłopca czy dziewczynki 😱 ale to tam problem -nie problem 😆
To ogólnie też duży problem dla mnie, ale mamy czas, mój chłop pierwszy zaczął gdybać nad imieniem ale dla syna bo oboje bardzo byśmy chcieli mieć pierwszego synka. 😁 Ale mówię nie ma co się nastawiać bo różnie może być. 😅
Najwazniejsze żeby było zdrowe - nic więcej mnie nie interesuje.

Nie, choroba nie. Są dwie opcje. Albo menopauza..albo silny stres..albo nie wiem jakaś inna choroba .... :(

Serce mam zbadane, endokrynologicznie też jestem ok to co innego.

A wczoraj miałam bardzo silną sytuację stresową. Tak mnie przeorała że wieczorem ledwo na nogach stałam

Stres nasz najgorszy wróg 🙊 niestety bardzo potrafi przeorać. Są bardzo fajne tabletki ziołowe braci bonifratrów nervina stres chyba jakoś tak. Same ziółka uspokajają ale nie powodują senności tylko jakby Ci to ciśnienie schodzi koleżanka naturopatka mi poleciła i mi bardzo pomagały przy stresowych sytuacjach 😘

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry