AnikaAl
Fanka BB :)
Powinna być dawka 150 mg przy ryzyku preaklampsji.Tak ja acard biorę od samego początku ciąży , acard 75.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Powinna być dawka 150 mg przy ryzyku preaklampsji.Tak ja acard biorę od samego początku ciąży , acard 75.
Nie, po prostu nie wszyscy rozumieją ideę badań przesiewowych.Co do prenatalnych to tylko przypuszczenia. Żeby się okazało coś więcej musisz zrobić badania. Mi wyszło wysokie ryzyko trisomi 21. Ze względów medycznych nie mogłam mieć amniopunkcji więc zrobilam sanco. A tam nic. Wszystko dobrze. Ale stres przez tydzień ogromny.
Te badania to tylko stres dla ciężarnych i akurat u mnie 2 tys niepotrzebnie wydane.
to nie są przypuszczenia, a badania przesiewowe. Mają tylko wytypować kobiety do dalszej diagnostyki. I oczywiście w ramach USG ocenić anatomię. Nipt nie jest zamiennikiem badań kariotypu i innych, które są wykonywane za pomocą amniopunkcji (amniopunkcja to zabieg nie nazwa badania). To nadal badanie przesiewowe. Ma wysoką czułość (nie daje pewności, ale wysokie prawdopodobieństwo oceny sytuacji) tylko na 3 podstawowe trisomie.Co do prenatalnych to tylko przypuszczenia. Żeby się okazało coś więcej musisz zrobić badania. Mi wyszło wysokie ryzyko trisomi 21. Ze względów medycznych nie mogłam mieć amniopunkcji więc zrobilam sanco. A tam nic. Wszystko dobrze. Ale stres przez tydzień ogromny.
Te badania to tylko stres dla ciężarnych i akurat u mnie 2 tys niepotrzebnie wydane.