• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Ja mam czasami bóle w miejscu po jajowodzie. A Ty swój masz? Robiłaś drożność? Wybacz jeżeli coś przeoczyłam.
Ja dwa razy miałam operowaną lewą stronę a ginekolodzy,których spotkałam nie zlecili mi ani razu drożności,żeby sprawdzić czy prawy jest szczelny... A nie będę prywatnie robić bo to ok tysiąc zł kosztuje także póki co zdam się na to ,że "z USG i podczas operacji prawy jajowód wyglądał dobrze w kamerze).

Wiadomo,że każde kłucie wywołuje niepokój 🫂 ale nie ma się co martwić na zapas
Jajowodu oba mam, po pęknięciu zszyli. Drożności nie robiłam, lekarz w tamtym roku powiedział, że nie ma sensu robić już drożności tylko przygotowywać się do in vitro (mam też nieprawidłowy kariotyp) ale nie zabroni nam się starać naturalnie. A nie ma sensu robić bo na 99% są niedrożne/uszkodzone patrząc na moją historię.

reklama
Wiesz co nie wiem czy jest jakiś konkretny czas czy termin, ja idę żeby sprawdzić czy się wszystko dobrze umiejscowiło i czy dzidzia jest w macicy przede wszystkim ładnie zagnieżdżona 😁 ale że jestem w ciąży pierwszy raz to mogę nie być dobrym przykładem 😁 wiem że na bank nie usłyszę serduszka bo za wcześnie 😁

Ogólnie i tak mam termin to zobaczymy co lekarz powie, wydaje mi się że wcześniej nie ma co:)
W czwartek zrobię znowu betę zobaczymy jak rośnie 🥹 bo innej opcji nie chce już zakładać :)

Trzymajcie dziewczyny trzymajcie bo jak to będzie trzeci biochem to ja chyba rzucam to w pieron... I się poddaje 🤐😭 A z tych mniej pozytywnych wiadomości to obudziłam się dziś z bólem gardła i głowy, podbrzusze już czuje mocno 🫨 co tu teraz zrobić, chyba mleczko z czosnkiem i łóżko ❤️🤞
Taka mała przypiminajka - nospa jest bezpieczna w ciąży 💜
Herbatka z miodem ,z cytryną albo syropem z maliny i się wygrzewać:) ciepłe skarpetki, paracetamol i będzie dobrze

Jajowodu oba mam, po pęknięciu zszyli. Drożności nie robiłam, lekarz w tamtym roku powiedział, że nie ma sensu robić już drożności tylko przygotowywać się do in vitro (mam też nieprawidłowy kariotyp) ale nie zabroni nam się starać naturalnie. A nie ma sensu robić bo na 99% są niedrożne/uszkodzone patrząc na moją historię.
Ale jednak się tam przesunęło co miało 😆💜
Trzymam kciuki,żeby było wszystko ok

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry